Százmilliárdos bevételt hoz a hercegi esküvő

2010. november 19. 04:42

Akár egymilliárd fontos (320 milliárd forintos) bevételt is jelenthet a brit gazdaság számára Vilmos herceg és menyasszonya, Kate Middleton esküvője. Habár a pontos időpont még nem ismert, az már most látszik, hogy a rangos esemény a turizmust, a kereskedelmet és a médiapiacot is felpörgeti.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint 2011 augusztusában, Londonban kerülhet sor az évtized talán legnagyobb sztár-eseményére, a brit hercegi pár esküvőjére. A házasságkötés gazdasági szempontból is hatalmas jelentőséggel bír. A várhatóan több százmillió fontba kerülő esküvő költségeit a vőlegény apja, Károly herceg és nagymamája, II. Erzsébet királynő adja majd össze. Igaz, marad néhány költség -például az esemény rendőri, katonai biztosítása- amit az adófizetők állnak majd.

Szakértők szerint azonban a költségek busásan megtérülnek. Becslések szerint az esemény kapcsán Nagy-Britanniába látogató turisták tömege akár 750 millió fontot is a brit szállodákban, éttermekben hagyhat. Az Egyesült Államokból, Kanadából és Ausztráliából érkezhetnek a legtöbben azért, hogy egy pillantást vethessenek az elvonuló násznépre, de komoly növekedés prognosztizálható Oroszország, Kína, India és Brazília felől is.

Hatalmas üzletet jelent az esküvőhöz kapcsolódó emléktárgyak, csecsebecsék értékesítése is. A felhajtást jól mutatja, hogy egyből elkezdték forgalmazni a jegygyűrű másolatát, megjelentek a hercegi pár arcmásával ellátott bögrék, tányérok, pólók, zászlócskák is. A legnagyobb brit üzletlánc, a Tesco pedig máris árusítja annak a kék ruhának a pontos mását, amelyet Kate Middleton viselt az eljegyzés bejelentésekor; a másolat az eredeti ruha árának huszadába kerül.

Az áruházláncok nyilatkozatai szerint egy percet sem várhatnak az emléktárgyak piacra dobásával, várhatóan a nagyobb üzletekben külön polcokon, kiemelt helyen várják a vevőket a nagy napra készülő dísztárgyak.

Az egész világon nézik majd

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A BBC szóvivője tegnap úgy nyilatkozott, hogy kitörő örömmel fogadták a hírt és remélik, nemcsak Angliában, de az egész világon tudják majd sugározni a ceremóniát. Hozzátette, kétség sem fér ahhoz, hogy a házasságkötés a televíziózás történelmének legnézettebb adása lesz.

Az sem elhanyagolható, hogy egy ilyen esemény az egy évvel később megrendezére kerülő londoni olimpia számára is hatalmas reklámértéket jelenthet.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?