14 °C Budapest

Drága és hosszadalmas a rokkantnyugdíjasok rehabilitációja

Pénzcentrum
2011. március 10. 10:02

Nem új keletű dolog a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok visszavezetése a munkaerőpiacra, megújult formában már három éve tart a folyamat. A komplex rehabilitációhoz 2008-tól társítanak komolyabb anyagi forrásokat - írja a Napi Gazdaság.

A folyamat három éve alatt a rokkantnyugdíj folyósítás leállításáért cserébe járadékot kapott, aki vállalta a rehabilitációt, illetve akit az orvosszakértők rehabilitálhatónak találtak. A járadékot a Nyugdíjbiztosítási Alapból folyósítják, 2010-ben összesen 18,4 milliárd forintot utaltak át.

 


A komplex rehabilitációt elsősorban a korábbi Új Magyarország fejlesztési terv Támop programjából finanszírozták, a rendelkezésre álló keretösszeg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) tájékoztatása szerint a nemzeti hozzájárulást is beleszámítva az első fordulóra 15,4 milliárd forint. Ebből 2008 márciusa és 2011 áprilisa között 14,9 ezer fő bevonására van lehetőség.

A program 21,7 milliárd forintos keretű második szakasza 2011 III. negyedévében indul. A minisztérium január végi adatai szerint 2008-tól 25,4 ezren vettek részt a komplex rehabilitációban. Arról, hogy a rehabilitáció után hányan tudtak elhelyezkedni, a tárcának nincsenek pontos adatai.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?