Pofon után enyhülés - újra adómentes a sportszer-vásárlás

Pénzcentrum
2007. június 6. 09:00

Az utolsó utáni pillanatban mégis az eredetileg tervezett szigorító intézkedések mérséklése mellett döntött a kabinet az egészségpénztári és az önsegélyező kasszák terhére felmerülő költségekre vonatkozóan - írja a Napi.

A változtatások szerint továbbra is adómentesen vásárolhatnak majd az egészségpénztári tagok sportszereket, az önsegélyező kasszák esetében pedig visszakerül az adómentes juttatások körébe a beiskolázási, vagyis a nevelési-évkezdési, tanévkezdési támogatás.

Az egészségpénztárak esetében a tagokat hátrányosan érintő változtatások továbbra is életben maradnak a természetgyógyászat és a rekreációs üdülések esetében, az újra adómentessé váló sporteszközök pedig átkerülnek az életmódjavító eszközök közül a kiegészítő egészségbiztosítási szolgáltatások közé.

A módosítás visszamenőleges hatállyal, azaz június elsejével lépett érvénybe, a szigorítás hatása azonban az elmúlt néhány napban érezhető volt, a pénztárak felkészítették elektronikai rendszerüket a változtatásra és a tagok is előrehozták a tervezett sportszer-vásárlásokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szakmai körökben már az előző jogszabály megszületése előtt is kifogásolták, hogy a kedvezmények elvétele nem áll összhangban az egyéb jogon adható kedvezményekkel, a sportszerek vásárlása például könnyedén megoldható utazási csekkel, melynek felhasználása már ellenőrizhetetlen.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?