20 °C Budapest

Ahol nincs pénztár: sárga csekken fizethetsz be 5 milliót a 7,72%-os kamatért

2010. január 26. 10:32

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe 2010. február 28-ig 7,72%-os kamatot (EBKM: 8%) fizet a VIP Betétszámlán újonnan elhelyezett, 5 és 30 millió forint közötti látra szóló betétekre. Ezzel - a tegnap 6%-ra lecsökkentett MNB alapkamat mellett - továbbra is valószínűleg az AXA adja a legmagasabb kamatot az átlag fölötti összeget lekötetlen bankbetétben elhelyező magánszemélyek számára.

A VIP Betétszámlán elhelyezett 5 millió forint alatti betétekre az AXA KamatHozó betétszámlájával megegyező feltételek vonatkoznak, azaz 500 ezer forintig évi 3%-ot, az 500 ezer és 5 millió forint közötti összegekre a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 0,5%-át, azaz jelenleg évi 5,5% (EBKM 5,64%) kamatot fizet a bank. A betétszámla lépcsős (küszöbös) kamatozású, tehát az egy-egy értékhatár fölött elérhető kamat a betét teljes összegére jár. A kamatokat a bank naponta számítja és havonta írja jóvá.

Mivel az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe direktbankként működik, a VIP Betétszámlára készpénzbefizetés helyett banki átutalással vagy postai készpénz-átutalási megbízással (sárga csekk) helyezhető el pénz. A direktbankokra jellemző módon a számlanyitás, a számlavezetés, valamint a megtakarításokhoz történő hozzáférés ingyenes, és ingyenes a VIP Betétszámláról két, előre megadott célszámlára történő átutalás is.

A VIP Betétszámlán elhelyezett forintösszegeket a Belga Letét és Pénzügyi Eszközvédelmi Alap biztosítja, 100 ezer euró értékhatárig. Ez a jelenlegi forint/euró árfolyam mellett több mint duplája a hazai - az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított - 13 millió forintos betétbiztosításnak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 15:39
Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?