Sopron Bank: már 20 fiók Magyarországon

2009. április 17. 13:30

A Sopron Bank újabb fiókot nyitott Magyarországon, Budapesten. A Banknak Magyarországon ez a huszadik, míg Budapesten az V. kerületi fiók mellett a második fiókja. További bankfiókok találhatók Sopronban (2 fiók), Győrben, Szombathelyen, Keszthelyen, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Székesfehérváron, Veszprémben, Kőszegen, Sárváron, Mosonmagyaróváron, Körmenden, Balatonfüreden, Pápán, Siófokon, Ajkán és Tatabányán. 

Április 16-án Dr. Michael Zimmermann, az Osztrák Köztársaság Nagykövete, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Petykó Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli elnöke ünnepélyesen megnyitották a Sopron Bank budapesti fiókját.

Thomas Radil, a Sopron Bank elnök-vezérigazgatója szerint "Budapest a bankok szempontjából egy igen telített térség, azonban egyre nagyobb igény mutatkozik egy kis bank megjelenésére, amely az ügyfelekkel ápolt személyes kapcsolata révén számukra megfelelő, rugalmas ajánlatokat nyújt."

A bank vezérigazgatója hozzátette, hogy vannak még olyan ügyfélszegmensek, amelyek nincsenek megfelelően feltérképezve. A Sopron Bank az utóbbi két évben nyolc fiókról húszra bővült. Továbbá a bank büszke arra is, hogy nemrégiben az év legszebb bankkártya sorozata kategóriában - a Fertő kultúrtáj kőré épülő koncepcióval - egy országos díjat vehetett át.

A Sopron Bank célcsoportját a mikro-, kis- és középvállalkozások valamint magánszemélyek képezik a nyugat-magyarországi régióban. Az anyavállalat, a Bank Burgenland fiókhálózatával együtt az egész pannon régióban az Ügyfelek rendelkezésére állnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bank fő tevékenységét képezik a beruházási és projekthitelek. A magánszemélyeknél a megtakarítások és a befektetési termékek egyre nagyobb jelentőséget kapnak. A retail termékek, mint az Internet Banking, az SMS-szolgáltatások, és a biztosítási szolgáltatások az Ügyfelek kényelmét szolgálják.

A Sopron Bank a 2008-as év végi mérlegfőösszegét az előző évihez képest körülbelül 55%-kal, 261 millió EUR (69 milliárd HUF) összegre növelte. A hitelállomány a 2008-as év végén 226 millió EUR (60 milliárd HUF), míg a betétállomány meghaladja a 68 millió EUR-t (18 milliárd HUF). Jelen pillanatban a Bank 180 munkatársat foglalkoztat, amelynek több mint fele a soproni központban dolgozik. Az Ügyfeleknek különösen nagy előnyt jelentenek a gyors és rugalmas szolgáltatások, amely az átlátható szerkezeti struktúrából és a tulajdonosok közelségéből adódik.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?