21 °C Budapest
Végrehajtás indult a mulatóslegenda ellen - nem is tudott róla

Végrehajtás indult a mulatóslegenda ellen - nem is tudott róla

2015. február 2. 16:45

A mulatóskirály Jolly cége végrehajtás alá került. Eleinte azt nyilatkozta, nem is tud semmit az esetről. Később beismerte, mégiscsak kapott valami figyelmeztető papírt, de már kiegyenlítette a tartozást. De akkor mit keresne még mindig a feketelistán?

Nyilvános listát vezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adótartozókról. Ezen a listán szerepel a mulatóssztár Jolly is, azaz Tarcsi Zoltán - írja a Blikk. Tartozása azért meglepő, mert egyrészt szerepel a TV2-n futó Az élet show-ja című műsorban, másrészt pedig a lap információi szerint egy-egy fellépésért 150-200 ezer forintot kaszál partnerével, Suzyval.

Jolly a laptól értesült a tartozástól, mind elmondta:

A vállalkozásommal kapcsolatos ügyeimet a könyvelő intézi, és nekem nem szólt arról, hogy adótartozásom lenne. Lehetetlen, hogy végrehajtás alatt állok!

Ezek után a lap szembesítette azzal, hogy minden kétséget kizáróan az ő cége szerepel a NAV listáján. Így a felháborodása is elszállt:

Valami felszólítás mégiscsak jött korábban, de akkor mi külföldön voltunk. Azóta már rendeztem mindent, minden rendben van.

A baj csak az, hogy a mulatós neve a legújabb, január 19-én frissített adatbázisban szerepel.

Több százezren az adóslistán

Így Jolly cége egyike annak a 157 835 cégnek, ami ellen tavaly az adótartozás behajtására végrehajtást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel.

Ezzel múlt év végére már összesen 361 956 cég ellen volt folyamatban végrehajtási ügy. A vállalkozásoktól 924,7 milliárd, a magánszemélyektől pedig 207,7 milliárd forintot vár az adóhivatal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A működő társaságok 2014-ben 288,8 milliárd forintot fizettek be, a nem működőktől - felszámolás, csődeljárás alatt állóktól - viszont mindössze 5,5 milliárd forint érkezett a NAV számlájára. Ez utóbbi körhöz tartozóknál évről évre halmozódik az adótartozás, és alig van esély a milliárdos hátralékok behajtására.

Jolly esete nem egyedi, sokan nem vesznek tudomást arról, hogy tartozásuk lenne. Sokakat csak a végrehajtás elindítása döbbent rá adófizetési kötelezettségükre; ők tavaly 150,7 milliárd forint adótartozást egyenlítettek ki.

A NAV mindent megtesz

2014 tavasza óta a NAV új módszerrel igyekszik fellépni az adótartozók ellen. Sokat hozott a költségvetésnek végrehajtási módszerük: a pénzügyőrök teherautókat, szállítmányokat állítanak meg, kocsmai berendezéseket, külföldről behozott drága kocsikat tartanak vissza addig, amíg tulajdonosuk ki nem egyenlítette köztartozását.

A megoldás lényege, ha az ellenőrözés során a hatóság pénzügyőrei, revizorai arra bukkannak, hogy az érintett cég vagy magánszemély régebb óta nem egyenlítette ki adótartozását, a hivatal emberei intézkednek a polgár, a vállalkozás vagyontárgyainak lefoglalásáról.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?