28 °C Budapest
A világ leggazdagabb celebcicái: több élet munkája nem ér ennyit

A világ leggazdagabb celebcicái: több élet munkája nem ér ennyit

2016. november 20. 13:00

Milliárdos vagyonnal már nem csak a sikeres üzletemberek rendelkezhetnek, hanem egy-egy szerencsés házi kedvenc is. Az alábbi listán megnézheted a világ leggazdagabb és leghíresebb macskáit.

Nagy vagyont felhalmozni nem egyszerű dolog, vannak azonban a világon néhányan, akiknek macskaként is sikerült. Persze ehhez kellett a gazdik közbenjárása, hiszen ezeknek a cicáknak egy része gyermektelen tulajdonosok örökösei, vagy olyan "sztárok", akiket a gazdáik tettek ismertté. Utóbbi igaz a lista első helyén szereplő Grumpy Catre is.

Grumpy Cat

A világ egyik leghíresebb macskája lett Grumpy Cat, akinek a fotói 2012 óta szinte vírusként terjed a közösségi médián.

A híres macska Arizonában él tulajdonosával, Tabatha Bundesennel. Saját könyvvel, filmmel és YouTube csatornával is rendelkezik, menedzsere van, és a Madame Tussaund múzeumban is látható a szobra. Nagyjából 64 millió font a vagyona (ami 360 forintos árfolyamon számolva 23 milliárd forint), első osztályon utazik, és a legjobb szállodákban száll meg. 

Ha tudná, mekkora vagyona van, biztos nem lenne olyan morcos.

Nala-gram

Talán az Instagram leghíresebb macskája a kék szemű cirmos Nala: 3 millió követője, és saját ruházati márkája van.

A napjait játékkal és lustálkodással tölti, pózol a Friskies macskaeledel kampányaiban, és bizony 6 számjegyű összeget keres (és nem forintban). Mindössze négyhónapos a cica, és az élete nem indult túl könnyen: menhelyen élt. Majd megmentette a nagy macskabarát Varisiri Mathachittiphan, és elkezdte fotózni a cica minden mozzanatát a barátoknak. Ezeket feltette az Instagramra, és azonnal rengeteg követője lett a megmentett cicának. 

Tara a hős

Tara 2014-ben vált hőssé: elkergetett egy kutyát, mert az rátámad a macska autista tulajdonosára, a négyéves Jeremy Triantafilora, amikor a család kaliforniai otthona előtt biciklizett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kutya a szomszédból szökött meg, és amikor megharapta Jeremy lábát, a macska odarohant, és elkergette a kutyát. Az akciót 26 millióan látták a YouTube-on, már lehet Tara-macska pólókat vásárolni, és a bátor cica megkapta Los Angeles állat hős díját.

Az örökös

Tammaso Róma utcáin kóborolt, amikor magához vette Maria Assunta, egy iparmágnás gyermektelen özvegye. Amikor az asszony 2011-ben meghalt, a négyéves Tammaso örökölte meg 11 millió fontos (közel 4 milliárd forint) ingatlan birodalmat.

Alice, az életmentő

A kanadai zeneszerző, Philip Schreibman 39 éves korábban depresszióba esett, amikor elvesztette a szüleit. Majd talált egy kiscicát, és megmentették egymást. Később írt egy könyvet saját történetükről, A macskám megmentette az életemet címmel. Igen sok pénzt hozott ez nekik.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43