20 °C Budapest
Ismét özönlenek a magyarok Ausztriába: 900 ezres fizetéssel, ingyen szállással csábítanak

Ismét özönlenek a magyarok Ausztriába: 900 ezres fizetéssel, ingyen szállással csábítanak

2021. július 14. 11:06

Lassan visszaépül az Ausztriában dolgozó magyarok száma a járvány előtti szintre, rengeteg szakképzett és szakképzetlen munkaerőt várnak, sok esetben egy minimális nyelvtudás is elégséges. Előrejelzések szerint még a nyár folyamán megdőlhet a magyar foglalkoztatási rekord, hiszen a turisztikai főszezonra még rengeteg emberre van szüksége a szektornak. A Pénzcentrum most összegyűjtötte a legfrissebb, legjobban fizető állásajánlatokat.

Úgy tűnik lassan visszaépül az Ausztriában dolgozó magyarok száma a járvány előtti szintre: az osztrák társadalombiztosítónál májusban 98 374 magyar állampolgár volt bejelentve. Utoljára tavaly szeptemberben voltak ennyien, számuk pedig közelíti a 2020 februárjában, tehát közvetlenül a pandémia első hulláma előtt mért, több mint 101 ezer főt – írja az Orf.at.

Előrejelzések szerint még a nyár folyamán megdőlhet a magyar foglalkoztatási rekord. A turisztikai főszezonra további munkaerőre van szüksége a szolgáltatóknak, így a kint dolgozó magyarok létszáma is általában július-augusztus folyamán éri el éves csúcsát.

Hogy a nyári szezonban sok magyart keresnek ausztriai pozíciókba, az a feladott hirdetések számából is látszik. Szakképesítés nélkül nagyjából bruttó 10 eurós órabérre lehet számítani, de egy keresett szakmával ennél lényegesen többet – persze függ attól is, hogy az ország melyik régiójában sikerül elhelyezkedni. Jó tudni ugyanis, hogy

magyar határhoz közeli részen sokkal alacsonyabbak ugyanis a juttatások, mint az ország túlsó végén, Tirolban vagy Innsbruckban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ausztria hirdetések a Facebookról

  • gyári munkás élelmiszeripar: bruttó: 10,64 euró/óra + ingyenes szállás + 13.,14. havi fizetés (br. 1600 euró, kb. 560 ezer forint)
  • magyar pincér Tirolban nettó 1800 eurót tud megkeresni ingyenes szállás és étkezés mellett, 13. és 14. havi fizetés jár. Ez 630 ezer forintot jelent.
  • fűtésszerelőket is keresnek nagy erőkkel Linz és környékére, nettó 2400 euróért, cserébe 167 órát kell dolgozni havonta, a szállás ingyen van. Ez nagyjából 840 ezer forintnak felel meg, alap németnyelvtudás kell  a munka betöltéséhez.
  • Tirolban épülettakarítással havonta nettó 1300-1400 eurót is meg lehet keresni, ez kb. 450- 490 ezer forint.
  •  Lakatos szakembert hegesztési ismeretekkel St. Stefanba keresnek (Soprontól 242 Km): 5 éves szakmai tapasztalattal nettó 2100 – 2500 eurós keresettel (kb. 735 ezer – 875 ezer forint)
  • Villanyszerelési munkalehetőség Pinkafeldbe (Soprontól 100 km-re), - 2400-2500 euró nettó, ami 840 ezer - 875 ezer forint.
  • Grillszakácsként havi 2000 eurót lehet keresni Tirolban, az étkezés és a szállás ingyenes. (kb. nettó 700 ezer forint)
  • Csomagkiszállítóként nagyjából 1900 eurót lehet keresni, ami nettó 665 ezer forint.
  • Kaprunban a magyar felszolgálóknak nettó 1800 eurót, 630 ezer forintot kínálnak, de minimum 3 éves tapasztalat, és középfokú német nyelvtudás feltétel.

Közel az újabb zárlat?

Hogy meddig fog tartani ez az időszak, egyelőre bizonytalan, hiszen a hosszú időszakig tartó csökkenés után az új koronavírus fertőzések száma Ausztriában és számos más uniós országban ismét emelkedik. A rendkívül fertőző delta-változat terjedése miatt a Traffic Light Commission és a CoV Prognosis Consortium „nagy valószínűséggel“ egy negyedik hullámot állapított meg Ausztriában is.

Éppen ezért a bizottságok az esetek számától és az egészségügyi rendszerre nehezedő terhektől függően különböző intézkedések újbóli bevezetését javasolják. Az osztrák kormány továbbra is ragaszkodik a nyitási ütemtervhez, annak ellenére, hogy Ausztriában terjed a fertőzőbb Delta változat. Július 22-én tovább enyhítik a maszkkötelezettséget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?