9 °C Budapest

Többezer magyar munkást keresnek: 350 ezres fizetés, érettségit sem kérnek

2016. december 31. 13:01

Az év során az egyik legnagyobb problémát a munkaerőhiány jelentette Magyarországon, többek között az ipari cégek is nehezen találtak megfelelő dolgozókat. Nincs ez másként a hazánkban vezető ágazatnak számító autógyártásban sem, a szakértők szerint viszont van megoldás. Összegyűjtöttük az év legnépszerűbb cikkeit a Pénzcentrumon. Az munkaerőhiány mellett a különleges bankjegyek, a magyar élelmiszer-láncok és a családi házasokat fenyegető cikkeinket olvasták a legtöbben.

Többezer magyar melóst keresnek: 350 ezres fizetés, érettségit sem kérnek

Hatalmas beruházásokat jelentettek be az elmúlt időszakban a magyar járműiparban. Minden adott ahhoz, hogy dübörögjön a szektor, csak épp a munkaerő hiányzik. Közben a szomszédban négyszeres a túljelentkezés hasonló pozíciókra. Szakembereket kérdeztünk arról, mi vezetett a hiányhoz, és mi lehet a megoldás.

Rossz hírt közölt Zacher Gábor: rengeteg magyart érint

Sok gyógyszer kevésbé hatékony, mint amennyire annak gondoltuk - figyelmeztettek a közelmúltban neves szakemberek. Sőt, egyes becslések szerint a vényköteles gyógyszerek a harmadik legnagyobb halálokozók a rák és a szívbetegségek után. Ennek kapcsán a Pénzcentrum most megnézte, mi jellemző a magyarok gyógyszerfogyasztási szokásaira, és mennyit költünk átlagban a gyógyszerekre.

Újabb multi érkezhet Magyarországra: ez lehet az Aldi, Lidl veszte

Újabb ellenfele akadhat az Aldinak és Lidlnek; a fapados légitársaság, az easyJet tulajdonosa ugyanis megnyitotta első diszkontáruházát, ahol egyelőre majdnem mindent 25 pennyért árulnak. Amennyiben a húzás bejön, simán elképzelhető a nemzetközi terjeszkedés is.

Százezreket érő forintbankjegyek: nálad is lapulhat egy

Sokan nem is tudják, pedig egy-egy különlegesebb forintbankjegy igazán sokat érhet a gyűjtők számára. Közel 500 ezret kaphatunk például egy hiányos hátoldalú kétezresét, de valaki nemrég 160 ezret fizetett egy forintbankjegy gyűjteményért. A régi pénzekről pedig még nem is beszéltünk. Mutatjuk, milyen bankjegyek után érdemes ma átnézni a pénztárcákat, fiókokat, könyvek belsejét.

Kertes házad van? Komoly bírságra számíthatsz most tavasszal

Itt a hosszú hétvége, ebben a gyönyörű időben ma rengetegen teszik rendbe otthon vagy a hétvégi háznál a kertet - égetik el az avart, vagy például a megmetszett, elszáradt növények ágait. Nem árt azonban tudni, hogy március elejétől idén is tilos a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Aki a szabályt megszegi, komoly bírságra is számíthat.

Többszázezer magyar bukja az ingyenes készpénzfevételt

Sok fiatal a felsőoktatásba bekerülve találkozik először a banki szolgáltatásokkal, az intézmények ugyanis előírják, hogy bankszámlával kell rendelkezniük a beiratkozáshoz. A diákok számára kínált számlacsomagok díjai között akár hétszeres különbség is lehet, így nem mindegy, melyik pénzintézet termékét választjuk. Nem mindenkinek éri meg számlát nyitni, a legfiatalabbaknak ugyanis nem jár a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel, ez pedig sok diák kedvét elveheti a számlanyitástól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Luxustelepülések Magyarországon: itt élnek a leggazdagabb családok

A "luxustelepüléseken" hozzávetőlegesen két és félszer magasabb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem, mint a legleszakadtabb kistérségekben. Mutatjuk, hol, és pontosan mennyi pénzből élnek manapság a leginkább jómódú magyar családok.

Százezreket érő kétezres: a te pénztárcádban is ott lapulhat egy

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy különleges bankjegy milyen nagy érték lehet a gyűjtők számára. Egy aukciós ház például közelgő árverésén 500 ezer forintért hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.

Több tízezer magyar számlájáról tűnhet el pénz a napokban

Vészesen közeleg a határidő, ugyanis május 31 után már elérhetetlenek lesznek azok az összegek, amit a munkáltatók még 2014-ben utaltak a SZÉP kártyákra. A tulajdonosoknak már csak egy hetük maradt, különben mintegy 1,6 milliárd forint veszhet el.

Ezért nem kapták el évekig Lagzi Lajcsit

Napvilágra került a jegyzőkönyv, ami rácsok mögé juttatta Lagzi Lajcsit és feleségét. Mint azt a dokumentumban írják, "szakmailag felkészült, hozzáértő kivitelezés történt", de az, hogy meddig folyhatott az áramlopás és hogy ezzel a szolgáltatót mekkora kár érte, az E.ON kommandója nem nagyon tudta megállapítani.

Címlapkép: MTI / Krizsán Csaba

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm