7 °C Budapest

A könyvelők már látják a kiutat

Pénzcentrum
2006. július 12. 14:00

Adótanácsadók és könyvelők hada kiéhezve várja a legújabb adótörvényeket tartalmazó Magyar Közlönyt, hogy kiskapukat találjanak a megszorítások elől és felkészítsék ügyfeleiket a legújabb trükkökre. Íme néhány tanács!

Adótanácsadók és könyvelők hada kiéhezve várja a legújabb adótörvényeket tartalmazó Magyar Közlönyt, hogy kiskapukat találjanak a megszorítások elől és felkészítsék ügyfeleiket a legújabb trükkökre. Íme néhány tanács!

Érdemes lesz például augusztus 31-ig felduzzasztani a házipénztárat, amelyből kedvezményesen, 10 százalékos adó megfizetésével vehető majd fel az osztalék. A műveletet csak azok tudják végrehajtani, akik megfelelő mértékű eredménytartalékkal rendelkeznek. Szakértők szerint sokan választják majd a felkínált jövedelemlegalizációt.

Azt egyelőre még a könyvelők sem tudják, hogyan kell majd pontosan kiszámítani a házipénztáradót. Az biztos, hogy számon kell majd tartani, mely napokon nem történt pénzmozgás, illetve mely napokon használták a pénztárat. Az utóbbi esetben meg kell állapítani a záróegyenleget, illetve a bevételek és a kiadások összegét. A nyilvántartások vezetéséhez a számítógépes programok átalakítására is szükség lesz.

Az evázó cégeknek azt tanácsolják a szakemberek, hogy lehetőség szerint hozzák előre a számlázást, így a nagyobb bevételek után még a 15 százalékos adót fizethetik. Az ügyvezetői poszton lévők mindenképpen a dupla járulékalap szerint fizessék a közterheket, különben biztosan eléri őket az ellenőrzés és a vagyonosodási vizsgálat. A munkavállalók esetében nyugodtan bejelenthetik az alacsonyabb járulékalapot is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók és Könyvvizsgálók Országos Egyesületének alelnöke szerint, az adószám-felfüggesztés intézménye sok problémát felvet - írja a Napi Gazdaság. Az üzleti partnerekről folyamatosan tájékozódni kell majd, mivel olyan cég számláját nem lehet befogadni, amelynek az adószámát "törölték". Ellenkező esetben az áfalevonási jog nem gyakorolható, ráadásul az APEH is a vállalkozás után nézhet. Az adótanácsadó azt javasolja, hogy a cégek részesítsék előnyben az átutalást, így több idő marad a partner ellenőrzésére. Érdemes igazolást is szerezni a tájékozódásról, hiszen csak ebben az esetben bizonyítható, hogy a számla befogadása előtt az adózó körültekintően járt el, így jogosult az áfa levoná

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 17:50
Nem engedték be a 444 az újságíróját a Békemeneteket szervező kormányközeli álcivil szervezet, a CÖF...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm