27 °C Budapest
Háromsávosra bővítik az autópályát, épülhet a szuperkórház

Háromsávosra bővítik az autópályát, épülhet a szuperkórház

2017. január 20. 10:01

A sorkatonaság visszaállításáról, az M1-es autópálya bővítéséről, a szuperkórház építéséről és a gáztárolók töltöttségéről is szó volt a csütörtöki Kormányinfón.

A szokásosnál kevesebb témát vetett fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón. Ennek oka, hogy nem volt kormányülés a héten, és a kabinetek sem üléseztek.

Akár Győrig háromsávos lehet az M1-es

Az M1-es autópálya forgalomterhelése megnőtt, ezért a kormány asztalán van az a javaslat, hogy Budapest és Tatabánya között egészen biztosan, Tatabánya és Győr között pedig valószínűleg 2x3 sávosra kell bővítenünk az autópályát belátható időn - három-négy éven - belül - mondja Lázár arra a felvetésre, hogy az autópálya egyes részein forgalomkorlátozást kellett bevezetni.

Hamarosan épülhet a szuperkórház

Nagyságrendileg ezer ágyas új kórházi létesítményről beszélünk, melynél fontos a tömegközlekedés kiépítése is. Azt szeretnénk, ha még ebben a kormányzati ciklusban megkezdődne az építkezés - mondja az új szuperkórházról Lázár.

Nem tervezik a sorkatonaság visszaállítását

Európa a világ más országaihoz képest gazdag, de sebezhető és gyenge, amit az utóbbi évek be is bizonyítottak. A magyar kormány álláspontja szerint az Európai Uniónak erősnek is kell lennie, készek vagyunk olyan javaslatok mögé felsorakozni, melyek az EU önálló védelmi képességének fejlesztéséről szólnak, és készek vagyunk ehhez csatlakozni - mondja Lázár.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyanakkor leszögezi, hogy nincs szó a sorkatonaság visszaállításáról, viszont szükség van a magyar honvédség fejlesztésére, az ezzel kapcsolatos fejlesztési koncepcióról februárban tárgyal majd a kormány.

Lázár kiemeli, hogy az idei költségvetésben már 70 milliárddal nagyobb összeg szerepel a honvédséggel kapcsolatban, de ez még nem elég. A miniszter kiemeli, hogy az új koncepció nem hosszútávon, hanem négy-öt éven belül foglalkozik majd a hadsereg fejlesztésével.

Van elég gáz a tárolókban

A kormány még a hideg idő beállta előtt új rendszert alakított ki, melynek keretében a korábbi évekhez képest jelentősebb gáztartalékok állnak rendelkezésre. Összesen a biztonsági készlettel együtt a fűtési időszak elején 3,7 milliárd köbméter volt a földgáz a tárolókban, most a felhasználás mellett a gázimport is folyamatos. Lázár szerint a kormány körültekintően járt el az elmúlt években az energiafüggőség csökkentését illetően, hiszen visszavásárolták a Molt az oroszoktól, rezsicsökkentést hajtottak végre, valamint a szolgáltatókat is magyar kézbe vették.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?