5 tiltott szó, amit soha ne írj le az önéletrajzodban

5 tiltott szó, amit soha ne írj le az önéletrajzodban

2017. február 8. 16:50

Már sokszor hallhattuk azt a mondást, miszerint az első benyomás a legfontosabb. Ez persze az álláskeresésnél sincsen másképpen, ahol először az önéletrajzunk alapján mutatkozunk be, éppen ezért nagyon fontos milyen szavak szerepelnek benne.


Természetesen az önéletrajzunk tartalma is döntő tényező, de azt sem utolsó dolog, hogy a meglévő tapasztalatainkat hogyan és milyen szavakkal írjuk le. A Business Insider most HR szakértők segítséggel gyűjtötte össze, melyek azok a szavak, amelyeket soha nem szabad leírnunk az önéletrajzunkban. Ezekből mutatunk most néhányat.

"Szorgalmas"

A munkáltatóknak általában az egyik alapelvárása, hogy szorgalmasak legyünk és keményen dolgozzunk. Éppen emiatt ezt a tulajdonságunkat felesleges előre kiemelnünk.

"Microsoft Office"

A legtöbb önéletrajz sablonban szerepel egy olyan rész, ahol megadhatjuk saját készségeinket. Sokan ehhez a részhez írják, hogy "Microsoft Office programcsalád felhasználói szintű ismerete". Sajnos napjainkban az Microsoft Office programok kezelése azonban nem egy készség, hanem alapelvárás.

"Nem tudom"

A negatív szavakat és kifejezéseket mindenképpen szedjük ki az önéletrajzunkból. A lehetséges munkaadóink arra kíváncsiak, mi az, amit tudunk, nem pedig arra, hogy mit nem.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Hobbi"

Magyarországon is elterjed szokás, hogy az önéletrajzunkba beleírjuk, hogy mi a hobbink. Ezzel egyrészt az a gond, hogy a legtöbben ugyanazokat a sablon szövegeket írják: "olvasok", "zenét hallgatok", "moziba járok". Másrészt a hobbinknak semmi köze nincsen a szakmai képesítésünkhöz és valószínűleg a jövőbeli munkánkhoz sem, így nincs értelme, hogy ezzel fárasszuk azt, aki elolvassa az önéletrajzunkat.

"Ambciózus"

Az  elgépelt szavak (mint például ez itt fent) soha ne legyenek az önéletrajzunkban. A legjobb, ha mi is kinyomtatjuk az önéletrajzunkat és többször átolvassuk. Ha tudunk, akkor kérjük meg valaki arra, hogy nézze át nekünk, hiszen egyetlen elgépelt szóval is sokat veszíthetünk.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10