7 °C Budapest

Jól járhatnak a magyar anyák: csak ez kell hozzá

2015. október 31. 12:59

A kisgyerekes családokat támogatja a utóbbi időben bevezetett számos intézkedés. A cél, hogy egyre többen döntsenek a családalapítás mellett. De sokan még így is féltik az állásukat: mi lesz, ha nem lesz hova visszammeni a szülés után?

Egyre több intézkedés segíti a családalapítást Magyarországon. Közben még mindig sokan félnek attól, mi lesz a munkahelyükkel, ha szülni mennek, hogy fogadják ezt a főnökök, mit lehet kezdeni egy influenzás gyerekkel. Amerikában egy új civil kezdeményezés segíti a kismamákat ezekben a kérdésekben - ez jó példa lehet a magyar szülők és munkaadók számára is.

Novák Katalin család -és ifjúságügyért felelős államtitkár a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület rendezvényén a napokban ismét megerősítette: a jövő évtől bővülnek a családi adókedvezmények, négy éven keresztül felmenő rendszerben emelik a családi adókedvezmény összegét, ami azt jelenti, hogy 2019-re a jelenlegi kétszeresére emelkedik a kétgyermekes családok adókedvezménye. Jelenleg gyermekenként 10 ezer forint a kétgyermekes családi adókedvezmény,

amely 2019-re gyermekenként 20 ezer forintra emelkedik.

Ugyancsak biztos, hogy a jövő évtől a kisgyermekes anyák akár már gyermekük féléves korától igénybe vehetik a gyed extrát, azaz úgy mehetnek vissza a munkaerőpiacra, hogy nem kell elesniük az őket megillető anyasági támogatástól - mondta el Novák Katalin.

Emellett folyamatosan igyekeznek új munkavállalási lehetőségeket teremteni az anyák számára. A legnagyobb segítség ezen a téren az lenne, ha több részmunkaidős, akár otthonról távmunkában végezhető állás lenne Magyarországon.

Folytatódnak a bölcsődeépítések, és egyre több az óvodai férőhely is. Bár még mindig sok védőnő azt tanácsolja a kismamáknak, hogy már azelőtt kezdjen várólistázni, mielőtt a gyerek elérné a kötelező óvodás kort.

Van, akinek így sem könnyű

Miközben egyre több intézkedés segíti a gyermekvállalást, addig sok anyakorú vagy családos munkavállalónak nehéz dolga akad, amikor állást keres. A fő kérdés ilyenkor az, hogy az adott cég hogyan viszonyul a gyermekvállaláshoz, mennyire örülnek, ha valaki 2-3 évet otthon tölt a kicsivel.

Mivel hivatalosan senkitől nem kérdezhetik meg egy állásinterjún, mikor szeretne gyereket, meddig maradna vele otthon, és később sem feltétlenül derül ki, hogyan gondolkodik a cég például a félállásban való tevékenykedésről. Vagy éppen arról mennyire kezeli rugalmasan a munkaadó, ha a gyerek betegsége miatt valakinek rendkívüli szabadságot kell kivennie, ezért sok magyar munkavállaló akkor kerül szorult helyzetbe emiatt, amikor már aligha változtathat a dolgokon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez a jó ötlet sokak életét megkönnyíthetné itthon is

Ehhez hasonlóan az Amerikai Egyesült Államokban is sok az olyan eset, amikor egy anya nem tudja, mire számítson, amikor elkezd dolgozni valahol: vajon a karrierje végét jelenti-e majd, ha szülni megy. Erre válaszul született egy közösségi kezdeményezés, egy honlapon gyűjtik össze az anyasági szabadsággal kapcsolatos tapasztalataikat - melyik cég hogyan támogatja őket, vagy hogyan nem. Amerikában nincs a hazaihoz hasonló rendszerű fizetett eltáv, ott csak a munkáltatón múlik, mennyi időre fizet.

A Maternity Leave Resource Center egy civilek által létrehozott adatbázis, amelyben egyelőre 550 cégről lehet információt szerezni azzal kapcsolatban, hogy állnak hozzá a családalapítás, a szülési szabadság kérdéseihez. Például, hogy dolgozhat-e valaki otthonról részmukaidőben kisgyerek mellől, vagy mennyi fizetett szülési szabadság jár neki. Ez várhatóan egyrészt átláthatóbbá teszi majd a cégek gyermekvállalással kapcsolatos álláspontját, másrészt pedig ösztönzően hathat majd a munkaadókra, hogy ők is minél job színben tűnjenek fel a munkavállalók előtt.

A cégek összehasonlításából egyébként kiderül, hogy a Bill & Melinda Gates Alapítvány és a Netflix biztosítja adja a leghosszabb fizetett szülési szabadságot az amerikai nők számára: ennek hossza akár egy év is lehet. Az Adobe pedig például 26 hetes távollétet finanszíroz a szülőknek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?