Péntekig még jegyezhető az MKB Luxus Alapja

Pénzcentrum
2007. december 11. 14:03

MKB Top15 Luxus néven új tőkevédett származtatott alapot indít az MKB Alapkezelő. A 2007. december 14-ig jegyezhető alap futamideje 2 év, és a befektetők, a luxus ágazatban működő 15 vállalat részvényeit tartalmazó részvénykosár növekedéséből részesedhetnek. Az elérhető hozam maximum 21%.

Az alap 2 sorozatban bocsát ki befektetési jegyeket, euróban és dollárban, ugyanakkor mindkét devizanem esetében azonos a befektetési politika és a lehetséges hozam. A részvénykosár teljesítményét az egyes részvények egyedi, az alap induló és záró értékelési napja közötti teljesítményeinek átlaga határozza meg, ezért az alap nem garantál minimális hozamot, de a tőkevédelem miatt a lehetséges hozam nem lehet negatív, azaz a tőkéjüket a befektetők mindenképpen visszakapják. A részesedési rátával korrigált hozamszint legfelső határa 21%, melynek évesített értéke 9,99%.
Az alap zártvégű, azaz a jegyzési periódus után kizárólag tőzsdén értékesíthető. Amennyiben a befektetőnek mégis szüksége lenne a futamidő lejárta előtt pénzére, az MKB Bank lombard hitelt nyújt a befektetési jegy fedezete mellett.

A részvénykosár 15, a luxus ágazatban működő vállalat részvényeit tartalmazza:
BMW Bayerische Motoren Werke AG
Porsche AG-PFD
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA
Compagnie Financiere Richemont SA
PPR
Daimler AG
L'Oreal
Swatch Group AG
Polo Ralph Lauren Corp.
Coach Inc.
Tiffany & Co.
American Express Co. AXP
Carnival Corp.
Sony Corp.
Toyota Motor Corp.

A portfolió 8 eleme európai részvény. Közülük a legismertebb vállalat a luxus sportautókat gyártó Porsche, a BMW vagy a Mercedeseket gyártó Daimler Chrysler. Az 5 amerikai részvény közül kiemelkedő a pénzügyi tanácsadással és banki szolgáltatásokkal foglalkozó American Express, vagy a ruhákat, illatszereket és luxus divattermékeket gyártó Polo Ralph Lauren. A Toyota és a Sony, a szigetország két legjelentősebb vállalata a részvénykosár japán elemei.

Az alapot azoknak ajánlják, akik bíznak a luxus iparág hosszútávon stabil értékeiben és növekedésében, illetve akik mérsékelten kockázatkedvelők így a kockázatmentes euró és dollár hozamokat meghaladó befektetést keresnek 2 éves befektetési időtávon. Kedvező választás azoknak, akik portfoliójukat részvénybefektetéssel illetve szektorálisan szeretnék diiverzifikálni.
Az MKB Top 15 Luxus Tőkevédett Származtatott Alap bármely MKB fiókban jegyezhető 2007. december 14-ig, futamideje 2 év (a nyilvántartásba vételtől 2009. december 21-ig).
A jegyzési periódus alatt a diszkont értéke az EURO sorozat esetében évi 4% (EHM: 4%), az USD sorozat esetében pedig 4,75% (EHM: 4,75%).

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az Alap kezelője az MKB Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: 100.007-3/1999), forgalmazója az MKB Bank Zrt. (tev.eng.sz.: III/41005-3/2001).

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?