5 °C Budapest

Címke: hitelkeret otp (21 cikk)

Pénzcentrum | 2012. április 30. 17:04

Nem kegyelmez a NAV, újabb teher a lakástulajdonosoknak

Egy hete, hétfőn tette közzé a kormány a Széll Kálmán Terv 2.0 címet viselő gazdasági programcsomagot, amely 5 új adót is tartalmaz. A Pénzcentrum.hu olyan ötleteket mutatott be, amellyel kikerülheted az új távközlési szolgáltatásokra kivetett adót - vagy legalábbis megúszhatod, hogy komolyabban emelkedjen a telefonszámlád. Egyre hajmeresztőbb indoklással próbálja meg alátámasztani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az internetes értékesítésből jövedelmet szerzőket elmarasztaló határozatait, erről is a Pénzcentrum.hu-n olvashattál. Heti hírösszefoglalónk, a teljes cikk olvasásához kattints a címére.

Pénzcentrum | 2012. április 6. 18:02

Nagy változás a bankoknál: új feltételekkel fizetnek a hitelesek

Több olyan jogszabálymódosítás is hatályba lépett április elsején, amelyek a hitel (lízing) konstrukciók árazásának átláthatóbbá tételét célozzák, így maximálták a felszámítható teljes hiteldíjmutató (THM) mértékét, a lakossági jelzáloghitelek körében pedig bevezették a referencia kamatláb alapú árazást.

Pénzcentrum | 2011. június 14. 12:02

Ők az akcióterv vesztesei: akiket cserbenhagy a mentőcsomag

Pénteken benyújtották a parlamentnek a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott Otthonteremtési Akcióterv törvényjavaslatát. Végre kiderült, kikre fog vonatkozni a kilakoltatási kvóta és az árfolyamfixálás. Akik nem lakáscélú hitelt vettek fel, azonnal elveszíthetik lakásaikat. Míg többen, például azok, akik már kaptak banki könnyítést, nem kérhetik a fix árfolyam védelmét.

MTI | 2011. június 7. 13:32

Százmilliárd a vállalkozásoknak az OTP-től

Június 1-jétől elindult az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram, amelynek 100 milliárd forintos hitelkeretét döntően középvállalkozásoknak ajánlják fel - jelentette be az OTP, amely szerint a korábbinál kedvezőbbé váltak a feltételek a vállalati hitelexpanzióhoz.