14 °C Budapest

Gyász! H1N1-ben halt meg a 39 éves Szerencsejáték-igazgató

2011. január 15. 11:02

Mint arról a Pénzcentrum.hu a múlt héten mély megdöbbenéssel beszámolt, életének 39. évében rövid, súlyos betegség következtében elhunyt Dr. N. Gábor, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatója. A Blikk információi szerint a két kicsi gyermekétől és felségétől fiatalon eltávozó férfi az új típusú influenza (H1N1) idei első hazai áldozata.

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható gyászjelentésben az állami cég saját halottjának tekinti az igazgatót. A férfi szilveszterkor még egy televíziós műsor vendégeként beszélt a cég történetéről, de a lap szerint valószínűleg már akkor is a szervezetében bujkált a gyilkos vírus. Néhány nappal később a kór legyőzte a férfit.

Dr. N. Gábort nem sokkal a halála előtt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) alelnökének választották, de érdemi munkára már sajnos nem maradt ideje. A szövetség honlapján így emlékeznek rá a sporttársak: "Megdöbbenéssel és szomorúan kell tudomásul vennünk, hogy már nem valósíthatja meg azokat a terveket, elképzeléseket, amelyeket az újonnan alakult vezetéssel az általa is lelkesen szeretett sportág megújítására, további népszerűsítésére az elmúlt hetekben, hónapokban felvázolt. Az autósport társadalom tagjai ezúton szeretnék kifejezni részvétüket Családjának, Barátainak."

Az ÁNTSZ közlése szerint a túlsúlyos férfi a kockázati csoportba tartozott. Védőoltást nem kapott, és viszonylag későn fordult orvoshoz. A kórházban már nem tudták megmenteni. Hazánkban a múlt héten kétszer annyian fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban. A szakemberek szerint 2 héten belül elérhetjük a 15 ezres járványküszöböt. Magyarországon jelenleg 7 felnőttnek van szüksége a H1N1 miatt gépi lélegeztetésre. A most regisztrált H1N1 vírus a tavalyihoz képest kissé mutálódott, de nem annyira, hogy az eddig beadott, vagy még raktáron lévő oltás ne lenne hatékony ellene. Magyarországon körülbelül 2,5 millióan vannak, akiknek krónikus betegsége vagy életkora miatt ajánlott az oltás.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?