Újabb pénztárakkal bővült a Stabilitás Pénztárszövetség

2009. június 16. 10:47

Hét önkéntes- és egy magánnyugdíjpénztárral bővült a Stabilitás Pénztárszövetség, mely így a hazai magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításainak közel 92 %-át kezeli, az önkéntes nyugdíjpénztári tagok 87 %-ának számláját vezeti, és tagjai között tudhatja az egészségpénztári tagok 85 %-át.

A Szövetség hosszú távú célja a közös szakmai érdekképviselet mellett egy szoros gyakorlati együttműködés kialakítása a teljes pénztári szférával. A szakma vezetői hangsúlyozzák, hogy a különösen ilyen vérzivataros időben fontos a szféra egységes képviselete.

2008 és 2009 is igen mozgalmas év a hazai pénztári szféra életében. Mind a pénzpiaci mind a jogi környezet alaposan megmozgatta a hazai pénztárakat. A pénz- és tőkepiacok kedvezőtlen hatására meglehetősen gyengén alakultak a megtakarítások 2008. évi hozamai. És bár az első negyedéves adatok alapján pozitívabb eredmények jósolhatóak az idei évre, a kormányzat új adótörvény javaslatában jelentősen megterhelné a munkáltatói pénztári befizetéseket, veszélyeztetetve ezzel az öngondoskodás rendszerét. A Szövetség, képviselve a pénztártagok és a szféra érdekét mindent megtesz azért, hogy hazánkban továbbra is működhessen az eddig kialakult pénztári rendszer.

2009. június 8-ától Stabilitás tagok az ARTISJUS Kiegészítő Nyugdíjpénztár, a CIB Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár, a Nyugdíjbiztosítási Dolgozók Nyugdíjpénztára, a Richter Gedeon Rt. mellett működő Nyugdíjpénztár, a Taurus Önkéntes Nyugdíjpénztár, a Település-Szolgáltatók Önkéntes Nyugdíjpénztára és a Vasutas Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár.

A Stabilitás Pénztárszövetség a tavaly év elején kitűzött céljai, miszerint a hatékony érdekképviselet elérése érdekében bővíteni kívánja tagságának körét, nagy lépésekkel haladt előre. Ma már a Szövetség tagpénztárai kezelik a hazai magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításainak közel 92 %-át, vezetik az önkéntes nyugdíjpénztári tagok 87 %-nak számláját, és tagjai között tudhatják az egészségpénztári tagok 85 %-át.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke elmondta: "Az elmúlt pár hét eseményei is igazolták, hogy közösen, összefogással képviselhetjük igazán a pénztári szféra és a pénztártagok érdekeit. A Szövetség a jövőben is azon lesz, hogy szélesítse tagsága körét és egy szövetségként a teljes szféra képviseletét ellássa."

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?