Szégyenlistán a CIB Bank: nagyot hibáztak!

2009. június 24. 08:02

A CIB Bank Zrt. 2009-ben felkerült a Békéltető Testület internetes "szégyenlistájára" mivel a testület határozatát nem volt hajlandó végrehajtani. A testület határozata több területen is elmarasztalta a bankot.

Az testülethez forduló fogyasztó az ingatlan jegyeinek visszaváltásának elmaradását kifogásolta, mivel a bank a 2008. november 7.-i eladási utasítását nem hajtotta végre és így a fogyasztót több mint 1 millió Ft kár érte.

A vizsgálat során több egyéb kifogásolható banki magatartásra is fény derült:

- a bank nem volt hajlandó kiadni a fogyasztóval készült telefonbeszélgetések tartalmát a fogyasztónak,
- a bank az ingatlan jegyeit megtévesztő módon reklámozta, mivel azokat az állampapírokhoz hasonló kockázatú, de magasabb hozamot biztosító befektetésként mutatta be.

A Békéltető testület kötelezte a bankot, hogy a hangfelvételeket adja ki és megállapította a fogyasztókat megtévesztő tájékoztatás és reklámozás tényét. A Békéltető testület kötelezte a bankot arra, hogy 2008. november 24.-i értéknappal rendezze az ingatlan jegyek visszaváltását. A bank a fentiek végrehajtását megtagadta és ezért joggal felkerült a fogyasztói jogokat semmibe vevő gazdálkodó szervezetek listájára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A határozat ITT tekinthető meg!

Forrás: pannon.info

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?