30 ezer forintból él a Neoton egykori csillaga: karnyújtásnyira volt a világhírtől

30 ezer forintból él a Neoton egykori csillaga: karnyújtásnyira volt a világhírtől

2018. szeptember 30. 14:50

Pál Évánál mindössze havi 30 ezer forintot hagy meg a végrehajtó, pedig a Neoton Família egykori énekesnője szerint alakulhatott volna úgyis az élete, hogy milliókat keres. Mára viszont csak a hitelcsapda maradt.

A Neoton Família egykori sztárja, Pál Éva ma egy fővárosi kisboltban eladó. Bár a munkáját nem becsüli le és igyekszik tisztességgel megdolgozni a pénzért, elmondása szerint hajdanán nemzetközi sztár is lehetett volna. "Akkor persze nem voltam tudatában, de életem talán legszebb időszaka volt az. Még úgy is, hogy előtte kellett eljönnöm a Neotonból" - emlékszik vissza az énekesnő a régi időkre.

Sikerült kijutnom Kanadába, s Torontóban, a reptéren összeismerkedtem egy csinos fiúval. Louis egy olyan ügyvédi irodában dolgozott, ami az ott vendégszereplő művészek ügyeit intézte. Azt mondta, jó összeköttetései vannak, sok hírességet ismer, sok mindenben tudna nekem segíteni

- számolt be a Borsnak Pál Éva. A siker kapujában azonban az énekesnőnek édesanyja állapota miatt vissza kellett utaznia Magyarországra, majd nemsokkal később kiderült, hogy teherbe is esett Louistól, akiről ezután - néhány levélen kívül - nem is hallott többet - írja a lap.

A nő elmondása szerint egykori kanadai partnere sohasem támogatta közös fiúkat, akire viszont manapság nagy feladat hárul, hiszen ő az énekesnő legnagyobb támasza a hitelcsapdával szemben, amibe Pál Éva került. A helyzet pedig olyannyira komoly, hogy 

a végrehajtó mindösszes 30 ezer forintot hagy az egykori magyar sztárnál havonta.

Sok sorstársa lehet-e a tönkrement énekesnőnek?

Március elején foglalkoztunk azzal a hírrel, hogy látszólag jó hír érkezett az MNB-től: jelentősen csökkent a 90 napon túl nem teljesítő (azaz kvázi bebukott) lakossági jelzáloghitelek aránya és volumene is a teljes banki hitelportfolióban. Ám ahogy a Portfolio elemzéséből kiderült, a számok mögött több tízezer tulajdonjogvesztés és kényszerértékesítés áll. 2017 végén már csak 408 milliárd forint volt a 90 napon túl nem teljesítő banki hiteltartozás (ebből 355 milliárd egy éven túli), ami 67 százalékkal marad el a 2014 őszi csúcstól, és mindössze 7,5 százalék ezeknek a hiteleknek az aránya a teljes lakossági tőketartozáson belül, amire 2010 eleje óta nem volt példa.

A statisztikai adatok javulása mögött azonban elenyésző azon ügyfeleknek a száma, akik 2014 őszén nem tudtak törleszteni, mára viszont helyreállt volna fizetőképességük ugyanazon hitel tekintetében. A teljes 67 százalékos javulásból 40 százalékot (tehát tízből hat egykori problémás hitelt) adtak el követeléskezelőknek a pénzintézetek, 12 százalékot pedig a Nemzeti Eszközkezelőnek. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fennmaradó 15 százalékot sem valószínű, hogy zsebből intézték az adósok, mivel az MNB adatai szerint az elmúlt kicsit több mint 3 éves időszak alatt 7803 lakást értékesítettek önszántukból adósok és az értékesítésből befolyt összeget valószínű, hogy részben hiteltörlesztésre fordították

mutatott rá a Portfolio.

A Nemzeti Eszközkezelő az elmúlt 5 évben 32 146 lakás tulajdonjogát vette el, ebből 6238-ét 2017-ben. A tavalyi év amúgy is fekete év volt a kényszerértékesítések szempontjából: 2318-at hajtottak végre pénzintézetek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?