Újabb pénztárakkal bővült a Stabilitás Pénztárszövetség

2009. június 16. 10:47

Hét önkéntes- és egy magánnyugdíjpénztárral bővült a Stabilitás Pénztárszövetség, mely így a hazai magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításainak közel 92 %-át kezeli, az önkéntes nyugdíjpénztári tagok 87 %-ának számláját vezeti, és tagjai között tudhatja az egészségpénztári tagok 85 %-át.

A Szövetség hosszú távú célja a közös szakmai érdekképviselet mellett egy szoros gyakorlati együttműködés kialakítása a teljes pénztári szférával. A szakma vezetői hangsúlyozzák, hogy a különösen ilyen vérzivataros időben fontos a szféra egységes képviselete.

2008 és 2009 is igen mozgalmas év a hazai pénztári szféra életében. Mind a pénzpiaci mind a jogi környezet alaposan megmozgatta a hazai pénztárakat. A pénz- és tőkepiacok kedvezőtlen hatására meglehetősen gyengén alakultak a megtakarítások 2008. évi hozamai. És bár az első negyedéves adatok alapján pozitívabb eredmények jósolhatóak az idei évre, a kormányzat új adótörvény javaslatában jelentősen megterhelné a munkáltatói pénztári befizetéseket, veszélyeztetetve ezzel az öngondoskodás rendszerét. A Szövetség, képviselve a pénztártagok és a szféra érdekét mindent megtesz azért, hogy hazánkban továbbra is működhessen az eddig kialakult pénztári rendszer.

2009. június 8-ától Stabilitás tagok az ARTISJUS Kiegészítő Nyugdíjpénztár, a CIB Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár, a Nyugdíjbiztosítási Dolgozók Nyugdíjpénztára, a Richter Gedeon Rt. mellett működő Nyugdíjpénztár, a Taurus Önkéntes Nyugdíjpénztár, a Település-Szolgáltatók Önkéntes Nyugdíjpénztára és a Vasutas Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár.

A Stabilitás Pénztárszövetség a tavaly év elején kitűzött céljai, miszerint a hatékony érdekképviselet elérése érdekében bővíteni kívánja tagságának körét, nagy lépésekkel haladt előre. Ma már a Szövetség tagpénztárai kezelik a hazai magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításainak közel 92 %-át, vezetik az önkéntes nyugdíjpénztári tagok 87 %-nak számláját, és tagjai között tudhatják az egészségpénztári tagok 85 %-át.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke elmondta: "Az elmúlt pár hét eseményei is igazolták, hogy közösen, összefogással képviselhetjük igazán a pénztári szféra és a pénztártagok érdekeit. A Szövetség a jövőben is azon lesz, hogy szélesítse tagsága körét és egy szövetségként a teljes szféra képviseletét ellássa."

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. december 10. 16:43
A FED igyekszik hűteni a befektetők várakozásait a kamatcsökkenések gyorsaságával kapcsolatban, mond...
MEDIA1  |  2023. december 10. 11:23
Úgy tűnik, megint csavartak egyet felfelé a propaganda szintjén, ugyanis a Bors című, Fidesz-közeli...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem