Akciózik a betétekkel az Erste

2009. március 23. 15:30

Betétlekötési akciót indított 2009. március 16.-ától az Erste Bank Hungary Nyrt., amelynek keretében új és meglévő ügyfeleinek három forint és egy euró alapú betéti konstrukcióra kínálnak kiemelkedő kamatot a pénzintézet 204 fiókból álló országos hálózatában.  

 

Az Erste Lojalitás Betét például egy éves lekötés esetén 20 millió forintos megtakarításig évi 11 százalékos (EBKM: 11,15 százalék) kamatot fizet, az Erste Aktív Betét pedig akár dupla kamatprémiumot is biztosít a standard betétek kamatán felül abban az esetben, ha az ügyfél aktívan használja bankszámláját és betéti-, illetve hitelkártyáját.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja elmondta: a most indított betéti akciókkal egyfelől a bankon kívülről érkező friss források számára szeretnének továbbra is kedvező és biztonságos megtakarítási formát kínálni, másfelől pedig azon meglévő ügyfelek számára is megoldást jelent, akik aktívan igénybe veszik a bank egyéb szolgáltatásait, vagy befektetési portfoliójukat szeretnék biztonságosabb megtakarításra váltani.

Az Erste Lojalitás Betét 6 és 12 hónap futamidejű, ismétlődő és tőkésedő betét, amelyet minden lakossági forint bankszámlával rendelkező ügyfél igénybe vehet, aki - a Komfort Takarékszámla kivételével - a banknál megtakarítással rendelkezik. Ennél a terméknél fontos kitétel, hogy az elhelyezni kívánt összeg legalább ötödének az Erste Bank Csoporton kívüli forrásból kell származnia, azaz 2009. február 27. előtt nem volt sem az Erste Bank Hungary Nyrt., sem az Erste Befektetési Zrt. kezelésében, sem látra szóló számlán, sem lekötésben, sem befektetésekben. A minimálisan elhelyezhető összeg 600 ezer forint, felső határa pedig 20 millió forint lehet. A betét éves kamata hat hónapos lekötés esetén év 10 százalék (EBKM: 10,40 százalék), egy éves lekötés esetén pedig évi 11 százalék (EBKM: 11,15 százalék) kamatot fizet.

Szintén a meglévő ügyfelek igényeit szolgálja az Erste Aktív Betét, amely forint lakossági bankszámlával rendelkező ügyfelek számára egy választható futamidejű és kamatozású ismétlődő és tőkésedő betétlekötés. A termék különlegessége, hogy a standard betétek kamatán felül akár dupla kamatprémiumot is fizet, amennyiben az ügyfél rendszeresen használja bankszámláját és betéti, illetve hitelkártyáját. Egy éves lekötés esetén így akár az évi 11 százalékos kamat (EBKM: 11,15 százalék) is elérhető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Erste Kamatbiztos Betét egy 6 és 12 hónapos futamidejű, ismétlődő és tőkésedő betét, amely elsősorban a bankon kívülről érkező friss források fogadására szolgál. Ennél a terméknél fontos feltétel, hogy az elhelyezni kívánt összegnek teljes egészében Erste Bank Csoporton kívüli forrásból kell származnia, azaz 2009. február 27. előtt nem volt sem az Erste Bank Hungary Nyrt., sem az Erste Befektetési Zrt. kezelésében, sem látra szóló számlán, sem lekötésben, sem befektetésekben. A minimálisan elhelyezhető összeg 100 ezer forint, felső határa pedig 25 millió forint lehet. A betét éves kamata 11 százalék (EBKM 6 hónapos futamidő esetén: 11,47 százalék, EBKM 12 hónapos futamidő esetén: 11,15 százalék).

Azoknak a lakossági ügyfeleknek, akik a megtakarításaik egy részét devizában tartják, illetve - a kedvező átváltási árfolyam miatt - abban kívánják tartani, az Erste Bank szintén akciós betéti konstrukciót dolgozott ki. Az euró alapú lakossági devizabetét 6 hónapos lekötés esetén évi 4,1 százalék (EBKM: 4,20 százalék), 12 hónapos lekötés esetén pedig évi 4,6 százalék (EBKM: 4,67 százalék) kamatot fizet új forrás elhelyezése esetén.

Sztanó Imre elmondta, hogy ezzel a megtakarítási programmal, mely a fent leírt termékeket takarja, az Erste Bank szinte minden megtakarítással rendelkező ügyfél igényeit kielégíti a magas kamatozású lekötött betétekkel. Az akciós betéti kamatok kizárólag az első lekötési kamatperiódusra vonatkoznak, a következő kamatperiódusokban a lekötött betétek a mindenkor hatályos standard betétek feltételeinek megfelelően kamatoznak.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?