Figyelj mit veszel: mondj nemet az emberkereskedelemnek!

2009. október 20. 12:02

Az IOM Nemzetközi Migrációs Szervezet legfrissebb kampányában a tudatos vásárlásra szeretné felhívni az emberek figyelmét, hiszen talán kevesen tudják, hogy az olcsó termékeknek sajnos az emberkereskedelem az ára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tegnap Genfben bemutatott IOM kampány célja, hogy felismerjük, az emberkereskedelem fő mozgatórugója az olcsó termékek iránti kereslet, vagyis ha nem csak a termék ára alapján döntenénk vásárláskor, hanem kicsit a dolgok mögé néznénk, talán kevesebben esnének áldozatul - véli William Lacy Swing, az IOM igazgatója.

Az elmúlt öt évben főleg a mezőgazdaság, illetve az építőipar volt az emberkereskedelem melegágya, vagyis itt megtermelt profit egy részének az illegálisan olcsó munkaerő az ára.

A kampánnyal tehát azt üzenik a világnak, hogy mi magunk is tehetünk ez ellen, egyszerűen azzal, hogy nem vesszük meg a gyanúsan olcsó termékeket. Becslések szerint ugyanis a kényszermunkások, illetve szexuális rabszolgaságba taszítottak száma meghaladja a 12 milliót a világban, akiket főleg a fejletlen világból érkező bevándorlók közül szednek össze.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20