15 °C Budapest

Ketyeg az óra: ma délig lehet jelentkezni erre az ingyenes online képzésre

MTI
2020. május 22. 07:36

Pénteken délben zárul a regisztráció az Újratervezés programra, amely szintén a járvány miatt esetleg munkahelyváltásra készülőket segíti. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghirdetett ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra már több mint 50 ezren jelentkeztek - közölte a minisztérium.

Magyarországon 2010. óta munka- és tudásalapú társadalmat építünk, és erről az útról a koronavírus-járvány sem térít le minket. Ennek érdekében a Gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései keretében az Újratervezés programmal lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára informatikai ismereteik bővítésére, a hatékony munkavégzéshez szükséges tudás megszerzésére

- hangsúlyozta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a közleményben. A Gazdaságvédelmi akcióterv célkitűzéseivel összhangban a kormány által életre hívott 8 hetes informatikai alapozó oktatás elsősorban azoknak kínál lehetőséget, akik a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak, vagy idejük szabadult fel, fontolgatják az informatikai pályára lépést, esetleg digitális ismereteiket bővítenék, amelyet aztán a hétköznapokban és munkájuk során is hasznosíthatnak - írták.

A 2020. május 25-től induló Újratervezés program az alapvető ismeretek átadását, megerősítését célozza az alapoktól kezdve. A képzés végére a résztvevők a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.

A kurzus online, automatikusan kiértékelt záróvizsgával végződik. Az eredményes teljesítés az alapozó képzésre épülő, magasabb szintű oktatásban való továbbtanulás egyik alapfeltétele.

Az Újratervezés program a digitális szaktudás elsajátítását térítésmentesen teszi lehetővé a jelentkezők számára. A program népszerűségét mutatja, hogy meghirdetés óta már több tízezren jelentkeztek. Pénteken délig még bárki regisztrálhat a https://ujratervezes.nive.hu oldalon, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik számítógéppel és internet hozzáféréssel - írta az ITM.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem