5 °C Budapest

Nem kegyelmez a NAV, újabb teher a lakástulajdonosoknak

Pénzcentrum
2012. április 30. 17:04

Egy hete, hétfőn tette közzé a kormány a Széll Kálmán Terv 2.0 címet viselő gazdasági programcsomagot, amely 5 új adót is tartalmaz. A Pénzcentrum.hu olyan ötleteket mutatott be, amellyel kikerülheted az új távközlési szolgáltatásokra kivetett adót - vagy legalábbis megúszhatod, hogy komolyabban emelkedjen a telefonszámlád. Egyre hajmeresztőbb indoklással próbálja meg alátámasztani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az internetes értékesítésből jövedelmet szerzőket elmarasztaló határozatait, erről is a Pénzcentrum.hu-n olvashattál. Heti hírösszefoglalónk, a teljes cikk olvasásához kattints a címére.

Itt van Orbán és Matolcsy öt új adója: íme a részletek
Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetése biztosítja - derül ki a ma nyilvánosságra került Széll Kálmán Terv 2.0 programból. A program egyik meglepetése, hogy már idén jön a telekomadó, megadóztatják a casco-t és a balesetbiztosításokat.

Így kerülheted ki a telefon-különadót
Hétfőn tette közzé a kormány a Széll Kálmán Terv 2.0 címet viselő gazdasági programcsomagot, amely tartalmazza a távközlési szolgáltatásokra kivetett adó tervét is. Az adó általánosan minden megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forint, a kormány idén 30, jövőre pedig már 52 milliárd forintos bevételre számít. A Pénzcentrum.hu most olyan ötleteket mutat, amellyel kikerülheted az új adót - vagy legalábbis megúszhatod, hogy komolyabban emelkedjen a telefonszámlád.

Nem kegyelmez a NAV az interneten értékesítőknek

Egyre hajmeresztőbb indoklással próbálja meg alátámasztani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az internetes értékesítésből jövedelmet szerzőket elmarasztaló határozatait. A Baranya Megyei Adóigazgatóság odáig jutott, hogy egy, az adott vizsgálati időszakban hatályban lévő, egyértelműen megfogalmazott törvényi rendelkezésről kimondta: nem releváns, vagyis ha törik, ha szakad, nem hajlandó azt figyelembe venni.

Így győzte le az OTP-t az egyszeri devizahiteles
Pert nyert egy devizahiteles az OTP Bankkal szemben. A kereset tárgya egy hitel elszámolási árfolyamáról szólt. A bíróság ítélete szerint a banknak ugyanazon az árfolyamon kell elszámolnia a törlesztőrészleteket, mint amilyen árfolyamon a folyósítás történt. Számításaink szerint egy átlagos szabad felhasználású jelzáloghitel esetén 300-650 ezer forintot jelenthet ez a családoknak.

Nehéz helyzetbe hozták a lakásvásárlókat

Tovább nőtt a lakáscélú hitelek átlagos költsége. A végtörlesztés bejelentésével megindult a díjak növekedése, ami azóta sem ért véget. Ez és más kormányzati intézkedések kedvezőtlen helyzetbe hozták azokat, akik most akarnak felvenni lakáscélú hiteleket. A nagyobb bankok ajánlatai közül a legjobb is 11,75 százalékos teljes hiteldíjjal érhető el. Az IMF hitelről való megegyezéssel némileg csökkenhet a nyomás a hitelintézeteken, a hitelkeret a forrásköltségek csökkenését hozhatja. Jelenleg viszont a kormány lakossági államkötvény vásárlást támogató tervezetei növelik a banki költségeket, míg a gazdasági helyzet sem javult eddig. A hitelek drágák maradtak, a bankok aktuális ajánlatai a cikk végén.

Fix 7,5 százalékos kamattal vehetünk féléves kincstárjegyeket

Évi fix 7,5 százalékos kamattal értékesít féléves kincstárjegyet a lakosság részére az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. május első hetében.

Újabb teher a lakástulajdonosoknak: íme a részletek
Aki árulja vagy bérbeadásra kínálja a lakását, annak a kereskedelmi médiában történő hirdetéskor jövő év január 9-től meg kell jelölnie a lakás energetikai minősítését. Piaci szereplők véleménye szerint ugyanakkor az intézkedés bevezetése számos probléma forrása lehet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Lepusztult panelből méregdrága lakópark: nem lehetetlen
Van-e igény ma Magyarországon a minőségi lakóépületekre? Lehet-e értékes egy panel? Le kell-e rombolni egy teljes városrészt, hogy valami újat teremtsünk? Ki a felelős az új építésű ingatlanok vártnál gyorsabb állagromlásáért? Perényi Tamás DLA okleveles építészmérnökkel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi docensével beszélgettünk, aki szerint 10 új építésű ingatlanból 9 irgalmatlanul rossz építészeti színvonalú. Interjú

Több százezer dolgozó fizetése csökkenhet júliustól
Óriási mértékben csökkenhet a keresete júliustól a több műszakban, illetve a megszakítás nélküli munkarendben dolgozó, több százezer munkavállalónak. A második félévtől hatályos új Munka törvénykönyve ugyanis jelentősen átszabja a jelenleg érvényes pótlékfizetési rendszert. Ugyanakkor a törvény nem zárja ki, hogy a munkáltatók továbbra is fenntartsák a jelenleg működő pótlékrendszert, erről azonban - szakszervezeti tapasztalatok szerint - egyelőre csak néhány külföldi tulajdonú vállalkozással sikerült megállapodniuk a munkavállalóknak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm