4 °C Budapest
Ők azok, akik biztos dolgoznak a két ünnep között

Ők azok, akik biztos dolgoznak a két ünnep között

2017. december 27. 13:00

Az átlag magyar ember kétszer is meggondolja, hogy a családjával vagy a kollégáival a munkahelyén töltse a két ünnep közötti időszakot, no de nem azért mert akkora karrierista, hanem azért mert: A verzió: nincs több szabadnapja, B verzió: jól fog jönni január elejére az a néhány szabad nap, C verzió: mondjuk fizikai munkát végez és nincs választása, D verzió: jobb a munkahelyen, mint otthon.

A Hive Creative rövid online felmérést készített, melyből kiderül, hogy ki dolgozik és ki nem a két ünnep között. A kérdőívet kitöltők több mint fele, pontosan 74,5 százaléka dolgozik a két ünnep között, 19 százaléka nem szakítja meg a karácsonyi szabadságát, 6,5 százaléka pedig a teszt kitöltésének idején még nem döntött arról, hogy hogyan tölti a kérdéses napokat.

A férfiak és a vidék viszi a prímet

A kitöltések alapján inkább a teremtés koronái (77%) dolgoznak az ünnepek között, de nem sokkal maradnak le a hölgyek sem, 73 százalékuk szintén munkával foglalja el magát a szilveszteri készülődés közepette. Ha a különböző típusú munkakörök szempontjából vizsgáljuk a kérdést, a fizikai, vagy fizikai és szellemi munkát egyaránt végző munkavállalók 78 százaléka aktív az ünnepek között, addig a fehérgallérosok alig több mint fele (61%) dolgozik ilyenkor. Ha pozíciói szint felől is körbejárjuk a kérdést, az látszik, hogy nincs különbség, lehetünk alkalmazottak, vezetők, ne adj Isten, ügyvezetők, 74 százalékunk biztosan nem ágyban, párnák közt, hanem íróasztal mögött, monitorok - és álmos kollégák - társaságában múlatja az időt az újév előtti utolsó néhány munkanapon. Mindezt megnézhetjük vidéki és budapesti viszonylatban is, ebben az esetben 1:0 a meccs eredménye, számokkal alátámasztva előbbi 75 százalékos, utóbbi 67 százalékos részvételi arányt tud felmutatni az ünnepközi robotolás témakörében.

Csak még több munkaórát jelent

Meglepő és nem túl mulatságos, hogy az 59-65 év közötti korosztály 79 százaléka és a 48-58 év közöttiek 78 százaléka kénytelen dolgozni az ünnepek között, ami azt jelenti, hogy minél öregebbek vagyunk, annál többet vállalunk. Hogy ennek az az oka, hogy már eleget karácsonyoztunk a családunkkal vagy inkább elnyaraltuk a szabadságunkat, nem derült ki a felmérésből, de úgy tűnik, hogy a fiatalabb generáció valamit jobban tudhat, vagy csak merészebb és be meri vallani magának, hogy néha pihenni is kell. A 26 és 36 év közöttieknél ugyanis ez a szám mindössze 61 százalék, vagyis esetükben a kitöltők alig több mint fele mond le a két ünnep közötti szabadságról a munka javára.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
perfekt  |  2022.11.28 11:17
A keddi, azaz a 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény vá...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
legacykft  |  2022.11.25 17:22
Ismerős számodra, hogy tudod, hogy csinálnod kéne valamit, hogy szinte „agyon nyom” a határidő, de n...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?