1 °C Budapest

Nem is hinnéd: akár 50 ezret is spórolhatsz ezzel a bankszámlával!

2010. augusztus 25. 12:02

Számlavezetés, készpénzfelvétel, átutalás, csoportos beszedési megbízás - ezek egyenként maximum néhány száz forintos tételek, azonban éves szinten akár 25-50 ezer forintot megspórolhatunk rajtuk, ha megfelelő bankszámlát választunk - hívta fel az ügyfelek figyelmét új, DíjNullázó számlacsomagja bemutatásakor a Raiffeisen Bank.

Négy díjtétel alapján döntik el, milyen folyószámlát választanak az ügyfelek: a bankváltással kapcsolatos piackutatások szerint ezek a számlavezetési díj, az ATM készpénzfelvételi díj, az internetes utalás díja, valamint a csoportos beszedések/állandó átutalások díja.

Az elmúlt években az ügyfelek egyre árérzékenyebbé, és tudatosabb fogyasztókká váltak, ami azt jelenti, hogy a "kamatvadász" ügyfélkarakter mellett megjelent a lakossági folyószámla-használat területén is költségtudatos ügyfélkör. Míg korábban a foglalkoztatottak és nyugdíjasok számára a munkáltatók ajánlása volt meghatározó bank, illetve számlaválasztáskor, addig mára egyéni szempontrendszer alapján, maguk az ügyfelek döntenek egy-egy konstrukció mellett - számolt be felmérésük eredményeiről Soós Csaba, a Raiffeisen lakossági üzletágáért felelős vezérigazgató-helyettese.

Ezt felismerve a Raiffeisen Bank elindította új számlacsomagját, a Raiffeisen DíjNullázót, amelynél mind a számlavezetés, a saját ATM-használat, az internetes átutalás, valamint a csoportos beszedési megbízás ingyenesek, amennyiben havonta legalább 120 ezer forint összegű átutalás érkezik a számlára. A piacon meglévő hasonló banki ajánlatokhoz képest ez annyiban is kedvezőbb feltételeket nyújt az ügyfelek számára, hogy az említett 120 ezer forintos összeg - amely a KSH 2010. évi statisztikái szerint alacsonyabb a lakosság nettó átlagjövedelménél - akár két tételben is megérkezhet - emelte ki Devics Éva a Raiffeisen Bank lakossági megtakarítási üzletágvezetője.

A Raiffeisen számításai szerint egy átlagos ügyfél, banktól, illetve számlacsomagtól függően akár 25-50 ezer forintot is spórolhat éves szinten a fenti tranzakciók ingyenessé tételével - közölte Devics Éva. Az új számlacsomag a bank meglévő ügyfélköréből hozzávetőleg 90 ezer főnek nyújthat kedvezőbb feltételeket, de reményeik szerint új ügyfeleket is akvirál ezzel a bank.

Megtakarítási számlát, a megjelenése óta eltelt tíz hónapban közel 30 ezer ügyfél nyitott, melyből 7-8 ezer fő bankon kívüli körből érkezett - számolt be a termék sikereiről Soós Csaba.

Holnap reggel megjelenő cikkünkből kiderül, hogy a Raiffeisen Bank DíjNullázó számlája valóban olyan kedvező feltételeket nyújt-e a többi bank folyószámlacsomagjához képest.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. december 8. 19:07
Az egyik tanácsadást kérő ügyfél most kötött egy nyugdíjbiztosítást, a kérdés a szokásos volt, nem v...
MEDIA1  |  2022. december 8. 15:03
A Media1 megtudta, hogy még idén decemberben megújul a 90.9 Jazzy Rádió, és ezentúl egyszerűbb néven...
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?