Gyász! H1N1-ben halt meg a 39 éves Szerencsejáték-igazgató

2011. január 15. 11:02

Mint arról a Pénzcentrum.hu a múlt héten mély megdöbbenéssel beszámolt, életének 39. évében rövid, súlyos betegség következtében elhunyt Dr. N. Gábor, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatója. A Blikk információi szerint a két kicsi gyermekétől és felségétől fiatalon eltávozó férfi az új típusú influenza (H1N1) idei első hazai áldozata.

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható gyászjelentésben az állami cég saját halottjának tekinti az igazgatót. A férfi szilveszterkor még egy televíziós műsor vendégeként beszélt a cég történetéről, de a lap szerint valószínűleg már akkor is a szervezetében bujkált a gyilkos vírus. Néhány nappal később a kór legyőzte a férfit.

Dr. N. Gábort nem sokkal a halála előtt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) alelnökének választották, de érdemi munkára már sajnos nem maradt ideje. A szövetség honlapján így emlékeznek rá a sporttársak: "Megdöbbenéssel és szomorúan kell tudomásul vennünk, hogy már nem valósíthatja meg azokat a terveket, elképzeléseket, amelyeket az újonnan alakult vezetéssel az általa is lelkesen szeretett sportág megújítására, további népszerűsítésére az elmúlt hetekben, hónapokban felvázolt. Az autósport társadalom tagjai ezúton szeretnék kifejezni részvétüket Családjának, Barátainak."

Az ÁNTSZ közlése szerint a túlsúlyos férfi a kockázati csoportba tartozott. Védőoltást nem kapott, és viszonylag későn fordult orvoshoz. A kórházban már nem tudták megmenteni. Hazánkban a múlt héten kétszer annyian fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban. A szakemberek szerint 2 héten belül elérhetjük a 15 ezres járványküszöböt. Magyarországon jelenleg 7 felnőttnek van szüksége a H1N1 miatt gépi lélegeztetésre. A most regisztrált H1N1 vírus a tavalyihoz képest kissé mutálódott, de nem annyira, hogy az eddig beadott, vagy még raktáron lévő oltás ne lenne hatékony ellene. Magyarországon körülbelül 2,5 millióan vannak, akiknek krónikus betegsége vagy életkora miatt ajánlott az oltás.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?