24 °C Budapest

Pofon után enyhülés - újra adómentes a sportszer-vásárlás

Pénzcentrum
2007. június 6. 09:00

Az utolsó utáni pillanatban mégis az eredetileg tervezett szigorító intézkedések mérséklése mellett döntött a kabinet az egészségpénztári és az önsegélyező kasszák terhére felmerülő költségekre vonatkozóan - írja a Napi.

A változtatások szerint továbbra is adómentesen vásárolhatnak majd az egészségpénztári tagok sportszereket, az önsegélyező kasszák esetében pedig visszakerül az adómentes juttatások körébe a beiskolázási, vagyis a nevelési-évkezdési, tanévkezdési támogatás.

Az egészségpénztárak esetében a tagokat hátrányosan érintő változtatások továbbra is életben maradnak a természetgyógyászat és a rekreációs üdülések esetében, az újra adómentessé váló sporteszközök pedig átkerülnek az életmódjavító eszközök közül a kiegészítő egészségbiztosítási szolgáltatások közé.

A módosítás visszamenőleges hatállyal, azaz június elsejével lépett érvénybe, a szigorítás hatása azonban az elmúlt néhány napban érezhető volt, a pénztárak felkészítették elektronikai rendszerüket a változtatásra és a tagok is előrehozták a tervezett sportszer-vásárlásokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szakmai körökben már az előző jogszabály megszületése előtt is kifogásolták, hogy a kedvezmények elvétele nem áll összhangban az egyéb jogon adható kedvezményekkel, a sportszerek vásárlása például könnyedén megoldható utazási csekkel, melynek felhasználása már ellenőrizhetetlen.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. május 28. 07:01
Az Eurostat ábrája azt mutatja, hogy az uniós tagállamokban az összes online szállásfoglalás hány sz...
Összkép  |  2023. május 26. 23:41
Kolozsvár Európa egyik leggyorsabban fejlődő városa, 2026-ra készül el a város metrójának első szaka...
Kasza Elliott-tal  |  2023. május 26. 19:46
Tegnap a részvény-visszavásárlási aukción eladtam az összes Telekom részvényemet. 2017-ben vettem az...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17