5 °C Budapest

A könyvelők már látják a kiutat

Pénzcentrum
2006. július 12. 14:00

Adótanácsadók és könyvelők hada kiéhezve várja a legújabb adótörvényeket tartalmazó Magyar Közlönyt, hogy kiskapukat találjanak a megszorítások elől és felkészítsék ügyfeleiket a legújabb trükkökre. Íme néhány tanács!

Adótanácsadók és könyvelők hada kiéhezve várja a legújabb adótörvényeket tartalmazó Magyar Közlönyt, hogy kiskapukat találjanak a megszorítások elől és felkészítsék ügyfeleiket a legújabb trükkökre. Íme néhány tanács!

Érdemes lesz például augusztus 31-ig felduzzasztani a házipénztárat, amelyből kedvezményesen, 10 százalékos adó megfizetésével vehető majd fel az osztalék. A műveletet csak azok tudják végrehajtani, akik megfelelő mértékű eredménytartalékkal rendelkeznek. Szakértők szerint sokan választják majd a felkínált jövedelemlegalizációt.

Azt egyelőre még a könyvelők sem tudják, hogyan kell majd pontosan kiszámítani a házipénztáradót. Az biztos, hogy számon kell majd tartani, mely napokon nem történt pénzmozgás, illetve mely napokon használták a pénztárat. Az utóbbi esetben meg kell állapítani a záróegyenleget, illetve a bevételek és a kiadások összegét. A nyilvántartások vezetéséhez a számítógépes programok átalakítására is szükség lesz.

Az evázó cégeknek azt tanácsolják a szakemberek, hogy lehetőség szerint hozzák előre a számlázást, így a nagyobb bevételek után még a 15 százalékos adót fizethetik. Az ügyvezetői poszton lévők mindenképpen a dupla járulékalap szerint fizessék a közterheket, különben biztosan eléri őket az ellenőrzés és a vagyonosodási vizsgálat. A munkavállalók esetében nyugodtan bejelenthetik az alacsonyabb járulékalapot is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók és Könyvvizsgálók Országos Egyesületének alelnöke szerint, az adószám-felfüggesztés intézménye sok problémát felvet - írja a Napi Gazdaság. Az üzleti partnerekről folyamatosan tájékozódni kell majd, mivel olyan cég számláját nem lehet befogadni, amelynek az adószámát "törölték". Ellenkező esetben az áfalevonási jog nem gyakorolható, ráadásul az APEH is a vállalkozás után nézhet. Az adótanácsadó azt javasolja, hogy a cégek részesítsék előnyben az átutalást, így több idő marad a partner ellenőrzésére. Érdemes igazolást is szerezni a tájékozódásról, hiszen csak ebben az esetben bizonyítható, hogy a számla befogadása előtt az adózó körültekintően járt el, így jogosult az áfa levoná

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. január 31. 05:59
Az ENSZ adatai szerint a Föld szárazföldi területeinek 31 százalékát borítják erdőségek. Levegő- és...
MEDIA1  |  2023. január 30. 20:28
A világ legnézettebb párkapcsolati realityje, A Married at first sight magyar változata hamarosan a...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?