13 °C Budapest

Pofon után enyhülés - újra adómentes a sportszer-vásárlás

Pénzcentrum
2007. június 6. 09:00

Az utolsó utáni pillanatban mégis az eredetileg tervezett szigorító intézkedések mérséklése mellett döntött a kabinet az egészségpénztári és az önsegélyező kasszák terhére felmerülő költségekre vonatkozóan - írja a Napi.

A változtatások szerint továbbra is adómentesen vásárolhatnak majd az egészségpénztári tagok sportszereket, az önsegélyező kasszák esetében pedig visszakerül az adómentes juttatások körébe a beiskolázási, vagyis a nevelési-évkezdési, tanévkezdési támogatás.

Az egészségpénztárak esetében a tagokat hátrányosan érintő változtatások továbbra is életben maradnak a természetgyógyászat és a rekreációs üdülések esetében, az újra adómentessé váló sporteszközök pedig átkerülnek az életmódjavító eszközök közül a kiegészítő egészségbiztosítási szolgáltatások közé.

A módosítás visszamenőleges hatállyal, azaz június elsejével lépett érvénybe, a szigorítás hatása azonban az elmúlt néhány napban érezhető volt, a pénztárak felkészítették elektronikai rendszerüket a változtatásra és a tagok is előrehozták a tervezett sportszer-vásárlásokat.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szakmai körökben már az előző jogszabály megszületése előtt is kifogásolták, hogy a kedvezmények elvétele nem áll összhangban az egyéb jogon adható kedvezményekkel, a sportszerek vásárlása például könnyedén megoldható utazási csekkel, melynek felhasználása már ellenőrizhetetlen.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20