Tetemes ingatlanadó jöhet: Rogán meggondolta magát - Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2011. november 13. 19:22

Rogán meggondolta magát, semmi nem vethet gátat az ingatlanadónak. A képviselő szóban visszavonta indítványát, ami 3 százalékban maximalizálná jövőre kivethető önkormányzati építmény és telekadót. Piaci pletykákat nem szokásunk komolyan venni, de a Mach üzletlánc egyre értékesebb lehet a terjeszkedni készülő vállalkozásoknak, kihirdették a plázastopot. Így azok, akik azt remélték, hogy az Aldi, a Lidl, vagy a Penny hamarosan üzletet nyit a környékükön, most vélhetően jó sokáig várhatnak rá. Nem végtörlesztés, de devizahitel, ingyen forintosíthatsz május 30-ig - ez történt a héten.

Szeretnél Aldiban, Lidlben, Pennyben vásárolni? Nem fogsz!
Jövő januártól általános építési tilalom érvényes a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi építményekre - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján. A plázastop az élelmiszerláncok közül elsősorban azokat sújtja, melyek még intenzív terjeszkedési fázisban vannak és jellemzően 300 négyzetméternél nagyobb üzleteket építenek. Így azok, akik azt remélték, hogy az Aldi, a Lidl, vagy a Penny hamarosan üzletet nyit a környékükön, most vélhetően jó sokáig várhatnak rá. Ugyanakkor lehet, hogy beigazolódik az a pletyka, miszerint a CBA szemet vetett a Profi, Cora és Match üzletláncokra.

Jöhet a tetemes ingatlanadó: Rogán meggondolta magát
Visszavonta Rogán Antal módosító indítványát, amelyben eltörölte volna azt a szabályt, hogy az önkormányzatok akár az ingatlan fogalmi értékének a 3 százalékát kitevő építmény- és telekadót is kivethessenek - olvasható a parlament honlapján. A képviselő egyéb, a bizottságok és a kormány által támogatott módosító indítványaiban még nagyobb teret adna az önkormányzatoknak a szabadon kivethető települési adó alkalmazásában.

Ennyit keres most Liptai Claudia
Havi 800-900 ezer forint. Ennyiből kell megélnie a képernyőről önként visszavonult Liptai Claudiának és szerelmének. Bár a színésznő jövedelme jóval elmarad a korábbitól, panaszra nincs oka, keresete még így is jóval meghaladja a magyar átlagot.

Nem tudsz végtörleszteni? Most ingyen forintosíthatsz
A végtörlesztésen túl újabb lehetőséget kaptak a devizahitelesek, hogy tartozásukat forintosítsák. Az átláthatóbb jelzáloghitel árazást megteremteni kívánó, napokban elfogadott törvényjavaslat értelmében május 31-ig mindazon adósok ingyenesen átválthatják hitelüket forint alapúra, akiknek hitele jelenleg nem átlátható árazású. Utána jártunk, megéri-e így forintosítani tartozásunkat. 

Jelzálogos lakások: így tudod a leggyorsabban eladni
Szűk három hónap áll a végtörlesztők rendelkezésére, leginkább az ingatlanjukat eladni vágyóknak lehet szűkös ez a keret. Amennyiben gyorsabban készpénzhez szeretnénk jutni, új fedezetet kell találnunk, de van mód arra is, hogy az ingatlan eladási szerződésben rögzítsük a feltételeket. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Valóban ingyenes az ingyenes? Ezt tudja a 0 forintos bankszámla
Legalapvetőbb pénzügyi döntés a bankszámla kiválasztása, nem mindegy mennyiért tartjuk a pénzünket a zsebünkben. Szombaton megjelent cikkünkben az alacsony keresetűek és a pénzintézetektől viszolygók bankját kerestük. Meg is találtuk a legolcsóbbat, ahol már 115 forintért kezelik pénzünket. Viszont ha a készpénz ellensége vagy és a sárga csekket is utoljára a papírgyűjtésen láttál, akkor más szempontokat is figyelembe kell venned a folyószámla kiválasztáskor. A legjobb bankot kerestük átlag kereset mellett és felett, azoknak, akik a reggeli fánkot is kártyával szeretnék kifizetni.  

Van felesleges 25 ezred? Fektesd be adómentesen
Felmérések szerint a Tartós Befektetési Szerződést még viszonylag kevesen ismerik és veszik számításba, pedig sokak számára fontos, hogy adóelőnnyel járjon a megtakarításuk. A TBSZ a középtávú megtakarításban gondolkodók számára lehet kiváló megoldás, hiszen a befektetett összeg a 3. év elteltével 10%-os adózással, az 5. év elteltével pedig adómentesen hozzáférhető. A TBSZ betétgyűjtési időszaka év végével lezárul, nézzük hova teheted a pénzed. 

Ezt veheti még el a kormány a munkavállalóktól
Eltérő összegű legkisebb munkabért állapíthatna meg a kormány a jövőben a munkavállalók egyes csoportjaira - áll a parlament előtt lévő új Munka törvénykönyvéről szóló javaslatban. A foglalkoztatásért felelős államtitkár állítja, rövidtávon nem kíván élni a kormány ezzel a lehetőséggel. Vállalkozói érdekképviseletek szerint viszont indokolt lenne a differenciálás. Nyugat-Európa számos államában jellemző, hogy egyes országrészekben, ágazatokban eltérő minimálbért alkalmaznak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm