2018. március 21. szerda Benedek

Kiderült: ezek a leggyakoribb hazugságok a munkahelyen

Ahogy a Hugh Laurie által megformált Dr. House mondja, mindenki hazudik. Füllentünk otthon, füllentünk a munkahelyünkön, minden áldott nap. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál kutatásában arra kereste a választ, mi az, amivel kapcsolatban az alkalmazottak a leggyakrabban lódítanak, és mely hazugságok miatt van leginkább bűntudatuk.

Aligha van olyan, aki soha sem hazudott még. Beszélhetünk akár kegyes hazugságról, akár valaminek az elhallgatásáról, a hazugság életünk része. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál arra volt kíváncsi, az alkalmazottak mivel kapcsolatban lódítanak a főnöküknek, és mely hazugságok miatt gyötri őket bűntudat.

Az ezer, amerikai válaszadó részvételével készült felmérésből kiderült, rengetegen titkolóznak a munkahelyükön, sokaknak van rejtegetnivalója, mert ha kiderülne az igazság, nagy bajba kerülhetnének.

A válaszokból kiderült az is, hogy a megkérdezett nők több mint fele sírt már valaha a munkahelyén, és hogy 7,5 százalékuk hazudott a főnökének a terhességről. Az egyik válaszadó a következőt mondta: "Titkoltam a terhességem az első néhány hónapban, mert úgy volt, hogy előléptetnek, és nem akartam elveszíteni ennek az esélyét".

A legtöbben egyébként orvosi időpontokkal kapcsolatban kamuztak, sokan titkolják azt is, hogy el-elszundítottak munka közben, ahogy sokan vannak, akik titokban vállalnak másodállást. Az is kiderült, mely hazugságok miatt érzik leginkább rosszul magukat a munkavállalók. Első helyen a lopás áll, aki valamit eltulajdonít a munkahelyéről, az utána elég ramatyul érzi magát. Szintén bűntudat gyötri azokat, akik trükköztek a céges számlákkal, vagy akik egy kitalált családtagra vagy gyerekre hivatkozva lógtak el a munkahelyükről. A terhesség eltitkolása is megviseli lelkileg a nőket, ahogy a bűntetett előélettel kapcsolatos hazugság miatt is nagyon rosszul érzik magukat az alkalmazottak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ 500 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 millió 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 13,07%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A te főnöködre igaz ez a 10 tulajdonság? Nagy baj, ha nem!
A távozó alkalmazott a vezetőt, és nem a céget hagyja el.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

  Ajánlatunk