2020. július 13. hétfő Jenő
HR Centrum

Kritikus a pedagógushiány: van, ahol komplett tanári kart keresnek


Rengeteg tanári állás betöltetlen ma Magyarországon: van olyan intézmény, amely gyakorlatilag egy komplett tanári kart venne fel még a tanévkezdés előtt. Számos iskola már csak úgy hirdet, hogy bármilyen szakos tanárok jelentkezését várják.

Hatalmas erőforráshiánnyal küszködik több magyar iskola is: a 24.hu megnézte, hány tanári állás betöltetlen az országban: a Közigálláson, a közszféra állásportálján pénteken a tanár szóra 2783, a tanítóra pedig 879 találat jött ki - utóbbi esetében gyakran egy hirdetésben több embert is keresnek. Ez a portál szerint több mint 3600 üres álláshelyet jelent.

Például a budapesti XVIII. kerület Bókay Árpád Általános Iskolában főiskolát végzett, bármely szakos tanárt keresnek. Így van a váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában: "bármely szakost tanár" címszó alatt keresnek pedagógust, a pályázati feltételeket nem szűkítik tovább, főiskolát végzett tanárra lenne szükségük. Ezen két intézmény mellett még a pomázi Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskolát, illetve a Borsod megyei Vajdácska általános iskoláját is említik - a többi, bármely szakos tanárt kereső hirdetést áttekerték.

Megnézték azt is, hogy melyik intézményekben van a legnagyobb munkaerőhiány: a Borsod megyei Hernádvécsén jelenleg három tanítón kívül matematika-bármi, biológia-földrajz, testnevelés-bármi, rajz-bármi és angol-bármi szakos pedagógusok jelentkezését is várják. A törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyakorlatilag egy komplett tanári kart keres:

hét tanítón kívül matematika-bármi, angol-bármi, angol, testnevelés-matek, testnevelés-bármi, ének-bármi, illetve néptánc szakos tanárt is keresnek. Összesen 13 pedagógus hiányzik.

11 tanárt pedig a Fejér megyei Ercsin található Eötvös József Általános Iskola venne fel azonnal.

Kiderült, hogy az egyes intézmények földrajzi elhelyezkedése gyakorlatilag nem számít: ugyanúgy hiánnyal küszkodnek a fővárosi iskolák, mint a vidéken, vagy a megyeszékhelyeken működő intézmények.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 07. 10. 09:00
6 dolog, ami jól jön a nehéz beszélgetésekhez a csapatban

Vannak azok a beszélgetések egy csapatban, amiktől hidegrázást kapunk. Mert nehéz benne lenni...

perfekt
2020. 07. 10. 08:42
MILYEN OKJ SZÁMÍT A FELVÉTELIN? – VÁLASSZON A KÉPZÉSI KÍNÁLATUNKBÓL!

A ponthatárok kihirdetése után nem minden jelentkező feltétlenül boldog. Ha idén nem jött össze...

ajovomunkahelye
2020. 07. 07. 09:42
Alkalmazkodás a változásokhoz

A koronavírus-járvány iparágtól függetlenül egy dologra biztosan megtanított minden vállalatot:...

vezetoi-coaching
2020. 07. 06. 16:54
Olvasónapló - Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház...

Csak ízelítőül, hogy mire számítsunk... 1935. július 3-án késő este a Budapest Nagykávéházban...

hrdoktor
2020. 07. 06. 08:50
Betegségek, amiket a légkondi terjeszthet

A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS