23 °C Budapest

Vállalkozások, figyelem! Kevesebb adószámla, kevesebb bevallás!

Pénzcentrum
2011. április 13. 09:30

Csökkentené a kormány a gazdasági társaságok bürokratikus terheit. Kevesebb lenne az adószámla, és ritkábban kellene bevallani a kisadókat.

Jelenleg mintegy 150 számlára érkeznek befizetések a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A Napi Gazdaság értesülése szerint ezek számát jelentősen mérsékelnék. Az intézkedés becslések szerint 8,5 milliárd forintos megtakarítást jelentene.

A csomag része lenne, hogy egyes kisadóknál a havi, negyedéves bevallás helyett éveset kellene benyújtani. A változás a szakképzési, illetve a rehabilitációs hozzájárulást, az innovációs járulékot, a cégautó- és játékadót érintené. Becsült hatása 6 milliárd forint.

Egyszerűsítenék a foglalkoztatással, elsősorban az új munkaerő felvételével összefüggő adatszolgáltatást. A tervek szerint a mostani 23 helyett kevesebb, egyszerűsített foglalkoztatásnál pedig csak egyetlen adatot kell majd a vállalkozásoknak az adóhivatalnak elküldeni. Becslések szerint ez 28 milliárd forintos megtakarítást jelenthetne a vállalkozásoknak. Emellett egyszerűsítenék a KSH felé irányuló statisztikai adatszolgáltatást is.

A tervek között szerepel, hogy összekapcsolnák a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a társadalombiztosítási, valamint a kormányzati döntéshozatali szervek adatbázisait. Utóbbi elképzelés már régóta napirenden van, de eddig adatvédelmi aggályok miatt nem lehetett megvalósítani. Ezzel a lépéssel 30-40 milliárd forintot spórolna a költségvetés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A napilap értesülése szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium által készített javaslatcsomagot pénteken tárgyalja a kormány. 

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?