11 °C Budapest
Több családi ház árát kapják a magyar focisták az EB-szereplésért

Több családi ház árát kapják a magyar focisták az EB-szereplésért

2016. június 23. 14:35

A magyar csapat tizenhat közé jutása az Európa Bajnokságon nemcsak a válogatottban szereplő labdarúgók karrierje miatt hasznos, hanem az UEFA a szereplésért pénzjutalomban is részesíti az MLSZ, amelynek harminc százalékát a focisták kaják meg. Kiszámoltuk, mennyit kapnak a válogatott tagjai fejenként.

A magyar labdarúgó válogatott szerdán parádés meccsen harcolta ki a csoportelsőséget a portugálok ellen. Ugyan a továbbjutás már biztos volt, ennek ellenére az Európa Bajnokság legtöbb gólját hozó meccs végén nemcsak az egy pontnak örülhetett a csapat.

Mennyit fociztak össze eddig a magyarok?

Az EB-szereplésért a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénzt kap az UEFA-tól (az európai labdarúgó szövetségtől), amelynek 30 százalékát a válogatott tagjai között oszt szét. 8 millió euró járt a tornára kijutásért, amelynek a 30 százalékát a Bors információja szerint már szét is osztottak a kerettagok között.

Az EB-n a győzelemért 1 millió, a döntetlenért 0,5 millió euró jár, a továbbjutásért pedig 1,5 millió eurót utalnak az MLSZ-nek. Ezeket összeadva láthatjuk, hogy A kijutással együtt eddig 11,5 millió eurót, vagyis 3,6 milliárd forintot focizott össze a magyar válogatott a szövetségnek.

Ennek a 30 százaléka pedig közel 1,1 milliárd forint, amit ha egyenlően osztanánk szét a 23 kerettag között, akkor fejenként 47 millió forintot kapnának a játékosok.

Az összeget egyébként nem egyenlő arányban osztják szét, azt is figyelembe veszik, hogy melyik játékos mennyit tett hozzá a szerepléshez, azonban az kijelenthető, hogy mivel mind a 23 kerettag pályára lépett, így senkit nem hagynak ki a pémiumosztásból.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A játékosok mellett egyébként a szakmai stábot is jutalmazza az MLSZ, ők az UEFA-tól kapott pénz 20 százalékán osztozhatnak, vagyis 720 millió forintot kapnak összesen.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?