15 °C Budapest

Leghíresebb Bond-ereklyék: amik minden pénzt megérnek!

Pénzcentrum
2008. augusztus 17. 12:00

Ian Flemming születésnapjának 100 éves évfordulója alkalmából a Times Money összeállított egy listát arról, hogy melyek a legjobb James Bondhoz köthező ereklyék. A listán szereplő dolgokat akár meg is szerezhetik azok, akik megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek, de azoknak sem kell aggódnia, akiknek valamivel szűkebbek a keretei, ugyanis számos olyan tárgy van, ami szinte tömeggyártásban készült...

A legnevesebb szimbólumnak talán az 1963-as Aston Martin DB5 nevezhető, amit a Goldfinger című filmben vezetett a 007-es, és még talán a mai napig is az egyik legnépszerűbb Bond-"tartozék". Az eredeti autót, amit a filmben is használtak, 1997-ben lopták el a tulajdonosától és a mai napig nem tudtak a nyomára bukkanni. Bár a közül a két autó közül, amelyet a bemutatókampányhoz használtak, az egyiket 2006-ban 1,17 millió fontért (353,34 millió forint) adták el.

Azok a gyűjtők, akik már nem tudtak hozzájutni a DB5-öshöz, még beszerezhetnek egy kisebb változatot belőle, a Corgi által gyártott és a 60-as évek közepén több milliós darabszámban eladott modellautók közül. Minden évben több ezer darab jelenik meg a piacon, a legtöbb kitűnő állapotban. AZ ára viszont az eredetinek mindössze töredéke, 300 font (90 600 forint).

Sokan mára már el is felejtették, hogy James Bond eredetileg csak egy regényhős volt. Ian Fleming első 007-es könyve, a Casino Royal első kiadása (1953), még mindig sok helyen fellelhető, bár kicsit borsosabb áron, mint egy átlagos könyv, 1500 font (453 ezer forint) ha jó állapotban van, de ha még dedikálva is van, akkor lényegesen többe kerülhet.

A korai Bond filmeket még gyakran plakátokkal reklámozták, így nem csoda, ha ma sokat érhet egy jó állapotban megmaradt eredeti darab. Az Oroszországból szeretettel (1964) plakátja nemrég 5676 dollárért (902 484 forint) kelt el egy aukción.

Néhány dolog kivételével a Bond-filmek nagyon sokat változtak az évtizedek során. Egy viszonylag állandó tartozék volt azonban a filmek során Bond fegyvere, egy Walther PPK. Fleming azért váltott a korábbi Beretta 418-éasról erre a fegyverre, mert egy író azt írta neki, hogy az egy női fegyver. A Dr No (1962) című filmben használt fegyvert 54 ezer fontért (16,31 millió forint) adták el egy aukción 2006-ban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szintén a Dr No című filmből ki ne emlékezne arra a jelenetre, amikor Honey Ryder (Ursula Andress) bikiniben kilép a tengerből, Bond pedig egy fa mögül figyeli. Ezt a fehér bikinit adták el 2001-ben 35 ezer fontért (10,57 millió forint) egy aukción.

Szintén az Oroszországból szeretettel filmhez köthető a Bond által használt aktatáska, amit Q-tól kapott, és már szinte hagyományos módon a legújabb kütyükkel volt tele. 1025 fontot (309,55 ezer forint) ért 2005-ben.

A koreai születési Oddjob, akit Harold Sakata alakít az 1964-es Goldfingerben, talán az egyik legkedveltebb rosszfiú volt. A fél kezében szétmorzsolt egy golflabdát és fegyverként a kalapját használta és sikerült levágnia vele egy szobor fejét. A kalapot 1998-ban 62 ezer fontért (18,724 millió forint) adták el.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 2. 21:26
A Media1.hu információi szerint bírósági pereket indított nemrégiben Orbán Viktor miniszterelnök min...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 2. 19:59
Egy vásárlásom volt a hónapban, megdupláztam a Leggett & Platt csomagomat. Elemeztem a céget előtte,...
Holdblog  |  2024. május 2. 08:54
Nem egyszerű szakma a jegybankárság, pláne most, pláne Magyarországon vélte Zsiday Viktor. A HOLD-ná...
Bankmonitor  |  2024. május 1. 11:51
Napvilágot láttak az új otthonfelújítási támogatás pályázati feltételei, amelyből számos olyan részl...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem