25 °C Budapest

Két év alatt 40 százalék feletti hozam: fektessen az egészségébe!

2009. november 17. 12:32

A 10 éves Patika Egészségpénztár a Concorde Alapkezelővel közösen a magyar befektetési és egészségügyi piacon egyedülálló kombinált befektetési konstrukciót vezet be Generáció Patikapénztár Befektetési Alap néven. A konstrukcióval nem csak az egészségpénztárba történő egyéni befizetések után járó adókedvezményeket tehetjük zsebre, de a konzervatív befektetési portfolió akár 7,5-8 százalékos várható hozamát is.

Az idén tíz éves Patika-csoport épp a születésnapján jelentette be, egy sajtótájékoztató keretében, hogy a hazai piacon teljesen új befektetési termékkel áll elő, a Concorde Alapkezelővel közösen, amellyel az egészségtakarékosság fontosságára is hangsúlyt szeretnének helyezni.

A Generáció Patikapénztár Befektetési Alap fő célja, hogy egy hazai piacon hiánypótló, az egészségre fókuszáló megtakarítási lehetőséget kínáljon, amelyre a Patika Egészségpénztár tagi vagyonát tekintve van is igény, hiszen az egészségpénztári befizetések egy igen jelentős részét nem költik el egészségügyi szolgáltatásokra.

A legfrissebb felmérések szerint a magyar lakosság, ha módja lenne rá, évi 350-400 ezer forintot költene az egészségére, a valóságban ezzel szemben csak 50-60 ezret költ. Ezt a két számot szeretné egymáshoz közelíteni a Generáció - hangzott el Dr. Lukács Marianna, a Patika Egészségpénztár igazgatójától.

Az alap azáltal válik egyedülállóvá, hogy napi eszközértékének közzétételével a Patika Egészségpénztár teljesítménye is mérhetővé válik, ami a többi egészségpénztárról nem mondható el, hiszen azok hozama a törvényi szabályozás következtében nem nyilvános, szemben a nyugdíjpénztárakéval.

Dr. Lukács szerint a "teljesítmény láthatóvá tétele, amit az Alap nyújtani fog, elébe megy azon vitáknak, melyek jelenleg arról folynak, hogy az egészségpénztárak is tegyék láthatóvá hozamukat. Az Alap hozamából ugyanis napi szinten lehet majd következtetni az egészségpénztár hozamára is."

Mi várható a Generációtól?

A Generáció Patikapénztár Befektetési Alap előnye, hogy az egészségpénztári egyéni befizetésekre vonatkozó 30 százalékos, továbbá a két éves lekötésekre érvényes további 10 százalékos SZJA-kedvezmény mellé az Alap által generált hozamot is biztosítja.

Az említett 10 százalékos adójóváírás lehetőségével ma meglehetősen kevesen élnek, a Patika Egészségpénztár több mint 102 ezer tagjából mindössze húszan kötik le el nem költött vagyonukat egyéni számlájukon, holott tagonként mintegy 50-60 ezer forintnyi el nem költött vagyonnal rendelkezik a pénztár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Természetesen az adójóváírás mértéke nem haladhatja meg a 100 ezer forintot, amit ráadásul a nyugdíjpénztári egyéni befizetések után járó adójóváírás csökkent, érvényesül tehát az egyéni befizetések kiszorító hatása.

A sajtótájékoztatón bemutatott számpéldánál évi 6 százalékos várható hozammal számoltak, azonban Dr. Lukács elmondta, hogy ennél a Patika Egészségpénztár hozama, alapítása óta mindig magasabb volt, valamint a Concorde Alapkezelő igazgatója, Bilibók Botond is 6 százalék, plusz 150-200 bázispont körüli éves hozamra számít a jövőben, a főként kötvényekből, és állampapírokból álló portfolión.

A táblázatból kiderül, hogy két év alatt garantáltan másfélszeresére növelhető a vagyon, ráadásul a patikakártyás szolgáltatások további 5-20 százalékos árkedvezményt is biztosítanak.

További előnye az Alapnak, hogy nem csak a befizető, de a családtagjai is igénybe vehetik a szolgáltatásokat, társkártya segítségével.

A Patika Egészségpénztár fennállása óta több mint 20 milliárd forintnyi bevételre tett szert, amiből 16,1 milliárd ment a szolgáltatókhoz a 10 év alatt, a többi a tagok vagyonát képezi. Idén 5 milliárd forintos bevételre számítanak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 15. 13:15
Mennyire leszek képes gazdagodni 2024-ben? nemekre és generációkra bontva végzett ön-bevalláson alap...
Bankmonitor  |  2024. április 15. 12:48
Miért lenne szükségem életbiztosításra? Ha meghalok, mindenem a családé lesz, nekem akkor már nincs...
MEDIA1  |  2024. április 15. 12:18
Közel 15 év után már nem Suba János a Vodafone Magyarország vállalati kommunikációért felelős igazga...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem