24 °C Budapest

Tetemes ingatlanadó jöhet: Rogán meggondolta magát - Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2011. november 13. 19:22

Rogán meggondolta magát, semmi nem vethet gátat az ingatlanadónak. A képviselő szóban visszavonta indítványát, ami 3 százalékban maximalizálná jövőre kivethető önkormányzati építmény és telekadót. Piaci pletykákat nem szokásunk komolyan venni, de a Mach üzletlánc egyre értékesebb lehet a terjeszkedni készülő vállalkozásoknak, kihirdették a plázastopot. Így azok, akik azt remélték, hogy az Aldi, a Lidl, vagy a Penny hamarosan üzletet nyit a környékükön, most vélhetően jó sokáig várhatnak rá. Nem végtörlesztés, de devizahitel, ingyen forintosíthatsz május 30-ig - ez történt a héten.

Szeretnél Aldiban, Lidlben, Pennyben vásárolni? Nem fogsz!
Jövő januártól általános építési tilalom érvényes a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi építményekre - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján. A plázastop az élelmiszerláncok közül elsősorban azokat sújtja, melyek még intenzív terjeszkedési fázisban vannak és jellemzően 300 négyzetméternél nagyobb üzleteket építenek. Így azok, akik azt remélték, hogy az Aldi, a Lidl, vagy a Penny hamarosan üzletet nyit a környékükön, most vélhetően jó sokáig várhatnak rá. Ugyanakkor lehet, hogy beigazolódik az a pletyka, miszerint a CBA szemet vetett a Profi, Cora és Match üzletláncokra.

Jöhet a tetemes ingatlanadó: Rogán meggondolta magát
Visszavonta Rogán Antal módosító indítványát, amelyben eltörölte volna azt a szabályt, hogy az önkormányzatok akár az ingatlan fogalmi értékének a 3 százalékát kitevő építmény- és telekadót is kivethessenek - olvasható a parlament honlapján. A képviselő egyéb, a bizottságok és a kormány által támogatott módosító indítványaiban még nagyobb teret adna az önkormányzatoknak a szabadon kivethető települési adó alkalmazásában.

Ennyit keres most Liptai Claudia
Havi 800-900 ezer forint. Ennyiből kell megélnie a képernyőről önként visszavonult Liptai Claudiának és szerelmének. Bár a színésznő jövedelme jóval elmarad a korábbitól, panaszra nincs oka, keresete még így is jóval meghaladja a magyar átlagot.

Nem tudsz végtörleszteni? Most ingyen forintosíthatsz
A végtörlesztésen túl újabb lehetőséget kaptak a devizahitelesek, hogy tartozásukat forintosítsák. Az átláthatóbb jelzáloghitel árazást megteremteni kívánó, napokban elfogadott törvényjavaslat értelmében május 31-ig mindazon adósok ingyenesen átválthatják hitelüket forint alapúra, akiknek hitele jelenleg nem átlátható árazású. Utána jártunk, megéri-e így forintosítani tartozásunkat. 

Jelzálogos lakások: így tudod a leggyorsabban eladni
Szűk három hónap áll a végtörlesztők rendelkezésére, leginkább az ingatlanjukat eladni vágyóknak lehet szűkös ez a keret. Amennyiben gyorsabban készpénzhez szeretnénk jutni, új fedezetet kell találnunk, de van mód arra is, hogy az ingatlan eladási szerződésben rögzítsük a feltételeket. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Valóban ingyenes az ingyenes? Ezt tudja a 0 forintos bankszámla
Legalapvetőbb pénzügyi döntés a bankszámla kiválasztása, nem mindegy mennyiért tartjuk a pénzünket a zsebünkben. Szombaton megjelent cikkünkben az alacsony keresetűek és a pénzintézetektől viszolygók bankját kerestük. Meg is találtuk a legolcsóbbat, ahol már 115 forintért kezelik pénzünket. Viszont ha a készpénz ellensége vagy és a sárga csekket is utoljára a papírgyűjtésen láttál, akkor más szempontokat is figyelembe kell venned a folyószámla kiválasztáskor. A legjobb bankot kerestük átlag kereset mellett és felett, azoknak, akik a reggeli fánkot is kártyával szeretnék kifizetni.  

Van felesleges 25 ezred? Fektesd be adómentesen
Felmérések szerint a Tartós Befektetési Szerződést még viszonylag kevesen ismerik és veszik számításba, pedig sokak számára fontos, hogy adóelőnnyel járjon a megtakarításuk. A TBSZ a középtávú megtakarításban gondolkodók számára lehet kiváló megoldás, hiszen a befektetett összeg a 3. év elteltével 10%-os adózással, az 5. év elteltével pedig adómentesen hozzáférhető. A TBSZ betétgyűjtési időszaka év végével lezárul, nézzük hova teheted a pénzed. 

Ezt veheti még el a kormány a munkavállalóktól
Eltérő összegű legkisebb munkabért állapíthatna meg a kormány a jövőben a munkavállalók egyes csoportjaira - áll a parlament előtt lévő új Munka törvénykönyvéről szóló javaslatban. A foglalkoztatásért felelős államtitkár állítja, rövidtávon nem kíván élni a kormány ezzel a lehetőséggel. Vállalkozói érdekképviseletek szerint viszont indokolt lenne a differenciálás. Nyugat-Európa számos államában jellemző, hogy egyes országrészekben, ágazatokban eltérő minimálbért alkalmaznak.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?