22 °C Budapest

Péntekig még jegyezhető az MKB Luxus Alapja

Pénzcentrum
2007. december 11. 14:03

MKB Top15 Luxus néven új tőkevédett származtatott alapot indít az MKB Alapkezelő. A 2007. december 14-ig jegyezhető alap futamideje 2 év, és a befektetők, a luxus ágazatban működő 15 vállalat részvényeit tartalmazó részvénykosár növekedéséből részesedhetnek. Az elérhető hozam maximum 21%.

Az alap 2 sorozatban bocsát ki befektetési jegyeket, euróban és dollárban, ugyanakkor mindkét devizanem esetében azonos a befektetési politika és a lehetséges hozam. A részvénykosár teljesítményét az egyes részvények egyedi, az alap induló és záró értékelési napja közötti teljesítményeinek átlaga határozza meg, ezért az alap nem garantál minimális hozamot, de a tőkevédelem miatt a lehetséges hozam nem lehet negatív, azaz a tőkéjüket a befektetők mindenképpen visszakapják. A részesedési rátával korrigált hozamszint legfelső határa 21%, melynek évesített értéke 9,99%.
Az alap zártvégű, azaz a jegyzési periódus után kizárólag tőzsdén értékesíthető. Amennyiben a befektetőnek mégis szüksége lenne a futamidő lejárta előtt pénzére, az MKB Bank lombard hitelt nyújt a befektetési jegy fedezete mellett.

A részvénykosár 15, a luxus ágazatban működő vállalat részvényeit tartalmazza:
BMW Bayerische Motoren Werke AG
Porsche AG-PFD
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA
Compagnie Financiere Richemont SA
PPR
Daimler AG
L'Oreal
Swatch Group AG
Polo Ralph Lauren Corp.
Coach Inc.
Tiffany & Co.
American Express Co. AXP
Carnival Corp.
Sony Corp.
Toyota Motor Corp.

A portfolió 8 eleme európai részvény. Közülük a legismertebb vállalat a luxus sportautókat gyártó Porsche, a BMW vagy a Mercedeseket gyártó Daimler Chrysler. Az 5 amerikai részvény közül kiemelkedő a pénzügyi tanácsadással és banki szolgáltatásokkal foglalkozó American Express, vagy a ruhákat, illatszereket és luxus divattermékeket gyártó Polo Ralph Lauren. A Toyota és a Sony, a szigetország két legjelentősebb vállalata a részvénykosár japán elemei.

Az alapot azoknak ajánlják, akik bíznak a luxus iparág hosszútávon stabil értékeiben és növekedésében, illetve akik mérsékelten kockázatkedvelők így a kockázatmentes euró és dollár hozamokat meghaladó befektetést keresnek 2 éves befektetési időtávon. Kedvező választás azoknak, akik portfoliójukat részvénybefektetéssel illetve szektorálisan szeretnék diiverzifikálni.
Az MKB Top 15 Luxus Tőkevédett Származtatott Alap bármely MKB fiókban jegyezhető 2007. december 14-ig, futamideje 2 év (a nyilvántartásba vételtől 2009. december 21-ig).
A jegyzési periódus alatt a diszkont értéke az EURO sorozat esetében évi 4% (EHM: 4%), az USD sorozat esetében pedig 4,75% (EHM: 4,75%).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Alap kezelője az MKB Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: 100.007-3/1999), forgalmazója az MKB Bank Zrt. (tev.eng.sz.: III/41005-3/2001).

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24