Orbán megszólalt nyugdíjügyben!

2010. szeptember 28. 15:02

A miniszterelnök Tatabányán egy idős hölggyel beszélgetett a nyugdíjemelésről, egy interjúban pedig a forintalapú jelzáloghitelesek megsegítését hangsúlyozta.

A miniszterelnök kedden rövid látogatást tett Tatabányán és a város sétálóutcáján járókelőkkel beszélgetett.

"Nyugdíjemelés biztos hogy lesz, mert amit vállaltunk, hogy a vásárlóérték nem csökkenthet, azt betartjuk és az inflációval mindenképpen meg kell emelni" - válaszolta Orbán Viktor egy idős hölgy kérdésére.

A miniszterelnök a kormány eddigi intézkedéseiről kérdezte az embereket; a megszólítottak az elszámoltatást, az adócsökkentést, a bankadót tartották pozitívnak.

Jó hír a nyugdíjasoknak! Vastagabb lesz a novemberi boríték - Kattints!


A forintalapú jelzáloghitelesek is kaphatnak segítséget

A forintalapú lakáskölcsönnel küzdők is számíthatnak segítségre, de az áruhitelekre nem tervezi kiterjeszteni a segítséget a kormány - ezt jelezte a Békés Megyei Hírlapnak adott interjúban Orbán Viktor.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormányfő tegnap kampánykörútjának részeként rövid látogatást tett Szarvason és az interjúban úgy fogalmazott: "A programot az áruhitelekre - beleértve a gépjárműhiteleket is -, nem tervezzük kiterjeszteni. Azoknak tudunk segíteni, akiket az a veszély fenyeget, hogy fedél nélkül maradnak."

Orbán Viktor hangsúlyozta: "Döntöttünk: Magyarországon nem lesznek kilakoltatások, és ezt meg kell érteniük a bankoknak is. Tervezzük, hogy ebbe a programba a devizahitelesek mellett bevonjuk azokat is, akik forintban vettek fel lakáskölcsönt."

Mint ismert, a kormány október közepére ígéri a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállításával kapcsolatos terv részleteinek kidolgozását. A kormányfői jelzés most egyértelműsítette: csak a jelzálogalapú kölcsönöket felvevőkre vonatkozna majd a terv.


Csak ennyi lesz a nyugdíjam? Nagyot nézhet, aki nincs rendesen bejelentve - Kattints!

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?