11 °C Budapest

Akciózik a betétekkel az Erste

2009. március 23. 15:30

Betétlekötési akciót indított 2009. március 16.-ától az Erste Bank Hungary Nyrt., amelynek keretében új és meglévő ügyfeleinek három forint és egy euró alapú betéti konstrukcióra kínálnak kiemelkedő kamatot a pénzintézet 204 fiókból álló országos hálózatában.  

 

Az Erste Lojalitás Betét például egy éves lekötés esetén 20 millió forintos megtakarításig évi 11 százalékos (EBKM: 11,15 százalék) kamatot fizet, az Erste Aktív Betét pedig akár dupla kamatprémiumot is biztosít a standard betétek kamatán felül abban az esetben, ha az ügyfél aktívan használja bankszámláját és betéti-, illetve hitelkártyáját.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja elmondta: a most indított betéti akciókkal egyfelől a bankon kívülről érkező friss források számára szeretnének továbbra is kedvező és biztonságos megtakarítási formát kínálni, másfelől pedig azon meglévő ügyfelek számára is megoldást jelent, akik aktívan igénybe veszik a bank egyéb szolgáltatásait, vagy befektetési portfoliójukat szeretnék biztonságosabb megtakarításra váltani.

Az Erste Lojalitás Betét 6 és 12 hónap futamidejű, ismétlődő és tőkésedő betét, amelyet minden lakossági forint bankszámlával rendelkező ügyfél igénybe vehet, aki - a Komfort Takarékszámla kivételével - a banknál megtakarítással rendelkezik. Ennél a terméknél fontos kitétel, hogy az elhelyezni kívánt összeg legalább ötödének az Erste Bank Csoporton kívüli forrásból kell származnia, azaz 2009. február 27. előtt nem volt sem az Erste Bank Hungary Nyrt., sem az Erste Befektetési Zrt. kezelésében, sem látra szóló számlán, sem lekötésben, sem befektetésekben. A minimálisan elhelyezhető összeg 600 ezer forint, felső határa pedig 20 millió forint lehet. A betét éves kamata hat hónapos lekötés esetén év 10 százalék (EBKM: 10,40 százalék), egy éves lekötés esetén pedig évi 11 százalék (EBKM: 11,15 százalék) kamatot fizet.

Szintén a meglévő ügyfelek igényeit szolgálja az Erste Aktív Betét, amely forint lakossági bankszámlával rendelkező ügyfelek számára egy választható futamidejű és kamatozású ismétlődő és tőkésedő betétlekötés. A termék különlegessége, hogy a standard betétek kamatán felül akár dupla kamatprémiumot is fizet, amennyiben az ügyfél rendszeresen használja bankszámláját és betéti, illetve hitelkártyáját. Egy éves lekötés esetén így akár az évi 11 százalékos kamat (EBKM: 11,15 százalék) is elérhető.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Erste Kamatbiztos Betét egy 6 és 12 hónapos futamidejű, ismétlődő és tőkésedő betét, amely elsősorban a bankon kívülről érkező friss források fogadására szolgál. Ennél a terméknél fontos feltétel, hogy az elhelyezni kívánt összegnek teljes egészében Erste Bank Csoporton kívüli forrásból kell származnia, azaz 2009. február 27. előtt nem volt sem az Erste Bank Hungary Nyrt., sem az Erste Befektetési Zrt. kezelésében, sem látra szóló számlán, sem lekötésben, sem befektetésekben. A minimálisan elhelyezhető összeg 100 ezer forint, felső határa pedig 25 millió forint lehet. A betét éves kamata 11 százalék (EBKM 6 hónapos futamidő esetén: 11,47 százalék, EBKM 12 hónapos futamidő esetén: 11,15 százalék).

Azoknak a lakossági ügyfeleknek, akik a megtakarításaik egy részét devizában tartják, illetve - a kedvező átváltási árfolyam miatt - abban kívánják tartani, az Erste Bank szintén akciós betéti konstrukciót dolgozott ki. Az euró alapú lakossági devizabetét 6 hónapos lekötés esetén évi 4,1 százalék (EBKM: 4,20 százalék), 12 hónapos lekötés esetén pedig évi 4,6 százalék (EBKM: 4,67 százalék) kamatot fizet új forrás elhelyezése esetén.

Sztanó Imre elmondta, hogy ezzel a megtakarítási programmal, mely a fent leírt termékeket takarja, az Erste Bank szinte minden megtakarítással rendelkező ügyfél igényeit kielégíti a magas kamatozású lekötött betétekkel. Az akciós betéti kamatok kizárólag az első lekötési kamatperiódusra vonatkoznak, a következő kamatperiódusokban a lekötött betétek a mindenkor hatályos standard betétek feltételeinek megfelelően kamatoznak.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 2. 14:13
Mire fizetünk feleslegesen tízezreket a banknak? Ügyfelünk éves díjkimutatásából indulunk ki és megm...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Kiszámoló  |  2024. március 1. 18:56
A kormány kitalálta, hogy milyen jó lesz, ha márciusban mindenki felmondhatja a lakásbiztosítását és...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem