Címke: patikapénztár (10 cikk)

Pénzcentrum | 2011. február 19. 08:02

Cafeteria-kártya: folyamatosan bővül az elfogadóhelyek köre

A tesztidőszak sikeres első szakaszát követően immár országszerte több ezer elfogadóhelyen használhatók a Multi-Pay kártyák. A múlt év végén bemutatkozott többfunkciós plasztik lap iránt továbbra is növekvő érdeklődés tapasztalható, hamarosan újabb kereskedelmi láncok társulnak a rendszerhez.

MTI | 2011. január 3. 13:02

Eltűnhetnek az étkezési jegyek

Januártól használható, februártól pedig már országosan 12 ezer elektronikus terminál fogadja el a Multi-pay kártyákat. A kártyák kiváltják az összes természetbeni juttatás papíralapú jegyét. A hálózat, melynek kétharmada ma még patikákból áll, folyamatosan bővül.

Pénzcentrum | 2010. december 27. 10:32

Januártól használható a cafeteria kártya

A többfunkciós Multi-Pay kártyát a cafeteria szolgáltatások felhasználásának egyszerűsítésére dolgozták ki magyar szakemberek és januártól lesz használható hazánkban, februártól pedig országosan már 12 ezer elektronikus elfogadó hely várható.

Pénzcentrum | 2010. március 9. 09:17

Egészségpénztár: 50 milliárd forintnyi befizetés 2009-ben

A Stabilitás szövetség és a Patikapénztár egybehangzó véleménye szerint rekordnagyságot ért el a tavalyi egészségpénztári befizetések összege, ez év elején pedig megindult a taglétszám gyors gyarapodása is.

Pénzcentrum | 2009. december 7. 08:17

Cafeteria: az adókínzás az önkéntes nyugdíjkasszákat is elérte

Egy év alatt közel 70 ezer tag mondott búcsút az önkéntes nyugdíjpénztáraknak. A távozók főként kényszerből - például a munkahely elvesztése vagy a hiteltörlesztő részletek megugrása miatt - döntöttek a kilépés mellett.

Pénzcentrum | 2009. november 17. 12:32

Két év alatt 40 százalék feletti hozam: fektessen az egészségébe!

A 10 éves Patika Egészségpénztár a Concorde Alapkezelővel közösen a magyar befektetési és egészségügyi piacon egyedülálló kombinált befektetési konstrukciót vezet be Generáció Patikapénztár Befektetési Alap néven. A konstrukcióval nem csak az egészségpénztárba történő egyéni befizetések után járó adókedvezményeket tehetjük zsebre, de a konzervatív befektetési portfolió akár 7,5-8 százalékos várható hozamát is.

Pénzcentrum | 2009. július 15. 08:32

Tovább küzdenek az egészségpénztári hozamok közzétételéért

Az egészségpénztári számlákról a tagok általában gyorsan elköltik pénzüket, de a szektor egészében a felügyeleti adatok szerint az idei első negyedév végén így is 45,3 milliárd forintos vagyon halmozódott fel. A Magyar Önkéntes Egészségpénztárak Szövetsége (MÖESZ) ezért elkészített egy módosító indítványt, ami - amennyiben az Országgyűlés elfogadja - lehetővé tenné, hogy a tagok az egészségpénztári hozamokat is megismerhessék.

Pénzcentrum | 2009. június 23. 08:47

Fennmarad-e az egészségügyi öngondoskodás rendszere?

Miközben a közel 50 milliárdos vagyont kezelő önkéntes egészségpénztárak jelentik az egyre kevesebb szolgáltatást finanszírozó társadalombiztosítás egyetlen valódi alternatíváját, fennmaradásuk, illetve az egészségügyi öngondoskodás további fejlődése most azon múlhat, hogy a cafeteria egyéb elemei mellett ezt az előtakarékossági formát is közteherrel fogják sújtani a törvényalkotók. Bár ma már közel 2 és fél millió pénztártag és közeli családtag veszi igénybe kisebb-nagyobb rendszerességgel az önkéntes egészségpénztárak szolgáltatásait, viszonylag kevesen tudják, kik a jelentősebb szereplői, melyek a fő jellemzői ennek a szektornak.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem