28 °C Budapest

Ezek a legveszélyesebb szakmák Magyarországon

2011. október 1. 12:00

Az idei első félévben összesen 41 halálos kimenetelű munkabaleset történt hazánkban. A legnagyobb veszélyben az építőipari munkások vannak. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte melyek a leginkább veszélyes ágazatok hazánkban.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) statisztikái szerint mintegy 7343 munkahelyi baleset történt az idei első félévben, amely jócskán elmarad az előző évek azonos időszakában mért eredményektől.


Bár a tavalyi első félévhez képest idén több mint ezerrel kevesebb munkahelyi balesetet regisztráltak hazánkban, ennek ellenére a halálos kimenetelű balesetek száma növekedést mutat. Idén egy fővel többen haltak meg munkahelyükön, mint tavaly. Ennek értelmében idén 41 ember veszítette életét, míg tavaly "csak" 40 baleset bizonyult végzetesnek.


Ami igazán meglepő a statisztikai adatokat vizsgálva, hogy a halálos kimenetelű munkabalesetek nemenkénti megoszlása alapján a férfiak jóval veszélyeztetettebbek, mint a gyengébbik nem képviselői. Az idei első félévben halálos munkabalesetet szenvedett 41 fő közül, mindössze három nő vesztette életét munkavégzés közben. Vélhetően ez abból adódik, hogy a legveszélyesebb munkákat többnyire férfiak végzik.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A legtöbb halálos balesetet, szám szerint tízet-tízet holtversenyben az építőipar, illetve a mezőgazdaság volt kénytelen elszenvedni. A magas halálozási adat azért is meglepő, mivel az építőiparban és a mezőgazdaságban is egyébként jóval kevesebb az összes munkabaleset száma szemben például a gépiparral. Az építőiparban az idei első félévben összesen 346, míg a mezőgazdaságban összesen 274 munkabalesetet regisztráltak, ebből - mint már említettük - 10-10 bizonyult végzetesnek. Bár a gépipar igen veszélyeztetett ágazatnak tetszik, a statisztikák alapján összesen 1440 munkahelyi baleset történt idén, ebből azonban mindössze 3 bizonyult végzetesnek. Mindenképp említésre méltó, hogy a közvélemény szerint veszélyesnek ítélt bányászat, az összesített munkabalesetek listájának sereghajtója. Idén egyelőre nem volt halálos kimenetelű baleset ebben az ágazatban és mindössze hat sérültet regisztráltak.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?