18 °C Budapest

Ilyen lesz, amikor 4 óra alatt utalunk

2011. április 12. 15:02

A 2012-ben elinduló elszámolási rendszer, az InterGiro 2 bevezetése az ügyfelek számára számos előnnyel jár majd, hiszen a pénzforgalom gyorsabbá válik, s az új szolgáltatások az ő kényelmüket fogják szolgálni. Az új rendszer a lakossági ügyfelek és a vállalkozások pénzgazdálkodását egyaránt megkönnyíti, hiszen egy adott napon kezdeményezett elektronikus átutalás már aznap, méghozzá 4 órán belül meg is érkezik a kedvezményezetthez.

Az új "4 órás szabály" legalább 2-3 évig párhozamosan fog működni a jelenlegi egy napos rendszerrel. Az elektronikus megbízások esetében viszont a kezdetektől fogva megoldott lesz a 4 órás határidő tartása.

"A Volksbank arra számít - és erre ösztönzi ügyfeleit is - hogy a papír alapú megbízások helyét átveszik az elektronikus úton beadott megbízások, azaz idővel a teljes fizetési forgalom át fog terelődni az új, napon belüli elszámolási rendszerbe. Mindez lehetőséget ad a jelenlegi belföldi fizetésforgalmi termékpaletta színesítésére és új ügyfélbarát számlavezetési konstrukciók kidolgozására is." - mondta Birinyi Éva, a Magyarországi Volksbank Zrt. Fizetésiforgalom-menedzsere.

A legfontosabb dátum a jogszabálynak való megfelelés szempontjából 2012. július 2-a, hiszen ettől az időponttól minden klíringtagnak képesnek kell lennie az elektronikus úton beadott, belföldi átutalási megbízások küldésére és fogadására az új elszámolási rendszer használatával, illetve az úgynevezett "4 órás szabály" teljesülésének biztosításával.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?