5 °C Budapest

Ez komoly? Tényleg ennyit keres Friderikusz a TV2-nél?

Pénzcentrum
2015. augusztus 20. 13:03

Csúcsgázsit harcolt ki magának a tévés az Összezárva Friderikusszal című műsor folytatásáért.

Csúcsgázsit kért Fridi, amit meg is adnak neki. Húszmilliót kap, de nem a TV2-től, hanem a műsor producere, Hajdú Péter fizet neki ennyit a folytatásért. Szponzori pénzekből, hirdetésekből szedi össze ehhez a pénzt - tudta meg a Bors egy bennfentestől.

Hajdú Péter a lapnak azzal indokolta a hatalmas összeget, hogy Friderikusz Sándor nem egy 100 perces tehetségkutatót vezényel le, hanem 24 órán keresztül van összezárva egy interjúalannyal egy bekamerázott stúdióban.

Hogyan kereshet ennyit egy átlagember?

Friderikusz hatalmas pénzt kaszál, ez nem vitás. Mint ahogy az sem, hogy a mostani átlagfizetések itthon elég alacsonyak, azonban vannak olyan szakmák, amelyek akár másfélmilliós havi fizetéssel csábíthatnak. Így a sztárok által elért gázsihoz hasonló fizetéshez juthatunk akár mi is, ráadásul a legtöbbel még utazgathatunk is.

Pilóta és légiutas kísérő

Akár egy évtizedbe és egy kisebb vagyonba is kerülhet, hogy valaki utasszállítón pilóta lehessen, utána viszont valószínűleg nem kell anyagi gondoktól tartania. Mivel a repülések között kötelező az előírt szünet betartása, így ráadásul jut ideje városnézésre is. Ugyanígy a légiutaskísérő is csak akkor nézelődhet, ha a célállomáson van erre ideje.

De cserébe jól keres vele, külföldi bázisú cégeknél ezer és 3 ezer euró közötti fizetéssel lehet számolni.

Óceánjáró-személyzet

Általában sokféle szakma képviselőjét várják az óceánjárókra. Keresnek vendéglátósokat, zenészeket és énekeseket, fotósokat, egészségügyi és takarítószemélyzetet például. Az egyik ilyen cég akár havi nettó 600 ezer forintos kereseti lehetőséget is biztosít úgy, hogy teljes ellátást kapsz, és minden kikötőben kiszállhatsz. Cserébe heti 7 napot kell dolgoznod, és napi 10 órát.

Hajóskapitány

Számos weboldal közvetít hajós feladatok ellátására munkavállalókat. Nyilván annál könnyebb elhelyezkedni, minél több a tapasztalatod. Vitorlások, yachtok, egészen kicsi hajók is vannak a kínálatban. Luxus kishajókat vezethetsz, vagy csak kisegítő személyzetként utazgathatsz így.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Animátor

Animátorként általában a munkavállalónak tavasztól őszig el kell köteleznie magát, és egy szezonban egy helyen kell dolgoznia, általában valamilyen tengerparti nyaralóövezetben. Havi nettó 6-700 eurós fizetéssel lehet kalkulálni. Sok esetben a kiutazás költségét nekünk kell állni, és csak utólag térítik azt meg, tehát indulótőkére szükség van. Utána viszont jó pár hónapot valamilyen egzotikus helyen tölthetünk, ami nem utolsó szempont.

Angoltanár

A világ számos távoli pontján keresnek angoltanárokat. Szöul, Abu Dzabi, Dubaj, és más egzotikus helyekre is lehet menni, akár matektanárként is.

Az egyik ilyen álláslehetőségnél majdnem nettó másfél millió forintnak megfelelő összeg a fizetés, a kiutazást is ők állják úgy, hogy még a házastársét, és maximum 3 gyerekét is ők fizetik.

Emellett két hónap a fizetett szabadság, és az egész családnak jár egészségügyi biztosítás.

Idegenvezető

Telepített idegenvezetőként egy-egy olyan helyen élhetsz, ahová mások csak nyaralni jutnak el. Sok esetben szállás és ellátás jár a munkával. Az egyik utazási cég helyi képviselőit ingyen utaztatja a nyári nyaralóhelyekről a téli úticélokhoz, és mivel a világ minden táján vannak irodái, gondoskodik arról is, hogy a munkavállaló világot lásson. Az már csak bónusz, hogy például az új helyen minden fakultatív programot, kirándulást végig kell járni, hogy az ember nyugodt szívvel ajánlhassa azokat a vendégeknek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 31. 10:03