Újabb pénztárakkal bővült a Stabilitás Pénztárszövetség

2009. június 16. 10:47

Hét önkéntes- és egy magánnyugdíjpénztárral bővült a Stabilitás Pénztárszövetség, mely így a hazai magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításainak közel 92 %-át kezeli, az önkéntes nyugdíjpénztári tagok 87 %-ának számláját vezeti, és tagjai között tudhatja az egészségpénztári tagok 85 %-át.

A Szövetség hosszú távú célja a közös szakmai érdekképviselet mellett egy szoros gyakorlati együttműködés kialakítása a teljes pénztári szférával. A szakma vezetői hangsúlyozzák, hogy a különösen ilyen vérzivataros időben fontos a szféra egységes képviselete.

2008 és 2009 is igen mozgalmas év a hazai pénztári szféra életében. Mind a pénzpiaci mind a jogi környezet alaposan megmozgatta a hazai pénztárakat. A pénz- és tőkepiacok kedvezőtlen hatására meglehetősen gyengén alakultak a megtakarítások 2008. évi hozamai. És bár az első negyedéves adatok alapján pozitívabb eredmények jósolhatóak az idei évre, a kormányzat új adótörvény javaslatában jelentősen megterhelné a munkáltatói pénztári befizetéseket, veszélyeztetetve ezzel az öngondoskodás rendszerét. A Szövetség, képviselve a pénztártagok és a szféra érdekét mindent megtesz azért, hogy hazánkban továbbra is működhessen az eddig kialakult pénztári rendszer.

2009. június 8-ától Stabilitás tagok az ARTISJUS Kiegészítő Nyugdíjpénztár, a CIB Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár, a Nyugdíjbiztosítási Dolgozók Nyugdíjpénztára, a Richter Gedeon Rt. mellett működő Nyugdíjpénztár, a Taurus Önkéntes Nyugdíjpénztár, a Település-Szolgáltatók Önkéntes Nyugdíjpénztára és a Vasutas Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár.

A Stabilitás Pénztárszövetség a tavaly év elején kitűzött céljai, miszerint a hatékony érdekképviselet elérése érdekében bővíteni kívánja tagságának körét, nagy lépésekkel haladt előre. Ma már a Szövetség tagpénztárai kezelik a hazai magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításainak közel 92 %-át, vezetik az önkéntes nyugdíjpénztári tagok 87 %-nak számláját, és tagjai között tudhatják az egészségpénztári tagok 85 %-át.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke elmondta: "Az elmúlt pár hét eseményei is igazolták, hogy közösen, összefogással képviselhetjük igazán a pénztári szféra és a pénztártagok érdekeit. A Szövetség a jövőben is azon lesz, hogy szélesítse tagsága körét és egy szövetségként a teljes szféra képviseletét ellássa."

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?