14 °C Budapest

Karitatív bélyegakció: eddig 6,5 millió forint gyűlt össze

2011. január 31. 19:02

Egy héten keresztül, a Rákellenes Világnapra (február 4.) és a betegség elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta az ország 750 nagypostáján. Aki a "Mellrák: Adunk a gyógyulásra!" elnevezésű bélyeggel küldi levelét, 50 forinttal támogatja az Országos Onkológiai Intézet kutatásait.

A mellrák elleni küzdelem világszerte a figyelem középpontjába került. A halálos kór, tragédiákat hagyva maga után mindenütt szedi áldozatait. A mellrák azonban kellő összefogással, és a fenyegető betegség lehetőségével való tudatos szembenézéssel legyőzhető. A tudomány, a diagnosztikai eszközök és a terápiás lehetőségek állandó fejlődése mellett a folyamatos és tudatos önvizsgálat, az egészséges életmód kialakítása, valamint a 45. életév felett a szűréseken való rendszeres részvétel - a mellrák elleni küzdelem hatékony eszközei.

A kisgyermekkora óta az Amerikai Egyesült Államokban élő Bodai Balázs mellsebész, a kaliforniai Sacramento Mellsebészeti Centrumának professzora gyógyító-kutató munkája során maga is megtapasztalta betegei körében, hogy a gyógyulás a korai felismerés függvénye. Az ő ötlete volt, hogy a megelőző-felvilágosító munka részeként, leveleken és más postai küldeményeken is a mellrák elleni küzdelem fontosságát lehetne "megüzenni" az embereknek.

A gondolatot tett követte, és Amerikában 1998 óta forgalmi bélyeg viszi a hírt az embereknek: a mellrák önvizsgálattal és szűrésekkel időben felismerhető és gyógyítható.

A Magyar Posta e kezdeményezéshez csatlakozott, amikor 2005-ben - a nemzetközi mintára - "Mellrák: Adunk a gyógyulásra" elnevezéssel feláras bélyeget bocsátott forgalomba. A magyar postabélyeg érdekessége, hogy az Amerikai Posta által kibocsátott bélyeg grafikájával megegyező, illetve az alapján készült. A bélyegen a vadászat és harc istennője szerepel, ezzel is jelképezve a betegség elleni küzdelmet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az eltelt idő alatt mintegy 132 ezer bélyeg értékesítésével több, mint 6,5 millió forintot gyűjtöttek össze a lakosság segítségével az Országos Onkológiai Intézet rákellenes kutatásaira - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. A bélyeg a belföldi közönséges levelek bérmentesítésére alkalmas, az ország 750 nagypostáján lehet - várhatóan - 2011. december 31-ig megvásárolni. 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
MEDIA1  |  2024. április 18. 11:52
A Media1 információi szerint megszűnik a Comedy Central Family nevű televíziós csatorna.
Bankmonitor  |  2024. április 18. 07:54
A Manna FM Valódi Nők című műsorának vendége volt Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor nyugdíjszakértő...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem