Ez siralmas: ennyit keres egy koronaosztályon dolgozó orvos ma Magyarországon

2020. április 27. 10:01

Most a legnagyobb probléma a fizetésünk - mondta el a 444-nek adott interjújába egy nyugat-magyarországi orvos, aki közvetlenül foglalkozik a koronás fertőzöttekkel. 

Egy nyugat-magyarországi kórházban dolgozó tüdőgyógyász, aki most a koronavírus frontvonalban tesz a dolgát, azt mondta a lapnak adott interjújában, hogy

Most a legnagyobb probléma a fizetésünk.

Az orvos kifejtette, a veszélyhelyzet kihirdetésével párhuzamosan azonnal megtiltották, hogy az egészségügyi dolgozók másodállást vállaljanak. Így se magánrendelni, se másik városban háziorvosként ügyelni nem lehet. Ez pedig a lapnak nyilatkozó orvos estében jelenleg azt jelentette, hogy legalább az alapfizetésének megfelelő összegtől esik el most havonta. 

Az orvos szerint ez konkrétan megélhetési problémákhoz vezet. Főleg azoknál akiknek mondjuk albérletet is kell fizetniük. A tüdőgyógyász egyébként konkrét számokat is említette, jelenleg az alapfizetése 203 000 forint nettó, de mivel március elején 3 napot táppénzen volt, ezért csak 183 forint szerepelt az áprilisban kézhez kapott fizetési papírján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem