2018. augusztus 20. hétfő István

Kiderült: ennyit lehet keresni autómosóként Budapesten


Országszerte keresnek embereket autómosó munkakörbe. Kíváncsiak voltunk, mégis milyen követelményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek és mennyi fizetést remélhet az, aki esetleg munkát vállalna valamelyik autómosóban.

Nincs szükség szakmai tapasztalatra, de az igényes és pontos munkavégzés elengedhetetlen feltétel. A legtöbb autómosó szalon legalábbis ezt hangsúlyozza az álláshirdetésben. Nagyon sok helyre keresnek embert, és óriási különbségek vannak a fizetések között.

A Szárnyas Fejvadász állásközvetítéssel foglalkozó Facebook-oldalon találtuk a fenti hirdetést, amely szerint nettó 210 ezer forintot fizetnek a leendő kollégának, akinek hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 5-óráig kell dolgoznia az Alkotás Point Irodaház Mélygarázásban működő autómosó szalonban.

A 13. kerületben, a Röppentyű utca 58. szám alatt működő autómosóban is szükség lenne új dolgozóra, ott a fentinél kicsivel több pénzt fizetnek: a havi nettó fizetési keret 230 ezer forint, viszont az a hirdetésből nem derül ki, hetente hány napot és milyen munkarendben kell dolgozni.

A Jófogás apróhirdetési portálon is több autómosó állást találtunk. A 16. kerületben működő Csumi Autómosó Kft. bruttó 380 ezer forintért keres embert, a hrdetés szövegében azt írják, a bérezés napi 13 000 -15 000 között mozog munkatapasztalattól függően és ehhez jön még hozzá a teljesítménybér és a borravaló.

A Westendben, az Árkádban és a Mammut bevásárló központban működő Naturwash kézi autómosó mind a három plázába keres dolgozót azonnali kezdéssel. tapasztalat sem szükséges, a bruttó bért 300 ezer forintban határozták meg. Azt írják, ez tulajdonképpen az alapbérből (ami a munkanapok számától függ), a magas jutalékból és az átlagosan magas borravalóból tevődik össze.

13 százalékkal nőtt a fizikai munkások bére

Idén a második negyedévben 13 százalékkal magasabb, 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, mint az előző év azonos időszakában, 2016. második negyedévéhez viszonyítva pedig mindez átlagosan 32 százalékos növekedés - derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített, legutóbbi elemzéséből.

A cég és a BDO Magyarország tanácsadó vállalat közös közleménye szerint a fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1041 forintos, míg a betanított munkások 967 forintos átlagos órabérre számíthattak. Megjegyezték, hogy régiónként jelentősen eltérhetnek a számok, mert például a Dél- Dunántúlon, illetve Észak-Magyarországon továbbra is ezer forint alatt marad egy szakmunkás átlagos órabére, Közép-Magyarországon ez az érték már elérte az 1220 forintos szintet.

Nem minden a pénz

Hónapról hónapra jelennek meg cikkek a sajtóban azzal kapcsolatban, mennyire nehéz helyzetben vannak a cégek, mert nem találnak alkalmazottat. Csikós-Nagy Katalin , a HR-Evolution ügyvezetője a HR Fórum 2018 eseményen tartott előadásában, májusban arról beszélt, hogy pusztán a fizetés nem elég, sok esetben a felmondás oka ugyanis az embertelen bánásmód és a nem megfelelő körülmények. Ugyancsak nagyon fontos a jó munkahelyi légkör.

Úgy tűnik, erre már sok cég is rájött, hiszen a legtöbb általunk talált autómosó-hirdetésben is kiemelték a jó hangulatot, jó csapatot, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a munka iránt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hrdoktor
2018. 08. 20. 09:06
A hatékony feedback a siker titka?

Egy cég, egy munkahelyi közösség életében kiemelkedően fontos a visszajelzés. Akár munkatárstól...

perfekt
2018. 08. 20. 07:01
Jól megvágták a cafeteriát

Július 20-án az Országgyűlés elfogadta a 2019. évre benyújtott adótörvény javaslatokat, így...

legacykft
2018. 08. 17. 09:00
3 dolog, amit minden munkahelyi közösségről tudni kell

Már régóta nem kérdés, hogy a szervezeti eredményesség egyik kulcsa az emberekben és az ő együttműködésükben...

jobangel
2018. 08. 17. 08:10
Női álláskereső tréning újra!

Egy új együttműködéssel gazdagodott a Jobangel, meghívást kaptam egy előadásra a Magyar Máltai...

hellokarrierista
2018. 08. 16. 06:11
4 módszer és Te leszel a legkarizmatikusabb ember, ahol csak megjelensz

Szóval múlthéten belebotlottam egy volt főiskolás csoporttársamba, nevezzük Bendegúznak. Anno...

laskainelli
2018. 08. 15. 13:31
Hogy mondjam meg a páromnak, hogy nem nyújt eleget az ágyban?

A tartós párkapcsolatban élők számára előbb-utóbb el szokott jönni a rettegett szexmentes időszak....

hrbonbon
2018. 08. 15. 11:26
Kikre építsük a vállalatunk jövőjét?

A jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben a vezetés keresi azokat az eszközöket, amelyek leginkább feltárják...

NÉPSZERŰ
FRISS