29 °C Budapest
Ismét özönlenek a magyarok Ausztriába: 900 ezres fizetéssel, ingyen szállással csábítanak

Ismét özönlenek a magyarok Ausztriába: 900 ezres fizetéssel, ingyen szállással csábítanak

2021. július 14. 11:06

Lassan visszaépül az Ausztriában dolgozó magyarok száma a járvány előtti szintre, rengeteg szakképzett és szakképzetlen munkaerőt várnak, sok esetben egy minimális nyelvtudás is elégséges. Előrejelzések szerint még a nyár folyamán megdőlhet a magyar foglalkoztatási rekord, hiszen a turisztikai főszezonra még rengeteg emberre van szüksége a szektornak. A Pénzcentrum most összegyűjtötte a legfrissebb, legjobban fizető állásajánlatokat.

Úgy tűnik lassan visszaépül az Ausztriában dolgozó magyarok száma a járvány előtti szintre: az osztrák társadalombiztosítónál májusban 98 374 magyar állampolgár volt bejelentve. Utoljára tavaly szeptemberben voltak ennyien, számuk pedig közelíti a 2020 februárjában, tehát közvetlenül a pandémia első hulláma előtt mért, több mint 101 ezer főt – írja az Orf.at.

Előrejelzések szerint még a nyár folyamán megdőlhet a magyar foglalkoztatási rekord. A turisztikai főszezonra további munkaerőre van szüksége a szolgáltatóknak, így a kint dolgozó magyarok létszáma is általában július-augusztus folyamán éri el éves csúcsát.

Hogy a nyári szezonban sok magyart keresnek ausztriai pozíciókba, az a feladott hirdetések számából is látszik. Szakképesítés nélkül nagyjából bruttó 10 eurós órabérre lehet számítani, de egy keresett szakmával ennél lényegesen többet – persze függ attól is, hogy az ország melyik régiójában sikerül elhelyezkedni. Jó tudni ugyanis, hogy

magyar határhoz közeli részen sokkal alacsonyabbak ugyanis a juttatások, mint az ország túlsó végén, Tirolban vagy Innsbruckban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ausztria hirdetések a Facebookról

  • gyári munkás élelmiszeripar: bruttó: 10,64 euró/óra + ingyenes szállás + 13.,14. havi fizetés (br. 1600 euró, kb. 560 ezer forint)
  • magyar pincér Tirolban nettó 1800 eurót tud megkeresni ingyenes szállás és étkezés mellett, 13. és 14. havi fizetés jár. Ez 630 ezer forintot jelent.
  • fűtésszerelőket is keresnek nagy erőkkel Linz és környékére, nettó 2400 euróért, cserébe 167 órát kell dolgozni havonta, a szállás ingyen van. Ez nagyjából 840 ezer forintnak felel meg, alap németnyelvtudás kell  a munka betöltéséhez.
  • Tirolban épülettakarítással havonta nettó 1300-1400 eurót is meg lehet keresni, ez kb. 450- 490 ezer forint.
  •  Lakatos szakembert hegesztési ismeretekkel St. Stefanba keresnek (Soprontól 242 Km): 5 éves szakmai tapasztalattal nettó 2100 – 2500 eurós keresettel (kb. 735 ezer – 875 ezer forint)
  • Villanyszerelési munkalehetőség Pinkafeldbe (Soprontól 100 km-re), - 2400-2500 euró nettó, ami 840 ezer - 875 ezer forint.
  • Grillszakácsként havi 2000 eurót lehet keresni Tirolban, az étkezés és a szállás ingyenes. (kb. nettó 700 ezer forint)
  • Csomagkiszállítóként nagyjából 1900 eurót lehet keresni, ami nettó 665 ezer forint.
  • Kaprunban a magyar felszolgálóknak nettó 1800 eurót, 630 ezer forintot kínálnak, de minimum 3 éves tapasztalat, és középfokú német nyelvtudás feltétel.

Közel az újabb zárlat?

Hogy meddig fog tartani ez az időszak, egyelőre bizonytalan, hiszen a hosszú időszakig tartó csökkenés után az új koronavírus fertőzések száma Ausztriában és számos más uniós országban ismét emelkedik. A rendkívül fertőző delta-változat terjedése miatt a Traffic Light Commission és a CoV Prognosis Consortium „nagy valószínűséggel“ egy negyedik hullámot állapított meg Ausztriában is.

Éppen ezért a bizottságok az esetek számától és az egészségügyi rendszerre nehezedő terhektől függően különböző intézkedések újbóli bevezetését javasolják. Az osztrák kormány továbbra is ragaszkodik a nyitási ütemtervhez, annak ellenére, hogy Ausztriában terjed a fertőzőbb Delta változat. Július 22-én tovább enyhítik a maszkkötelezettséget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.06 09:24
Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem