18 °C Budapest

Vállalkozások, figyelem! Kevesebb adószámla, kevesebb bevallás!

Pénzcentrum
2011. április 13. 09:30

Csökkentené a kormány a gazdasági társaságok bürokratikus terheit. Kevesebb lenne az adószámla, és ritkábban kellene bevallani a kisadókat.

Jelenleg mintegy 150 számlára érkeznek befizetések a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A Napi Gazdaság értesülése szerint ezek számát jelentősen mérsékelnék. Az intézkedés becslések szerint 8,5 milliárd forintos megtakarítást jelentene.

A csomag része lenne, hogy egyes kisadóknál a havi, negyedéves bevallás helyett éveset kellene benyújtani. A változás a szakképzési, illetve a rehabilitációs hozzájárulást, az innovációs járulékot, a cégautó- és játékadót érintené. Becsült hatása 6 milliárd forint.

Egyszerűsítenék a foglalkoztatással, elsősorban az új munkaerő felvételével összefüggő adatszolgáltatást. A tervek szerint a mostani 23 helyett kevesebb, egyszerűsített foglalkoztatásnál pedig csak egyetlen adatot kell majd a vállalkozásoknak az adóhivatalnak elküldeni. Becslések szerint ez 28 milliárd forintos megtakarítást jelenthetne a vállalkozásoknak. Emellett egyszerűsítenék a KSH felé irányuló statisztikai adatszolgáltatást is.

A tervek között szerepel, hogy összekapcsolnák a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a társadalombiztosítási, valamint a kormányzati döntéshozatali szervek adatbázisait. Utóbbi elképzelés már régóta napirenden van, de eddig adatvédelmi aggályok miatt nem lehetett megvalósítani. Ezzel a lépéssel 30-40 milliárd forintot spórolna a költségvetés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A napilap értesülése szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium által készített javaslatcsomagot pénteken tárgyalja a kormány. 

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?