12 °C Budapest

Eltűnt a magyar celeb bankkártyája: a szuperbiztos módszer sem segít?

Pénzcentrum
2010. december 12. 14:02

Varga Viktornak fogalma sincs róla, hogyan tűnt el a bankkártyája múlt péntekről szombatra virradó éjszaka. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének tájékoztatása szerint ha kártyánk elveszett, haladéktalanul jelentsük be a kibocsátó banknál, az általa megadott telefonszámon.

Egyszer már kiraboltak, azután döntöttem úgy, hogy egy láthatatlan helyre rejtem el a fontosabb dolgaimat. Mielőtt elindulok valahova, az irataimat, a pénzemet és a bankkártyámat egy kis szütyőbe teszem, amit a farmerem övtartójára erősítek, és belógatok a nadrágomba - osztotta meg a Blikk-kel módszerét Varga Viktor, akitől a szuperbiztos megoldás ellenére ellopták - vagy elhagyta - a bankkártyáját.

Az irataim és a pénzem megvolt, a bankkártyám nem, talán túlságosan is belefeledkeztem a bulizásba. Fogalmam sincs, hogy tűnt el, de úgy gondoltam, jobb, ha letiltatom - mondta a Csillag Születik felfedezettje, aki többször is elmondta: kizártnak tartja, hogy elveszítette.Mit tegyünk, ha eltűnt a bankkártya?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének tájékoztatása szerint ha kártyánk elveszett, haladéktalanul jelentsük be a kibocsátó banknál, az általa megadott telefonszámon. Ezért célszerű bankunk kártyaletiltásra rendszeresített telefonszámát, kártyánk számát és lejáratát feljegyezni. Ha külföldre utazunk, utazás előtt célszerű feljegyezni a letiltás érdekében külföldről hívható telefonszámot. És ne feledjük, az eltűnt kártyával elkövetett esetleges visszaélés esetén csak a mielőbbi bejelentés véd meg attól, hogy a bekövetkezett kárt nekünk kelljen viselni!

A bejelentés megtételét megelőzően bekövetkezett kárt legfeljebb negyvenötezer forintos mértékig a kártyabirtokos, a kártya letiltását követően bekövetkezett kárt pedig a kibocsátó bank viseli, ha a kár nem a kártyabirtokos szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartása folytán következett be. Bejelentés esetén a kibocsátó bank köteles az elektronikus fizetési eszköz további használatának megakadályozása érdekében minden, a kibocsátótól általában elvárható intézkedést megtenni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?