16 °C Budapest
Ők azok, akik biztos dolgoznak a két ünnep között

Ők azok, akik biztos dolgoznak a két ünnep között

2017. december 27. 13:00

Az átlag magyar ember kétszer is meggondolja, hogy a családjával vagy a kollégáival a munkahelyén töltse a két ünnep közötti időszakot, no de nem azért mert akkora karrierista, hanem azért mert: A verzió: nincs több szabadnapja, B verzió: jól fog jönni január elejére az a néhány szabad nap, C verzió: mondjuk fizikai munkát végez és nincs választása, D verzió: jobb a munkahelyen, mint otthon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Hive Creative rövid online felmérést készített, melyből kiderül, hogy ki dolgozik és ki nem a két ünnep között. A kérdőívet kitöltők több mint fele, pontosan 74,5 százaléka dolgozik a két ünnep között, 19 százaléka nem szakítja meg a karácsonyi szabadságát, 6,5 százaléka pedig a teszt kitöltésének idején még nem döntött arról, hogy hogyan tölti a kérdéses napokat.

A férfiak és a vidék viszi a prímet

A kitöltések alapján inkább a teremtés koronái (77%) dolgoznak az ünnepek között, de nem sokkal maradnak le a hölgyek sem, 73 százalékuk szintén munkával foglalja el magát a szilveszteri készülődés közepette. Ha a különböző típusú munkakörök szempontjából vizsgáljuk a kérdést, a fizikai, vagy fizikai és szellemi munkát egyaránt végző munkavállalók 78 százaléka aktív az ünnepek között, addig a fehérgallérosok alig több mint fele (61%) dolgozik ilyenkor. Ha pozíciói szint felől is körbejárjuk a kérdést, az látszik, hogy nincs különbség, lehetünk alkalmazottak, vezetők, ne adj Isten, ügyvezetők, 74 százalékunk biztosan nem ágyban, párnák közt, hanem íróasztal mögött, monitorok - és álmos kollégák - társaságában múlatja az időt az újév előtti utolsó néhány munkanapon. Mindezt megnézhetjük vidéki és budapesti viszonylatban is, ebben az esetben 1:0 a meccs eredménye, számokkal alátámasztva előbbi 75 százalékos, utóbbi 67 százalékos részvételi arányt tud felmutatni az ünnepközi robotolás témakörében.

Csak még több munkaórát jelent

Meglepő és nem túl mulatságos, hogy az 59-65 év közötti korosztály 79 százaléka és a 48-58 év közöttiek 78 százaléka kénytelen dolgozni az ünnepek között, ami azt jelenti, hogy minél öregebbek vagyunk, annál többet vállalunk. Hogy ennek az az oka, hogy már eleget karácsonyoztunk a családunkkal vagy inkább elnyaraltuk a szabadságunkat, nem derült ki a felmérésből, de úgy tűnik, hogy a fiatalabb generáció valamit jobban tudhat, vagy csak merészebb és be meri vallani magának, hogy néha pihenni is kell. A 26 és 36 év közöttieknél ugyanis ez a szám mindössze 61 százalék, vagyis esetükben a kitöltők alig több mint fele mond le a két ünnep közötti szabadságról a munka javára.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20