Ennyit keresnek a magyar diákmelósok a Szigeten, Volton, Soundon

Ennyit keresnek a magyar diákmelósok a Szigeten, Volton, Soundon

Pénzcentrum
2017. július 3. 11:05

Többszörös a túljelentkezés a fesztiválos diákmunkákra, a Szigetre, a Voltra és a Soundra pedig pláne sokan mennének dolgozni. Vélhetően már csak azért is, mert elég kevés egyetemista büdzséjébe fér bele egy-egy fesztiválbérlet. Megtudtuk, mennyit keresnek a fiatalok a legnagyobb hazai fesztiválokon.

Korábban már megírtuk, hogy mennyit kapnak a diákmunkások az EFOTT-on, a Fishing on Orfűn, és mennyit fizet a fiataloknak egy-egy kitelepülő vállalkozás. Arról is beszámoltunk, hogy például az Everness Fesztivál, az Ördögkatlan és a Művészetek Völgye csak önkéntesként foglalkoztat diákokat. Annak ellenére, hogy utóbbi rendezvényeken a hallgatók nem kapnak pénzt, több százan jelentkeznek.

A Sziget Kft. három fesztiválján, a Szigeten, a Volton és a Soundon is sok fiatal dolgozik, de egyre inkább előtérbe kerül az önkéntesség.

Alapvetően önkénteseket szoktunk keresni, de vannak kisebb számban olyan munkakörök, ahol kapnak fizetést a diákok"

- tudta meg a Pénzcentrum a Sziget sajtóosztályától. Hozzátették, a fiatalok információs, tömegirányító, pénztáros, autóirányító és informáló munkaköröket látnak el, de dolgoznak technikai területen, kempingeknél, parkolóknál, valamint IT- és kommunikációs feladatokat is ellátnak.

A szervezők azt is kihangsúlyozták, hogy az önkéntes programjuk nem egyenlő az ingyenmunkával. "Az önkéntesség tapasztalatszerzés, ismeretgyűjtés, szórakozva tanulás, önismereti kurzus egyszerre amellett, hogy kapcsolatrendszer építés és gyakorlatszerzés is."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azok a diákok, akik olyan munkakörben dolgoznak, amiért fizetés is jár, 600-1200 forintos órabért keresnek.

A fesztiválos diákmunkáknál viszont nem szabad szem elől téveszteni, hogy a motiváció nem kizárólag a pénzszerzés. Míg egy gyárba kevés az esélye annak, hogy a hangulatért vállal munkát egy fiatal, addig a fesztiváloknál az sem elhanyagolható, hogy a nyár egyik legjobb programjának aktív részese lehet. Persze nem ingyenbuliról van szó, valóban dolgozniuk kell a fiataloknak, de a szabadidejükben ők is fesztiválozók lehetnek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?