Egyedülálló készpénz-visszatérítés a Citibanktól: óriási siker a Nullaforintos Bankszámla

Pénzcentrum
2009. március 25. 10:15

2008. december végi adatok alapján a tavalyi év során több mint kétszer annyi ügyfél nyitott lakossági folyószámlát a Citibanknál, mint az egy évvel azelőtti időszakban; az éves növekedés közel 70 százalékát a tavaly márciusban bevezetett Nullaforintos Bankszámla-nyitások tették ki.


Ez a jelentős növekedés egyrészt arra utal, hogy nő a lakosság érzékenysége a folyószámlához kapcsolódó banki költségek tekintetében, másrészt igazolta a Nullaforintos Bankszámla létjogosultságát, hiszen az előzetes felmérések azt mutatták, hogy a folyószámlához kapcsolódó banki költségek akár az évi ötvenezer forintot is meghaladták egyes pénzintézeteknél. Az új bankszámla-konstrukció tavaly márciusi bevezetése óta az ügyfelek visszajelzései alapján világos igény mutatkozott az átlagos 0,2-1,5 százalékot jelentősen meghaladó látra szóló kamat iránt, mely úgy biztosítja az ügyfelek számára a rövid távú likviditást, hogy közben magas hozamot garantál. Erre az igényre válaszolt a Citibank a Nullaforintos Bankszámlákhoz kapcsolódó hétszázalékos látra szóló kamat, valamint a készpénz-visszatérítés ajánlatok bevezetésével.


"A Nullaforintos Bankszámláink népszerűsége bizonyította, hogy van egy olyan ügyfélréteg, amely ki akarja és ki tudja használni a számla nyújtotta előnyöket, vagyis azt, hogy az összes hazai forinttranzakció minden csatornán keresztül ingyenes. Ugyanakkor figyeltünk az ügyfelek további igényeire, miszerint fontos lenne számukra egy olyan megoldás, amely a likviditás fenntartása mellett magas kamatot biztosít." - mondta Devics Éva, a Citibank betéti és befektetési termékekért felelős ügyvezető igazgató.


"Így alakítottuk ki új, a magyar piacon kiemelkedően előnyösnek számító ajánlatunkat, amelyben az MNB alapkamatát követő, magas látra szóló kamatot kínálunk ügyfeleinknek. Sőt ezt kiegészítettük a betéti kártyás vásárlások után járó kedvező készpénz-visszatérítési ajánlattal is, amely a maga nemében egyedülálló a magyar piacon. Büszkék vagyunk arra, hogy a készpénz-visszatérítés szolgáltatásunk révén egy újabb innovációval jelentkezünk a magyar piacon." - tette hozzá az ügyvezető igazgató.


A jelenleg 7 százalékos látra szóló kamatot azok a Citibank Nullaforintos Bankszámlával rendelkező ügyfelek vehetik igénybe, akik az általuk kijelölt nullaforintos folyószámlájukon folyamatosan legalább 300 ezer forint napi egyenleggel rendelkeznek, és a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálaton vagy személyesen Takarék Plus számlát igényelnek, melyre az általuk meghatározott, 300 ezer forintot meghaladó egyenlegrészt átvezettetik. A Takarék Plus számla minden költségtől mentes, az ezen lévő napi egyenleg után fizet a bank, jelenleg 7 százalékos látra szóló kamatot. A látra szóló kamat az MNB alapkamatát követi, annál mindenkor 2,5 százalékkal alacsonyabb.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A 0,5 százalékos készpénz-visszatérítés minden olyan Nullaforintos Bankszámlához tartózó citikártyás vásárlás után jár, amelynek összege meghaladja egyenként a 10 ezer forintot. A jogosultsághoz szükséges, hogy az ügyfél Takarék Plus számlát igényeljen, és az ahhoz kapcsolódó magas kamatot a vonatkozó feltételek szerint folyamatosan igénybe vegye.
Az adott hónapra járó készpénz-visszatérítés, melynek összege havonta maximum 10 ezer forint lehet, a következő hónap utolsó munkanapján kerül jóváírásra az ügyfél folyószámláján.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 20. 20:38
Az ATV fegyelmi eljárást indít Somos András ellen, amiért az ATV Start élő adásában azt mondta Márki...
Kiszámoló  |  2024. február 20. 19:25
Sok ügyfél vár arra, hogy a lakáshitelek kamatai újra 2-3% körül alakuljanak, akkor szeretnének majd...
Bankmonitor  |  2024. február 20. 08:20
Az MNB és a KSH együttműködésében három évente napvilágot lát a „Miből élünk című kiadvány, am...
Holdblog  |  2024. február 20. 05:07
Miért vagyok annyira biztos ebben? Sajátságos okok miatt a magyar ingatlanpiac egyszerűen egy év kés...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem