14 °C Budapest

Szabályos a SzerenCSEKK akció: bocsánatkérést vár a Posta

2011. február 9. 13:02

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) - állítólagos fogyasztói észrevételek alapján - a sajtóban korábban több alkalommal is megtévesztőnek minősítette a Magyar Posta SzerenCSEKK akcióját. Ennek nyomán a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatot indított és megállapította, hogy a kampány során a Posta mindenben eleget tett a fogyasztóvédelmi előírásoknak, ezért az eljárást megszüntette. A hitelrontó híresztelés miatt a Posta bocsánatkérést vár.

A Magyar Posta Zrt. 2010. június 7-én hirdette meg Csekkről csekkre nyerhet elnevezésű kampányát, melyben minden ügyfél, aki az akció időtartama alatt készpénzátutalási megbízást (sárga csekket) adott fel valamely postahelyen, kapott egy ingyenes képeslapot, ún. SzerenCSEKKet, amit ha kitöltött és bérmentesített képeslapként a megadott címre visszaküldött, sorsoláson vett részt. Minden munkanapon egy ügyfél visszanyerte a befizetett összeget (de maximum 50.000 Ft-ot).

2010. december 17-én a Magyar Posta értesítést kapott az NFH-tól, miszerint a fogyasztók nem megfelelő tájékoztatása miatt a FEOSZ feljelentést tett a Magyar Posta ellen. A hivatalból indított eljárás során a Postának öt munkanapon belül nyilatkoznia kellett valamennyi futó nyereményjáték pontos részleteiről, kiemelten kezelve a Csekkről csekkre nyerhet elnevezésű kampányt.

Korábban: Pénzt nyerhetsz a sárga csekkeddel

A Magyar Posta 2011. január végén kapta kézhez az NFH végzését, miszerint az eljárást megszüntették, mert a SzerenCSEKK kampánnyal összefüggésben jogsértés nem volt megállapítható.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Posta korrekt együttműködésre törekszik valamennyi fogyasztóvédelmi szervezettel, de határozottan kiáll jogos érdekei mellett. Levélben fordult a FEOSZ-hoz, melyben kéri a nyilvánosság előtt tett hitelrontó kijelentések visszavonását.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18