127 dolgozót bocsát el a Continental

MTI
2020. április 24. 17:45

Makóra telepíti nyíregyházi gyárának egyik üzletágát, emiatt az év végéig 127 nyírségi dolgozóját bocsátja el a Continental - közölte a járműalkatrész-beszállító és technológiai német konszern magyarországi vállalati kommunikációs vezetője pénteken.

A közlemény szerint a németországi Contitech Mobile Fluid Systems (MFS) üzletág menedzsmentje által meghozott döntéssel kifuttatják a hűtő-fűtő rendszerek gyártását Nyíregyházán, az üzletághoz kapcsolódó termelést pedig a hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végző makói gyárba helyezik át.

Az MFS-tevékenység várhatóan szeptember végére fog megszűnni a nyíregyházi telephelyen, emiatt legkésőbb 2020 végéig 127 munkavállaló szerződését kell felbontani, ebből a létszámból 109 dolgozót munkaviszony keretében foglalkoztatnak - ismertette a nagyvállalat.

A döntés indokaként a Continental AG a hűtő-fűtő rendszerek iránti kereslet 2018 óta tapasztalható jelentős csökkenését jelölte meg. Számításaik szerint a negatív trend várhatóan tovább folytatódik 2020-ban és azt követően is, mivel az autóipar folyamatosan áll át az elektromos autók gyártására. A nyíregyházi gyár MFS-üzletágába a piaci trendek miatt nem érkeztek új projektek, így a magas minőségű termelés ellenére nem tudott összességében megfelelő szintű nyereségességet elérni - olvasható a közleményben.

A cég hangsúlyozta, a nyíregyházi üzem üzletági gyártásának megszüntetését nem a koronavírus-járvány, hanem a piac alakulása indokolja.

A munkavállalókat csütörtökön tájékoztatta a nagyvállalat a döntésről. Mint írták, minden érintett munkavállalót támogatni fognak abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldást, a következő hónapokban pedig mindenkivel egyeztetnek a lehetőségekről.

A Continental aktívan támogatja majd azokat, akik szeretnék áthelyeztetni magukat a cégcsoport másik gyárába, tanácsadást és támogatást nyújtanak az új munkahelyet keresők számára, valamint a megfelelő végkielégítés mellett - bizonyos esetekben - extra bónusz lehetősége is fennáll - olvasható a közleményben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Jelezték, hogy a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. nem zár be, a gyár fő tevékenységei, a légrugó és keverő üzletágak stabilak és nyereségesek, így ezeken a területeken nem számítanak hasonló lépésekre.

A hatvan országban közel 245 ezer alkalmazottat foglalkoztató Continental AG cégcsoport Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs-kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt több mint nyolcezer munkavállalója van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem