8 °C Budapest

MC Hammer is beszáll az arany-bizniszbe!

Pénzcentrum
2009. december 6. 12:02

A nyolcvanas évek egyik legnagyobb popsztárja, MC Hammer betársult a Cash4Gold névre hallgató, arany felvásárlással foglalkozó vállalatba.

Eredeti nevén Stanley Kirk Burrell, alias MC Hammer, a "You can't touch this" című számmal elhíresült rapper korábban számos Cash4Gold reklámban szerepelt, most azonban már cégtársként is arcát adja az USA-ban különösen sikeres, de év eleje óta már Nagy-Britanniában is tevékenykedő céghez.

A cég egy egészen új szolgáltatási formát vezetett be az amerikai piacon két évvel ezelőtt, ugyanis lakosságtól vásárol fel ékszereket, elsősorban aranyat, de ezüstöt illetve platinát is, amit aztán beolvaszt, mindezt azonban online módon, ahol szállításra postai úton kerül sor. A megunt, vagy hibás, eltört aranyat tehát csak fel kell adni a postán, a cég becsüsei megállapítják, hogy mennyit ér, és csekken már küldik is a pénzt.

2007-es alapítás óta már több mint 800 ezren vették igénybe Cash4Gold szolgáltatását. Jelenleg 300 főt alkalmaznak, és naponta több mint 1700 uncia (közel 50 kg) aranyat vesznek át ügyfelektől, akiknek 94 százaléka el is fogadja a cserébe felajánlott összeget (a maradék visszakapja az aranyat).

Ez a szolgáltatás elsősorban azoknak jelent üzleti lehetőséget, akik nem különösebben szép, vagy gondosan megmunkált ékszertől akarnak megszabadulni, hiszen azt inkább egy ékszerésznek érdemes eladni, aki a megmunkálást is értékeli. A Cash4Gold ezzel szemben minden átvette nemesfémet beolvaszt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem