2 °C Budapest

A világ legdrágább befektetése...

Pénzcentrum
2007. október 10. 11:00

A részvények, bankbetétek és kötvények mellett egyre több alternatív lehetőség nyílik a pénzünk befektetésére. Szó volt már arról, hogy vegyünk erdőt, fektessünk aranyba, és még számos más lehetőségről, viszont ez a mostani talán a legkülönlegesebb és legköltségesebb befektetései forma...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az eddigi legmagasabb áron került eladásra egy ritka és hibátlan gyémánt, mint a kategóriájában a legdrágább és legszebb ékszer. A drágakő, ami 6,04 karátos és rendkívül szokatlan színárnyalatban pompázik, 7.98 millió dollártért (1 424,43 millió forint) kelt el egy Hong Kongban tartott árverésen.

A karátonkénti 1,32 millió dolláros (235,6 millió forint) árral könnyen megdöntötte a korábbi listavezető, a Hancock-i Vörös gyémánt pozícióját, amely 1987-ben "mindössze" karátonként 926 ezer dollárért (165,3 millió forint) kelt el.

A kék gyémántok ritkák, viszont azok számára nem ismeretlenek, akik látványos körülmények között milliókat képesek fizetni egy-egy ilyen darab megszerzéséért. A mostani eladás dacára viszont még mindig a Remény Gyémántja maradt a legnépszerűbb a hozzáértők körében, ami 45,52 karátjával már sok híresség kezében megfordult.

Ez a legnagyobb drágakő, amit valaha találtak, és jelenleg a Smithsonian Intézetben található meg Washingtonban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az új rekorder korántsem ilyen nagy, de a szakértők szerint a vonzereje a finom csiszolásban, és a hihetetlen kék színében rejlik. Ez teszi közel tízszer értékesebbé egy "szimpla" gyémántnál. Az árverést egy londoni ékszerész cég nyerte meg, így a jelenlegi ritka darabokból álló gyűjteményük tovább gyarapodik egy páratlan szépséggel...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59