Címke: concorde alapkezelő (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. október 24. 10:00

Lehet-e pénzt keresni a megtakarítási termékeken?

A Portfolio.hu szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Öngondoskodás Konferencia, amelyen bankok, biztosítók, alapkezelők és pénztárak részvételével az iparág legaktuálisabb kérdéseire keressük a válaszokat.

Pénzcentrum | 2013. április 13. 17:06

A betét után itt az új népszerű befektetés

Nem egészen 1 év leforgása alatt a jegybanki alapkamat 7%-ról 5%-ra csökkent, a betéti kamatok egyre alacsonyabbá váltak, ami a lakossági befektetőket egyre inkább a befektetési alapok felé terelte. Az év első két hónapjában 210 milliárd forintos volt a tőkebeáramlás, amire még soha nem volt példa, ezért is kérdeztük meg az alapkezelőket, hogy meddig tarthat ki a kedvező trend. A válaszok alapján a következő 3 évben éves átlagban 8% körül lehet az éves növekedési ütem, bár ez csak egy átlagos érték, az adott intézmények helyzete ettől nagyon eltérő. A legkelendőbbek a pénzpiaci-, kötvény- és abszolút hozamú alapok lesznek, annak ellenére, hogy a legjobb kilátások a részvénypiacon láthatók. A lakosságnak azonban a visszatekintő hozamok számítanak, erre alapozva ebben az évben nem csodálkoznánk, ha akár 450-500 milliárd forintnyi friss pénz érkezne az alapszektorba.

Pénzcentrum | 2012. október 31. 15:29

Jelentősen csökkenhet az állami nyugdíj

A 88 évvel ezelőtt életre hívott Takarékossági Világnap alkalmából kedden nagyszabású öngondoskodás konferenciára került sor a Portfolio.hu rendezésében a Budai Várban. A teltházas rendezvényen a megtakarítási piac meghatározó szereplői mind képviseltették magukat, külön apropója volt a konferenciának, hogy a résztvevők ezen a napon hallhattak először az OTP Öngondoskodás Index legújabb eredményeiről, amely szerint romlott a lakosság megtakarítási helyzete. Az előadások és panelbeszélgetések alapján a rendezvény végkövetkeztetése az lehet, hogy a bizonytalan és kedvezőtlen gazdasági környezet miatt a magyar társadalom két részre szakadt, a többségnek nincs lehetősége megtakarítani, viszont van egy jól azonosítható prémium- és privát banki réteg, amely akár hosszabb távra is el tud köteleződni. A szolgáltatók alapvetően ez utóbbi ügyfélkört tudják megszólítani, a jövőben ennek megfelelően felértékelődik az ügyféligények kiszolgálása.

Pénzcentrum | 2012. október 30. 16:35

A gibraltári alap is jobban fogy, mint a magyar

A hazai befektetési alap piacon erős trendek követték egymást, először a kötvény, majd a pénzpiaci és az ingatlan, most pedig az abszolút hozamú alapok a kedvencek. Ennek a korszaknak is eljön azonban a vége, amint túl sok lesz az alap, és sok lesz köztük a gyenge teljesítményű - hangzott el a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciáján. Bár a nyugdíjrendszer átalakítása nagy pofon volt a szektornak, az alapkezelők most főként a lakossági üzletágban igyekeznek erősíteni pozícióikat és növelni betéteiket.

Pénzcentrum | 2012. március 22. 12:04

Utolsó helyek a Portfolio.hu holnapi Biztosítási Konferenciájára

A természet és az időjárás kegyes volt a biztosítókhoz 2011-ben, a gazdaságpolitika azonban inkább a barátságtalanabb arcát mutatta feléjük. Felsorolni is nehéz a megtakarítási piacot érintő pozitív és negatív sokkokat: adó- és nyugdíjváltozásokhoz, frankerősödéshez és végtörlesztéshez, baleseti adóhoz és csökkenő belső kereslethez kell(ett) alkalmazkodniuk a szektor szereplőinek. Korántsem ez volt a teljes magyar biztosítási piac legsikeresebb esztendeje, de vajon mit tartogat 2012?

Pénzcentrum | 2012. február 22. 08:42

Érdemes-e részvényeket venni? MA ESTE Portfolio Klub

2012. február 22-én, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két szakértő vendégünk, Honics István és Szabó László a hazai és nemzetközi piaci lehetőségekkel és stratégiákkal foglalkozik majd. Mit érdemes venni vagy eladni?</b> <br> <br><div style="text-align:center"><b>A rendezvény szponzora:</b> </div> <br><a href="http://www.otpbank.hu/"><p style='text-align:center'><img src='/img/upload/2012/02/otplogo-20120210.png' width=435 height=118 border=0 hspace=5 vspace=5 alt='Érdemes-e részvényeket venni? MA ESTE Portfolio Klub' title='Érdemes-e részvényeket venni? MA ESTE Portfolio Klub'></p></a> <br><b>Meghívott vendégeink:</b> <br> <br>Honics István, OTP Alapkezelő, befektetési igazgató; <br>Szabó László, Concorde Alapkezelő, elnök. <br> <br><b>Időpont:</b> <br> <br>2012. február 22., szerda, 17:30-19:00 <br> <br>A rendezvény szponzorunknak köszönhetően ingyenes, de a részvételhez <a href='http://www.portfolio.hu/rendezvenyek/klub/klub.tdp?rend_i...

Pénzcentrum | 2010. január 8. 13:40

Hol, mennyi az adómentes befektetés? - Itt a lista

Korábbi cikkünkben részletesen ismertettük a tartós befektetési számlával kapcsolatos tudnivalókat, most pedig a hazai szolgáltatók által felszámított díjakat vettük szemügyre. A termék egyelőre még csak néhány banknál és brókercégnél érhető el, de a közeljövőben többen is tervezik felvételét a termékpalettára. Általánosságban elmondható, hogy a kondíciók megegyeznek a normál befektetési számláéval, sőt egyes szolgáltatók az első évben még kedvezményeket is adnak. A termék minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvend majd, egyes pénzintézetek pedig már elkezdték a tbsz-re specializált termékek fejlesztését.

Pénzcentrum | 2009. november 17. 12:32

Két év alatt 40 százalék feletti hozam: fektessen az egészségébe!

A 10 éves Patika Egészségpénztár a Concorde Alapkezelővel közösen a magyar befektetési és egészségügyi piacon egyedülálló kombinált befektetési konstrukciót vezet be Generáció Patikapénztár Befektetési Alap néven. A konstrukcióval nem csak az egészségpénztárba történő egyéni befizetések után járó adókedvezményeket tehetjük zsebre, de a konzervatív befektetési portfolió akár 7,5-8 százalékos várható hozamát is.

Pénzcentrum | 2009. február 2. 16:24

Hogyan kell tőzsdézni a válságban? Tanulj a profiktól!

Mit tanulhatnak a befektetők az elmúlt évtized tőkepiaci válságaiból? Hogyan érdemes tőzsdei befektetéseket eszközölni a jelenlegi helyzetben? Milyen kockázatkezelési technikákat érdemes elsajátítani? </b> <br> <br><img src='/img/upload/2008/11/intfuzet1_200.jpg' width=200 height=283 border=0 hspace=5 alt='' title='' vspace=5 align=left>A hatalmas olvasói sikert aratott Portfolio.hu füzetek legújabb kötetében az orosz válság, az IT buborék utáni medve piac és a jelenleg is tomboló pénzpiaci krízis során alkalmazott kereskedési technikákról három tőkepiaci szakértővel készült interjú olvasható, melyek elsősorban ezekre a kérdésekre fókuszálnak. <br> <br>Interjú alanyaink: <br> <br>- Birger Schäfermeier, a német tőzsdecápa, aki kizárólag technikai alapon, napon belüli kereskedést folytat; <br>- Szabó László, a Concorde Alapkezelő legendás alapítója, aki fundamentális megközelítésben fektet be; <br>- Zsiday Viktor, az első hazai hedge fund alapkezelője, aki jelentős tőkeáttételle...

Pénzcentrum | 2008. július 2. 13:15

Megkezdődhet a Generali Alapkezelő új befektetési alapjainak forgalmazása 1,6 milliárd forint gyűlt össze a négy nyíltvégű alapban

A Generali Alapkezelő június közepén indított új befektetési alapjainak jegyzése június 30-án lezárult, az alapokban a kéthetes jegyzési időszak során összesen 1,6 milliárd forint gyűlt össze. Az aktív befektetési politikát követő, a közép-kelet-európai, a nemzetközi fejlődő piaci, és az infrastrukturális részvényekbe, továbbá az újonnan tőzsdére lépő vállalatokba és a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjaiba fektető nyíltvégű alapok forgalmazása július közepén megkezdődik. Az alapok befektetési jegyeinek jegyzésére ezt követően a Raiffeisen Bank országos fiókhálózatában, a hitelintézet privát banki üzletágán keresztül, valamint a Concorde Értékpapír Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. hálózatában van lehetőség.

Pénzcentrum | 2007. november 9. 09:30

Bankcsődveszély réme fenyeget Amerikában

Az Egyesült Államokban új számviteli szabványt kell alkalmazniuk a pénzügyi szolgáltatóknak, az úgynevezett 157-es szabályt, amely az eszközértékeléssel kapcsolatosan ír elő jelentős újításokat - tudósít a Világgazdaság. A Concorde Értékpapír Zrt. szerint az új szabályok miatt a következmények beláthatatlanok is lehetnek. A változásoknak két fő eleme van. A bankoknak, alapkezelőknek a jövőben három fő csoportba (Level 1, 2, 3) kell sorolniuk eszközeiket.