27 °C Budapest
30 ezer forintból él a Neoton egykori csillaga: karnyújtásnyira volt a világhírtől

30 ezer forintból él a Neoton egykori csillaga: karnyújtásnyira volt a világhírtől

2018. szeptember 30. 14:50

Pál Évánál mindössze havi 30 ezer forintot hagy meg a végrehajtó, pedig a Neoton Família egykori énekesnője szerint alakulhatott volna úgyis az élete, hogy milliókat keres. Mára viszont csak a hitelcsapda maradt.

A Neoton Família egykori sztárja, Pál Éva ma egy fővárosi kisboltban eladó. Bár a munkáját nem becsüli le és igyekszik tisztességgel megdolgozni a pénzért, elmondása szerint hajdanán nemzetközi sztár is lehetett volna. "Akkor persze nem voltam tudatában, de életem talán legszebb időszaka volt az. Még úgy is, hogy előtte kellett eljönnöm a Neotonból" - emlékszik vissza az énekesnő a régi időkre.

Sikerült kijutnom Kanadába, s Torontóban, a reptéren összeismerkedtem egy csinos fiúval. Louis egy olyan ügyvédi irodában dolgozott, ami az ott vendégszereplő művészek ügyeit intézte. Azt mondta, jó összeköttetései vannak, sok hírességet ismer, sok mindenben tudna nekem segíteni

- számolt be a Borsnak Pál Éva. A siker kapujában azonban az énekesnőnek édesanyja állapota miatt vissza kellett utaznia Magyarországra, majd nemsokkal később kiderült, hogy teherbe is esett Louistól, akiről ezután - néhány levélen kívül - nem is hallott többet - írja a lap.

A nő elmondása szerint egykori kanadai partnere sohasem támogatta közös fiúkat, akire viszont manapság nagy feladat hárul, hiszen ő az énekesnő legnagyobb támasza a hitelcsapdával szemben, amibe Pál Éva került. A helyzet pedig olyannyira komoly, hogy 

a végrehajtó mindösszes 30 ezer forintot hagy az egykori magyar sztárnál havonta.

Sok sorstársa lehet-e a tönkrement énekesnőnek?

Március elején foglalkoztunk azzal a hírrel, hogy látszólag jó hír érkezett az MNB-től: jelentősen csökkent a 90 napon túl nem teljesítő (azaz kvázi bebukott) lakossági jelzáloghitelek aránya és volumene is a teljes banki hitelportfolióban. Ám ahogy a Portfolio elemzéséből kiderült, a számok mögött több tízezer tulajdonjogvesztés és kényszerértékesítés áll. 2017 végén már csak 408 milliárd forint volt a 90 napon túl nem teljesítő banki hiteltartozás (ebből 355 milliárd egy éven túli), ami 67 százalékkal marad el a 2014 őszi csúcstól, és mindössze 7,5 százalék ezeknek a hiteleknek az aránya a teljes lakossági tőketartozáson belül, amire 2010 eleje óta nem volt példa.

A statisztikai adatok javulása mögött azonban elenyésző azon ügyfeleknek a száma, akik 2014 őszén nem tudtak törleszteni, mára viszont helyreállt volna fizetőképességük ugyanazon hitel tekintetében. A teljes 67 százalékos javulásból 40 százalékot (tehát tízből hat egykori problémás hitelt) adtak el követeléskezelőknek a pénzintézetek, 12 százalékot pedig a Nemzeti Eszközkezelőnek. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fennmaradó 15 százalékot sem valószínű, hogy zsebből intézték az adósok, mivel az MNB adatai szerint az elmúlt kicsit több mint 3 éves időszak alatt 7803 lakást értékesítettek önszántukból adósok és az értékesítésből befolyt összeget valószínű, hogy részben hiteltörlesztésre fordították

mutatott rá a Portfolio.

A Nemzeti Eszközkezelő az elmúlt 5 évben 32 146 lakás tulajdonjogát vette el, ebből 6238-ét 2017-ben. A tavalyi év amúgy is fekete év volt a kényszerértékesítések szempontjából: 2318-at hajtottak végre pénzintézetek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
perfekt  |  2022.08.15 08:41
A 34/2021 ITM rendelet értelmében a jövőben csak azok a szakemberek végezhetnek égéstermék-elvezető...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?