21 °C Budapest

Púp a főnök hátán az idős dolgozó

2011. március 20. 11:02

A versenyszférában dolgozó munkavállalók közül viszonylag keveseket ért diszkrimináció az elmúlt évben. A legnagyobb eséllyel koruk miatt érezték úgy a munkavállalók, hogy diszkriminálják őket - állapította meg a TÁMOP 2.5.2. program keretében végzett "Munkahelyi foglalkoztatási viszonyok 2010" c. kutatás során a TÁRKI két kutatója.

A több, mint nyolcezer munkavállaló megkérdezésén alapuló kutatás során öt kérdésben - életkor, etnikai hovatartozás, nem, egészségi állapot és családi állapot - vizsgáltuk a hátrányos megkülönböztetést. A felvételt megelőző évben a legnagyobb eséllyel koruk miatt érezték a munkavállalók diszkrimináltnak magukat.

A diszkriminációs tapasztalat elterjedtsége a munkavállalók körében a diszkrimináció oka szerint (%)Forrás: TÁRKI


Ezek az értékek nem állnak távol egy 2009-ben végzett kutatás eredményeitől , ahol a foglalkoztatottak körében a bármilyen okból diszkriminációt tapasztalók aránya 9% volt. A foglalkoztatottak 7%-a érzékelt diszkriminációt a bérezésben, 4%-a az előrejutásban és 2%-a a munkakörülmények alakulásában, ami szintén közel áll a korábbi kutatás értékeihez (akkor a foglalkoztatottak 6%-a érzékelt diszkriminációt a bérezésben, 3%-a az előrejutásban és 2%-a a munkakörülmények alakulásában). Az életkor miatt érzett diszkrimináció a legfiatalabb és legidősebb körében a legjellemzőbb.

Az életkor miatt tapasztalt diszkrimináció elterjedtsége, életkor szerint a munkavállalók körében Forrás: TÁRKI


Az iskolai végzettség növekedésével nő a nem és a kor, csökken a származás szerinti diszkriminációs tapasztalat esélye.

Az életkor, az etnikai származás, a nem és bármilyen ok miatt tapasztalt diszkrimináció elterjedtsége, iskolai végzettség szerint a munkavállalókForrás: TÁRKI


A kor miatti diszkriminációs tapasztalat a fiatal és gyereket nevelők, illetve az egyedülállók körében a legmagasabb.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A budapesti lakosok és Budapesten dolgozók körében magasabb az etnikai alapú diszkriminációs tapasztalat. A Budapestre bejárók körében a legmagasabb a kor miatt (és az első esetben az etnikai alapú) diszkriminációs tapasztalat mértéke.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?