19 °C Budapest

Ezek a legveszélyesebb szakmák Magyarországon

2011. október 1. 12:00

Az idei első félévben összesen 41 halálos kimenetelű munkabaleset történt hazánkban. A legnagyobb veszélyben az építőipari munkások vannak. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte melyek a leginkább veszélyes ágazatok hazánkban.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) statisztikái szerint mintegy 7343 munkahelyi baleset történt az idei első félévben, amely jócskán elmarad az előző évek azonos időszakában mért eredményektől.


Bár a tavalyi első félévhez képest idén több mint ezerrel kevesebb munkahelyi balesetet regisztráltak hazánkban, ennek ellenére a halálos kimenetelű balesetek száma növekedést mutat. Idén egy fővel többen haltak meg munkahelyükön, mint tavaly. Ennek értelmében idén 41 ember veszítette életét, míg tavaly "csak" 40 baleset bizonyult végzetesnek.


Ami igazán meglepő a statisztikai adatokat vizsgálva, hogy a halálos kimenetelű munkabalesetek nemenkénti megoszlása alapján a férfiak jóval veszélyeztetettebbek, mint a gyengébbik nem képviselői. Az idei első félévben halálos munkabalesetet szenvedett 41 fő közül, mindössze három nő vesztette életét munkavégzés közben. Vélhetően ez abból adódik, hogy a legveszélyesebb munkákat többnyire férfiak végzik.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A legtöbb halálos balesetet, szám szerint tízet-tízet holtversenyben az építőipar, illetve a mezőgazdaság volt kénytelen elszenvedni. A magas halálozási adat azért is meglepő, mivel az építőiparban és a mezőgazdaságban is egyébként jóval kevesebb az összes munkabaleset száma szemben például a gépiparral. Az építőiparban az idei első félévben összesen 346, míg a mezőgazdaságban összesen 274 munkabalesetet regisztráltak, ebből - mint már említettük - 10-10 bizonyult végzetesnek. Bár a gépipar igen veszélyeztetett ágazatnak tetszik, a statisztikák alapján összesen 1440 munkahelyi baleset történt idén, ebből azonban mindössze 3 bizonyult végzetesnek. Mindenképp említésre méltó, hogy a közvélemény szerint veszélyesnek ítélt bányászat, az összesített munkabalesetek listájának sereghajtója. Idén egyelőre nem volt halálos kimenetelű baleset ebben az ágazatban és mindössze hat sérültet regisztráltak.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?