2018. október 18. csütörtök Lukács
HR Centrum

Kiderült: ennyit lehet keresni autómosóként Budapesten


Országszerte keresnek embereket autómosó munkakörbe. Kíváncsiak voltunk, mégis milyen követelményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek és mennyi fizetést remélhet az, aki esetleg munkát vállalna valamelyik autómosóban.

Nincs szükség szakmai tapasztalatra, de az igényes és pontos munkavégzés elengedhetetlen feltétel. A legtöbb autómosó szalon legalábbis ezt hangsúlyozza az álláshirdetésben. Nagyon sok helyre keresnek embert, és óriási különbségek vannak a fizetések között.

A Szárnyas Fejvadász állásközvetítéssel foglalkozó Facebook-oldalon találtuk a fenti hirdetést, amely szerint nettó 210 ezer forintot fizetnek a leendő kollégának, akinek hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 5-óráig kell dolgoznia az Alkotás Point Irodaház Mélygarázásban működő autómosó szalonban.

A 13. kerületben, a Röppentyű utca 58. szám alatt működő autómosóban is szükség lenne új dolgozóra, ott a fentinél kicsivel több pénzt fizetnek: a havi nettó fizetési keret 230 ezer forint, viszont az a hirdetésből nem derül ki, hetente hány napot és milyen munkarendben kell dolgozni.

A Jófogás apróhirdetési portálon is több autómosó állást találtunk. A 16. kerületben működő Csumi Autómosó Kft. bruttó 380 ezer forintért keres embert, a hrdetés szövegében azt írják, a bérezés napi 13 000 -15 000 között mozog munkatapasztalattól függően és ehhez jön még hozzá a teljesítménybér és a borravaló.

A Westendben, az Árkádban és a Mammut bevásárló központban működő Naturwash kézi autómosó mind a három plázába keres dolgozót azonnali kezdéssel. tapasztalat sem szükséges, a bruttó bért 300 ezer forintban határozták meg. Azt írják, ez tulajdonképpen az alapbérből (ami a munkanapok számától függ), a magas jutalékból és az átlagosan magas borravalóból tevődik össze.

13 százalékkal nőtt a fizikai munkások bére

Idén a második negyedévben 13 százalékkal magasabb, 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, mint az előző év azonos időszakában, 2016. második negyedévéhez viszonyítva pedig mindez átlagosan 32 százalékos növekedés - derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített, legutóbbi elemzéséből.

A cég és a BDO Magyarország tanácsadó vállalat közös közleménye szerint a fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1041 forintos, míg a betanított munkások 967 forintos átlagos órabérre számíthattak. Megjegyezték, hogy régiónként jelentősen eltérhetnek a számok, mert például a Dél- Dunántúlon, illetve Észak-Magyarországon továbbra is ezer forint alatt marad egy szakmunkás átlagos órabére, Közép-Magyarországon ez az érték már elérte az 1220 forintos szintet.

Nem minden a pénz

Hónapról hónapra jelennek meg cikkek a sajtóban azzal kapcsolatban, mennyire nehéz helyzetben vannak a cégek, mert nem találnak alkalmazottat. Csikós-Nagy Katalin , a HR-Evolution ügyvezetője a HR Fórum 2018 eseményen tartott előadásában, májusban arról beszélt, hogy pusztán a fizetés nem elég, sok esetben a felmondás oka ugyanis az embertelen bánásmód és a nem megfelelő körülmények. Ugyancsak nagyon fontos a jó munkahelyi légkör.

Úgy tűnik, erre már sok cég is rájött, hiszen a legtöbb általunk talált autómosó-hirdetésben is kiemelték a jó hangulatot, jó csapatot, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a munka iránt.

Pénzre van szükséged? Mit szólnál 2 000 000 Ft-hoz?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 34 571 forintos törlesztőt ígér a 8,27%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, amely esetében 34 947 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az MKB Bank, a Budapest Bank, valamint az ERSTE Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2018. 10. 17. 09:01
Értékcsökkenés megváltoztatásának szabályai 1. rész

Számviteli törvény alapján: A továbbképzéseken sokan teszik fel az előadóknak azt a kérdést...

laskainelli
2018. 10. 16. 19:31
Hogyan és milyen szokásokat alakítsunk ki a kapcsolat javítása érdekében?

Amikor megkeres valaki, hogy a házassága nem elég gördülékeny, nincs benne tűz, sem szenvedély...

hrdoktor
2018. 10. 15. 07:34
Sok a dolga? Növelje hatékonyságát!

Mindenki ismeri azt az állapotot, amikor az egész napot munkával töltjük ugyan, de a dolgok mégsem...

coachyourself
2018. 10. 14. 10:37
A múltadon rágódsz, a jövőd miatt aggódsz?

Sokszor eszedbe jutott már, mi az amit másképp kellett volna csinálnod, hogy a jelenlegi életed...

schrammelivett
2018. 10. 14. 09:12
Befogadás és elengedés – Az élet ritmusa

    Mit veszünk magunkhoz a világból? Hogyan változtathatunk szokásainkon?  A légzés olyan...

legacykft
2018. 10. 12. 09:00
Működő csapatot akarsz, vagy elég egy kis szórakozás?

Az nem kérdés, hogy a szervezetek sikere egyértelműen összefügg a benne dolgozó csapatok sikerességével...

jobangel
2018. 10. 12. 06:00
Szexista robot választ az álláskeresők közül?

A robotinterjú előnyeiről HR-es körökben halljuk a „hivatalos”, már-már propagandába illő...

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

10.18-10.24
Országos

Interspar

10.18-10.24
Országos

Lidl

10.18-10.24
Országos

Aldi

10.18-10.24
Országos

Auchan

10.18-10.24
Országos

Aldi

Bor katalógus
09.01-11.30
Országos

  Ajánlatunk