110 főt küld el Budapesten a Posta: ezeket a munkaköröket érint

110 főt küld el Budapesten a Posta: ezeket a munkaköröket érint

2019. november 26. 12:03

Hatékonyabb irányítószervezet létrehozása a célja a Magyar Posta vezetésének, ezért budapesti telephelyein 110 fős, csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékot jelentett be, amely kizárólag csak az irányítási-szolgáltatói területeket érinti, a létszámhiányos munkaköröket, tehát pl. postai kézbesítőket nem. A postai szolgáltatások működése továbbra is zavartalanul biztosított.

Az uniós szabályozás miatt a Magyar Posta, versenypiaci szereplőként nem kaphat költségvetési támogatást, így az egyetemes szolgáltatási feladatai ellátásából eredő többletterheket az állam csak kis mértékben képes kompenzálni. Ezért a Társaság úgy tudja javítani pozícióját, ha hatékonyan és gazdaságosan működik, valamint önerőből forrást teremt a szükséges modernizációs lépésekhez. Ehhez a célhoz elkerülhetetlen a vállalat szervezeti hatékonyságának növelése, a bürokrácia csökkentése, valamint a társasági-irányítási szint arányának mérséklése - írja közleményében a Magyar Posta.

A vállalat vezetése a Magyar Posta működési hatékonyságának javítása érdekében, folytatja a bürokráciacsökkentési lépéseit. A létszámcsökkentés főleg a fővárosi irányítási, szolgáltatói munkahelyeket érinti, azokat a munkaköröket nem, ahol a Magyar Posta munkaerőhiánnyal küzd (például kézbesítők, postai ügyintézők és logisztikai munkatársak). A Magyar Posta vezetése a létszámleépítést törvényes keretek között, valamennyi vonatkozó jogszabály maradéktalan betartásával teszi. A leépítés előre meghatározott lépések mentén zajlik, a postai szolgáltatások zavartalan működése továbbra is biztosított. A Magyar Posta vezetése az Üzemi Tanáccsal tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy az előző évekhez hasonlóan külön megállapodás szabályozza az intézkedésben érintett munkavállalók munkaviszony megszüntetésének feltételeit.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35